Samsung P1000 Galaxy Tab

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
vrhunski
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 16:55

Post od vrhunski »

Lobachewsky napisao:Ovo i nije telefon. Ali mislim da je neki telefon do 4 inca mnogo prakticnije resenje. Inace, ovo bih kupio tek kada bih sebi od plate obezbedio dobar laptop, smartphone nove generacije, azdaju od pc (full oprema), digitalac, led tv, zimovanje i dva letovanja... nemam pojma. Krajnje nenuzna stvar, ali definitivno bih jednom voleo (i to) da imam.
znaci trebao bi da uzmem ? :)
pa isao sam da ga vidim uzivo i jednostavno nije mi se svideo ekran i kako izlgedaju boje na njemu. Super AMOLED ekran koji imam na i9000 je dosta bolji i lepsi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Par komentara, ovako, na osnovu prvih utisaka;

Browsing je fantastican na ovom cudu! uredjaj udoban za drzanje, ekran dovoljno veliki da se sve vidi kako treba bez skrolovanja, panovanja, zezanja....

Prava radost kucati sms i email na gigantski velikoj virtualnoj tastaturi. sms je bas lepo resen, svidja mi se samsungovo vidjenje threaded sms-a.

Zvunici: glasno, glasno glasno!

Upotreba jednom rukom ne dolazi u obzir, mada generalno ne znam kome bi to uopste i palo na pamet?

Pozivi preko spikerfona sasvim okej, dobro se cuje, zvuk je cist i jasan. Preko slusalica bez ikakvih problema, stizu uz njega odlicne samsungove in ear sluske. Bluetooth slusku jos nisam probao, ali moracu, jer ce mi to biti dominantan nacin upotrebe telefonske funkcije.

Baterija: za sada deluje solidno. oko pola 5 skinut sa punjaca (prvo punjenje), dosta cackan, par minuta razgovora, non stop zakacen na wifi od nekih pola 7, poskidano i instalirano desetak aplikacija, malo isprobano par igrica, setnja kroz meni, malo fotkanja da se isproba kamera, skinuto i pregledano dvadesetak mailova, i za sada je baterija na oko 80%

Kvalitet izrade: jeste plastika, ali je sve mocno utegnuto, i nemam nekih bitnih zamerki. odmah je pala silikonska futrolica naravno, za svaki slucaj, posto sam trapav :D

Toliko za sada, kad se skupim ovih dana, potrudicu se da napisem normalan mini review, i zakacim koju sliku.

Pozz! 8)

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

araphel, mrzim te :)
cekam tvoj review pa najverovatnije uzimam i ja
i da, gde si nabavio silikonsku futrolu???
::luv phonez::

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Biće neki review i par slika tokom vikenda. generalno, kome ne smeta da stalno priča preko sluški ili bluetooth slušalice, odlična je sprava za apsolutno sve. Ko dosta surfuje, smsuje i šalje mailove, isto odlična stvar...kao stvorena. Futrolicu silikonsku imaš da iskopaš po ovim radnjicama sa mobilnim, ima kod Zelenog Venca u Carice Milice neki mali shop, tamo ima. Mada, siguran sam da ima i na buvljaku recimo.

Evo malopre mi je šljonula baterija na 10%, i stavih ga na punjač, a baš je žešće maltretiran i juče celo popodne, i jutros. Nije loš rezultat za prvo punjenje....22 sata.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

araphel, cool, xitao sam da liku traje 36 sati sa stalnim osvezavanjem maila, facebooka i twittera, par sati slusanja muzike i povremen surf. bolje i od pojedinih android telefona, beli mi je posebno lep
::luv phonez::

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

djoxie, vrlo moguće da toliko traje. kao što rekoh, meni je sa 100% na 10% pala za 22 sata uključujući baš solidno maltretiranje, i jedno 5 sati non stop wifi konekcije. Naravno, Gmail je uredno radio u pozadini sve vreme. Videćemo kako će se ponašati posle par ciklusa, kad se ustali. Ovaj moj je crn, samo je zadnja maska bela. Naravno, imam potpuno istu zamerku koju imam i na Apple proizvode: ne mogu da menjam bateriju ako to zaželim!

Vidim da na netu ima dosta tema o rootovanju ovog čuda, čak ima i nekih custom ROMova, ali to ću tek da istražujem. Sad je još uvek upoznavanje, a sledeći korak je da nateram IGO ili Motonav nekako da rade fullscreen.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Jeste post za postom, ali valjda ce mi moderatori oprostiti, posto je proslo dovoljno vremena izmedju postova.

Elem, provodim treci dan sa ovom spravicom, i mislim da sam je vec skopcao dovoljno da bih mogao da napisem par stvari.

O samom pakovanju nemam nista specijalno da kazem. Tu je Tab, USB kabl koji se stekne u adapter za struju (punjac), nesto uputstava, i slusalice sa mikrofonom. O slusalicama mogu samo pozitivne stvari da kazem, isti su tip (in ear bubice sa silikonima) koji me je odusevio jos na G600 modelu. Odlicno gruvaju, dobar bas, dobra izolacija, mikrofon prilikom poziva se sasvim normalno ponasa, nemam zamerki.

Tab je ceo izradjen od plastike, ali kao sto sam vec rekao, to mi ni malo ne smeta da izgleda kvalitetno i da ostavlja osecaj robusnog i izdrzljivog uredjaja. Moj konstantni utisak kad ga drzim u ruci je da uopste u pitanju nije uredjj, vec jedan komad nekog materijala kao neki crni mermer ili tako nesto. Nikakvog skripanja ni krckanja nema, nikakvih zazora niti bilo cega sto bi ukazivalo na probleme u izradi. Moj uredjaj je skroz crn, samo su ledja bela, i to mi se pomalo ne svidja, ali ok, pala je odmah silikonska futrolica i sad je sve lepo crno :D

Na gornjoj strani se ne nalazi nista osim jacka za slusalice. Na gornjoj cetvrtini leve strane otprilike, nalazi se mikrofon, i to je sve sto je na levoj strani uredjaja. Na desnoj strani je power/lock taster, i volume rocker u gornjem delu. U donjem delu desne strane su slotovi za sim karticu i micro sd. na donjoj strani su dva zvucnika sa metalnim resetkicama, izmedju njih je port za punjenje i povezivanje na pc. Nalazim da je veliki minus sto je upotrebljen proprietary Samsungov port, umesto micro usb ili tako nesto, ali sta da se radi.....vucem kabl sa sobom i to je to :dry: Cela prednja strana je ekran, o kojem mogu samo da kazem: PREDIVNO! Ispod njega su 4 senzorska tastera. Nisam ljubitelj senzorskih tastera, ali oni dobro funkcionisu i nemam zalbi. Poslednja stvar koju bih rekao o spoljasnjosti uredjaja je to da i pored naizgled velikih gabarita, lepo staje u jednu saku, ako imate krupnije sake, kao ja. Jako malo toga se moze uraditi jednom rukom, ali ovaj uredjaj i nije namenjen za to.

Idemo dalje. Froyo na ekranu rezolucije 1024x600. Uzivancija za koriscenje, malo frustrirajuce jer ne rade sve aplikacije na ovoj rezoluciji. Ali o tome nesto malo kasnije. UI je nesto izmedju stock Androida i Samsungovog TouchWiz. Homescreenovi su organizovani kao na Galaxy S, takodje i meni aplikacija, medjutim dock je stock Android koliko ja vidim. Sve radi fluidno, lepo i tacno, i sto je najbitnije brzo. Nigde nije bilo kocenja, nigde seckanja, nikakvih problema. Izbor widgeta je naravno manji nego na Sense UI, ali tu je Market, odakle sam vec pokupio gomilu stvari. Da se vratim na pricu o kompatibilnosti aplikacija: jeste, neke ne rade preko celog ekrana. Za ovo postoji delimicno resenje u vidu Spare Parts aplikacije sa marketa, uz ciju pomoc veliki broj aplikacija radi u Compatibility modu, i razvuce se na ceo ekran sto izgleda sasvim okej. medjutim, ovo resenje ne funkcionise za sve aplikacije, i sa time se jednostavno treba pomiriti. Recimo, stavio sam Motonav, i iako je sasvim upotrebljiv i sve se lepo vidi i radi daleko fluidnije nego sto je Motonav radio kod mene na Desire, malo me nervira crni okvir na desnoj i donjoj strani ekrana. Za to trazim resenje, ali koristim Motonav i u medjuvremenu bez problema. natrcao sam na jos poneke aplikacije koje se ne razvuku na ceo ekran, ali ono sto mi je bitno radi sasvim normalno.....

Kad sam kod aplikacija, moram reci da mi se mnogo vise svidja messaging klijent na Tabu nego na Desire. Oni obojeni stripski baloncici su mi totalni hit. tastatura je odlicna za rad i u portrait i u landscape modu. U landscape modu cak se moze normalno spustiti Tab na sto, i kucati sa vise prstiju. Mnogo mi se dopada pregled konverzacija u landscape rezimu, gde u levom delu vidim listu konverzacija, a u desnom delu ekrana samu konverzaciju na koju sam kliknuo. Gmail aplikacija radi odlicno, i za nju vazi isto sto i za messaging - odlicno izgleda i super je ugodjaj raditi na toliko velikom ekranu. Facebook radi sasvim normalno, mada me Samsungov Facebook klijent recimo uopste nije odusevio, koristim standardnu Android aplikaciju koja odlicno radi na Tabu. Moram da pohvalim Phone aplikaciju, koja je veoma dobro uradjena, korisna i upotrebljiva. u okviru nje su tabovi sa dnevnikom poziva, kontaktima, itd.....Kontakti su odlicno uradjeni, sa jako dobrim prikazom (skrolabilna lista kontakata levo, detalji odabranog kontakta desno, sa sve linkovima ka FB nalogu, i sta god jos taj kontakt ima. Muzicki plejer je siromasa, osim pozitivne cinjenice da ima ekvilajzere. Skinuo sam Winamp i njega koristim, i vise sam nego zadovoljan. Zvuk je glasan i na zvucnicima i na slusalicama. Posebno ovo drugo. Zadovoljan sam kvalitetom zvuka i na originalnim sluskama, a o kombinaciji sa Skullcandy Titan ne treba trositi reci :wink: Browser radi dobro, iako ponekad malcice zastuca na stranicama koje su prepune Flash animacija. Nista strasno, jednostavno se primeti malcice sporije skrolovanje. Ali zato koje je uzivanje surfovati na ovolikom ekranu!

Kamera je solidna, kvalitet slika je dobar, ali generalno, ja nisam neki strucnjak na tom polju, i dovoljno mi je to sto sam ja zadovoljan fotkama....ne upustam se u detalje. Blic je malo prejak, pa ga iskljucujem uvek osim pri bas skroz mracnim situacijama, jer u suprotnom fotke budu previse osvetljene. Sa video zapisom se nisam previse bavio, ali deluje mi cisto, glasno, bez seckanja ili zamrzavanja slike.

Vec sam doziveo da me ljudi pitaju: kako bre koristiti to cudo kao telefon? Po meni, zaista ne vidim neki preteran problem. jeste, slusalice nema, zvucnici su sa donje strane, a mikrofon na gornjem delu leve strane telefona. Realno, Tab se moze drzati u ruci i pricati na njega koristeci zvucnike umesto slusalice, ali to izgleda retardirano. Bluetooth sluska mi je sasvim solidna opcija. Ja licno ionako vise kucam poruke ili mailove nego sto pricama, mada da se ne lazemo, ubijem i jedno pola sata razgovora dnevno, otprilike. Kako je to najcesce u kolima, onda je sluska svejedno tu. Za one koji ne vole da izgledaju kao da pricaju u vazduh, tu je i opcija obicnih sluski sa mikrofonom. Dok sam slusao muziku sa fona redovno, ionako nisam nikada skidao sluske kad fon pozvoni, tako da meni ovo takodje nije strana opcija. Skullcandy Titan imaju i mikrofon na sebi, tako da meni problema ni tu nema.Sto se velicine tice, ja Tab komotno drzim u jednoj ruci a drugom prckam po njemu, a staje bez problema u dzep jakne, ili u dzep military pantalona, koje najcesce i nosim, tako da mi stvarno ne predstavlja problem. Isprva je bilo malo cudno izvuci u javnosti to cudo iz dzepa, ali polako sam prestao da obracam paznju na to sta bi drugi ljudi mogli da misle. :)

I za kraj da pomenem bateriju. Skinut je sa punjaca juce oko 4 popodne. od tada je Tab dosta mrcvaren, primio je i pregledao desetak mailova, razmenio desetak poruka, visio i po netu i na marketu, downloadovao desetak aplikacija, obavio par kratkih poziva, izvrteo par YouTube klipova, isterao par partija Fruit Ninja i Angry Birds, instalirao, isprobao i deinstalirao par desetina aplikacija, izvozao par krugova na Need For Speed Shift. Takodje je doziveo i rootovanje, par reboota u okviru istog, jos malo mrcvarenja po menijima, probu navigacije od par minuta. pritom je prakticno non stop zakacen na kucni WiFi od podneva, i baterija je trenutno na 50%. Ja zadovoljan....za sada :wink: :lol:

Toliko za sada, umorise mi se prsti.......uskoro i neke slicice, ako ne budem lenj :roll:

Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Imao sam prilike da se malo igram sa ovim cudom i odusevljen sam. Bio sam skeptican prilicno, ali sad vise ne bih imao nista protiv da ga posedujem :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Butters, veruj mi, da ima prorez gore za slusalicu, ne bi me bilo blam ni da ga drzim kao regularan telefon na uvetu i tako pricam. :D

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

araphel, cestitke za novi telefon, posebno za odluku da bude i 'primarni'... nesto se i ja razmisljam...
Ni meni ne bi bio problem da pricam 'na ugradjenu slusalicu', steta, nije bas toliko velik a zabole me sta drugi misle (tipa, 'ne vidi ti se glava od telefona'). OK, BT, handsfree za napolje, za 'po kuci' jel si probao spikerfon, kako te cuju/cujes?
Po meni najvaznije pitanje ovde je neka buducnost u vezi 'podrske', Google se zasad ogradio od tableta... ne bih voleo da pazarim nesto sto je recimo samo 'prelazno resenje'. A svidja mi se :).
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, za napolje se koristi BT sluška bez problema, a po kući spikerfon sasvim normalno završava posao. Ponekad iz zezanja smanjim ton pa koristim zvučnike kao slušalicu i stvarno po kući držim to čudo kao telefon dok pričam. :lol:

Što se podrške tiče, kad je sam Samsung u pitanju, koliko videh na par mesta, oni već najaviše Gingerbread za Tab negde tokom Q1 2011. Na par foruma sam pronašao ljude koji se baš ozbiljno igraju sa ovim čudom, a ima inešto ljudi na XDA koji svoju pažnju posvećuju ovom uređaju. Kao što rekoh, veliki broj aplikacija radi sasvim normalno, a za one koje se ne razvuku na ceo ekran postoji fix, ili pak postoje aplikacije koje rade isto to samo što i dobro izgledaju na Galaxy Tab. Kao primer navešću navigaciju: Igo i Motonav rade samo preko dela ekrana, i compatibility fix ne deluje na njih. Ali zato sam lepo skinuo Ndrive 10.1.15, koji em što dobro izgleda, em šljaka jako dobro (dobra i detaljna Contrast mapa za Srbiju), em radi po defaultu preko celog ekrana!

Možda ja nisam preterano zahtevan, ali kad pogledam šta sam namontirao na Desire kako bi mi bio udoban za svakodnevno korišćenje, Tab je tu negde....skoro pa sam uradio sve isto i na njemu.....kažem skoro ne zato što neke stvari ne mogu da odradim, već prosto još nisam. Igram se polako, idem korak po korak. Trenutno je na tapetu da stavim SetCPU, i da probam neki alternativni launcher. A posle ćemo se zezati sa ROMovima, ako uopšte bude bilo potrebe.

Inače, baterija gura po 35-36 sati bez problema, ito uz korišćenje :wink: Evo, trenutno je na 50%, a juče ceo dan sam se igrao i čačkao, ulkjučujući i par sati na kućnom wifi, sa sve skidanjem jedno 50ak Mb samo za Ndrive, plus sve ostalo, mislim surfovanje i to......

drgrabez
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Dec 2006. 16:06

Post od drgrabez »

araphel,Cestitam na novom uredjaju i izboru istog!
da li ima vibraciju koja radi prilikom prijema poziva ili sms-a?
da li si probao neke knjige-dokumenta u .chm formatu da otvaras,kojim programom?
Koristio sam pre godinu dana HTC X7500,i znam sta znaci imati telefon budzu,ali u isto vreme odlican browser i ereader .na tomHTC-u su izostavili vibraciju,zato mi je bio problem(imao sam samo silent i loud profil)posto prelazim sa WinMob-a na Android,hteo bi da to bude nesto vece sto bi mi prvenstveno sluzilo i za svakodnevno koriscenje medicinske literature(enciklopedije i velika izdanja su mi vecinom u .chm formatu,sto najvise odgovara za hotlinkove i brzo snalazenje) .
da li si nabasao negde na cr@cknuta skyscape izdanja med.literature za android(vise offtopic pitanje)
Odgovori na postavljenja pitanja pomoci ce mi da odlucim da li da ga pazarim.
Hvala 8)
live long and prosper

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

drgrabez, Ima vibraciju naravno, i generalno se ponaša sasvim kao telefon, osim što su neophodne slušalice ili BT sluška za razgovor, ako nećeš da svi oko tebe čuju šta pričaš. Što se ebook readera tiče, on ima neki svoj reader, downloadovao sam nešto free knjiga, ali pojma nemam ni u kom su formatu. ne bavim se previše time, pa ti nažalost tu nisam od pomoći.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

OK, fala :), jos 'vagam' GTab vs DHD. Nisam znao, odlicno za Ndrive fullscreen, apsolutno funkcionalna navigacija.
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, juče isprobao da na Ndrive pustim jednostavan zadatak, da me od posla dovede do kuće. Poenta je da sam unapred znao da ruta kojom ja putujem nije najbrža (po navigaciji), ali je jedna od najkraćih, pa sam hteo da vidim kako i koliko brzo će da radi preračunavanje na par tački gde ja skrenem sa predložene, najbrže trase. Moram reći da je sve bilo jako brzo i bez zbunjivanja.

ne pada mi na pamet da te ubeđujem da je tab bolji nego DHD, jer nisam u to ni siguran, ali svakako je dobar uređaj (pogotovo kad te iznenade s njime) :D

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ma naravno, nema tu 'bolje', 2 potpuno razlicita 'koncepta'. Mene licno malo zeza ta moja 'FM manija', sve ostalo mi je (uglavnom) +za Tab (posebno akumulator, hehe). Lagano i opusteno, videcu sta cu...
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Vlada Zem, vidiš, ja sam fm tek sad uopšte proverio da li imam. To mi je totalno nebitna stavka :D

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Naleteo u delta sitiju na njega. Promocija Samsunga, "promo cene". Pitam... "i koliko kosta". "Pa sobzirom da je na akciji 100 000" (!!!!). A inace, nije ovako los. Lepo da legnes, citas i uzivas. Ko stvoren za to. btw. Ocekivao sam da je manji, ali na kraju je velicina ekrana sasvim zadovoljavajuca za neko moje vidjenje uredjaja. (posto te Pad/Tabove, svako dozivljava na neki svoj nacin :D )
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Evo jedne zanimljivosti o tome kako sam retardiran i danima nisam primetio da je Samsung ubacio fajl menadzer u Tab: Naime, instalirao sam AndroZip, i primetim da mi od tog momenta galerija brljavi i iz nekog razloga nece da prikaze neke foldere sa slikama sve dok ih prvo ne otvorim u AndroZipu, pa onda restartujem galeriju. Ceprkajuci po meniju naletim na ikonicu Moji Fajlovi, i skontam da je u pitanju fajl menadzer, i to prilicno lepo odradjen. Skinem AndroZip, i gle cuda, sve radi kako treba :wacko:

Lobachewsky, velicina je perfektna da se zavalis u krevet i odgledas neki film ili se bacis na net! A ko ima malo vece dzepove, nije frka ni da se svakodnevno koristi.

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

araphel, druze reci ti meni jel moze da njim da se telefonira kao sa obicnim telefonom znaci da se prisloni na lice i da se prica ,cini ni se da nema zvucik za uvo ili ga ja nigde ne vide probao dam ga nesto na brzinu da obavim razgovor kad ono ukljucen mu je bio spikerfon znaci zvuk je dolazio sa ona 2 zvucika na dnu tableta a ne na zvucniku za uvo ako u opste postoji !? :|
>> N7100 <<

Odgovori