HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

@Mirko Ovo za news feed probaj add feeds -add google news feed i kucas npr b92 ili blic rs i , tako bi trebalo da radi, nisam siguran 100% ne koristim trenutno sense ne znam da li tako bas idu opcije.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Tolero hvala na info, tako radi, medjutim nije to to... :( vecina vesti su na engleskom, i azurirane su pre 7 dana :( msm da cu morati da nadjem neki drugi widget...

nesto mi nije jasno pri instalaciji DATA2whatever, mora da mi je engleski zardjao :(

kaze ovako:

1.) Full wipe (at least needed on first installation)

2.) Flash the app2sd Version of the ROM of your choice - ovaj deo mi nije najjasniji, znaci ovako ja imam instaliran leeDroid 2.3b koji u sebi ima app2sd, u koliko se od mene trazi da ja reinstaliram rom, telefon ce se rebovati sam po zavrsenoj instalaciji roma

3.) DONT REBOOT

4.) If you rebooted then start over at 1.)

5.) flash the attached "data2whatever.zip"

6.) now reboot :?

sta propustam? :smutny: :smutny: :smutny:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne znam kako vi flešujete romove ali ako radiš preko clockworka ne restartuje se sam posle instalacije.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, ne bi trebalo da se sam restartuje..:-) Koji recovery koristis?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ClockWork... mogucje da ja nisam obratio paznju.... :unsure:

posto desire tj android u sebi nema neki task manager, potrebno je instalirati neki... da li ovo znaci da bez task managera ne postoji multi tasking, tj da se aplikacije po izlazu (npr skype, Internet itd) same zatvaraju?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ubacio sam LeeDrOiD 2.3b i prezadovoljan sam.Konacno da mi se i u meniu vidi wallpaper koji postavim na ekranu .
Note IV N9100 dual

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Mirko BGD, multitasking naravno postoji i bez nekog task menadzera, u 'android reziji'. Kakav, zavisi iskljucivo od app, ispravite me ako gresim.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

znaci da bih bio siguran da su mi aplikacije zatvorene, moram da instaliram neki task manager jel tako?

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Nije jedini ali je najlaksi i +multipraktik 'nacin'. Meni 'sistem' nikad nije brljavio zbog taskM. Ne znam kakve to veze ima sa android multitask?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

acambas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 01:05

Post od acambas »

Mirko BGD, Za razliku od windowsa,linuxa itd. android i ostali mobilni OS radi bolje kada ne ugasi potpuno aplikaciju t.j. on ce je ostaviti u RAM-u, tako da sledeci put kada je pozoves ona ce se brze otvoriti, a android sam prepozna kada zafali memorije i oslobodi dovoljno za normalni rad.

Imash gomile tekstova, kako od developera sa xda kako od googla koji ne preporucuju koriscenje task managera.

Na pocetku sam koristi advanced task manager i stalno sam se tripovao da moram da gasim taskove i jednom kad sam nabacio novi rom sam zaboravio da ga instaliram i uopste nisam primetio da je fon usporio. Takodje kazu iako ja to nisam primetio da koriscenje TM utice na brze trosenje baterije.
Nadam se da sam ti pomogao.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

acambas, YM uzasnooo vuce bateriju! zato sam hteo da ga izbegnem. anyway nisam znao da je sve tako dobro sredjeno, znaci nema potrebe sa TMom :wink: :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Mirko BGD, ukoliko si uradio update na froyo ili pak stavio neki froyo ROM, možeš uvek ako baš želiš da ubiješ neku plikaciju, da odeš u meni-applications-running, pa klikneš na force stop za onu koju baš želiš da ubiješ.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

araphel, thx :wink:
inace koliku karticu imate u telefonu? ja onu od 4GB koja mi je UZASNO mala, razmisljao sam da kupim od 32gb, medjutim, ona mi je skupa (oko 50e) pa cu verovatno uzeti od 16gb
neku preporuku za radnju?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Mirko BGD, ja guram osmicu, i ponekad mi zaista ponestaje prostora, jer sam baš natrpao svega i svačega. Ali mislim da ako nećeš da puniš mapama cele Evrope, gomilom muzike i videa, da i osmica može sasvim da završi posao. Naravno, ako imaš love, bolje za svaki slučaj ići pravo na veću :D Što se radnje tiče, tu stvarno ne mogu da ti pomognem.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, i ja sam htela da uzmem od 32GB, ali je nije bilo u nasim radnjama, a nisam htela da se zezam sa kupovinom preko neta.. Dakle uzela sam Kingston 16GB Class 4.. Zadovoljna sam za sada..:-) Platila sam je oko 4000 din.. Gde su ti nasao 32GB za 50 EUR?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, wooow bas je mnogo 4000 :/ ako sam ja dobro video, 16gb class 6 je 22e
Burazer ce mi doneti iz Nemacke ovih dana, nego sam mislio da su cene ovde mozda jeftinije :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, da, mozda je 22evra u Nemackoj..:-) Ovde je sve skuplje.. Kao da nisi vec navikao..:-) :-) :-)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hajde postavicu ovde pitanje, mada mozda nije najprikladnije za ovu temu.Da li neko od vas koristi istovremeno dva Android uredjaja, sa istim Gmail nalogom? Ukoliko ima takvih, kako vam se ponasaju telefoni? Ja recimo primecujem zestok problem kad istovremeno koristim Desire i Tab. ne dolaze mailovi na oba uredjaja, Gmail klijent na onom uredjaju gde mail ne stigne se obavezno zabaguje, prijavljuje greske u sinhronizaciji, Facebook i Twitter accounti se skroz pogube itd.....Ispada da ne mozemo da imamo Android i na primarnom i na sekundarnom uredjaju, osim sa razlicitim nalozima aktiviranim :wacko:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

araphel, bas i nije pravo mesto, ali evo odgovoricu ti..:-) Ja koristim iste naloge i na Desire i na Tattoou..:-) Nemam nikakvih problema zbog toga..:-) Doduse, ne koristim konstantnu sinhronizaciju niti push mail, ali cak mi je i nalog za Market isti na oba uredjaja i ne primecujem nikakve bugove..:-)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, hmmmm....mozda je u sinhronizaciji problem. U svakom slucaju je glupo. Pokusacu to da resim.

Odgovori