Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

majkon80, ja te brojke nisam videla nikada :)
mozda se desilo par puta da udari u 80 ali to je to, sve iznad mi je nepojmljivo al neka ne smeta mi niti skodi radu, a mozda je i zbog aplikacija ko zna :)

Motoman, apsolutno nista sto ne bi trebalo da radim,
sms/call/gmail/talk/sync rade stalno, valjda zato i sluzi Android telefon
3g ili wifi rade stalno, takodje, kako bi funkcionisalo ono gore, i to je valjda normalno.
Ne bahatim se igricama, kad se bahatim onda se ne zalim na bateriju :)
Nemam neke fensi lajv wallpapers da mi jedu bateriju, nemam nista fensi na telefonu, volim da je cist i jednostavan.
Radila sam neko testiranje battery usage-a i Cell standby mi se pokazao kao najveci "potrosac",
Rekli su mi da to implicira neki problem sa mrezom ili parametrima, pa sam ga testirala posle jednog punjenja kako ce se ponasati bez 3G neta, dobila opet isto..
Onda ga testirala drugim punjenjem bez WiFi, samo na 3g.. opet isto.
Obrni okreni - jedan dan .. bez igrica, bez nekih preteranih potrosaca, imam (pored sistemskih) 20ak aplikacija ali te aplikacije stoje, ne rade, ne moze to uticati na bateriju eventualno na memoriju mada ni to nece jer su na kartici.. koristim telefon za pozive, poruke i internet (mejl, fejs, tviter) kao i svaki normalan covek cak i nemam neki giga-paket pa da se bahatim razgovorima i porukama, sasvim normalno.. i tako, ako neko ima resenje ja sam tu da slusam jer mi se ne odvaja od a8.2 :)
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

N-tchbl Hmmm nesto tu nije u redu pokusaj da predjes na 8.3 obican,ne light vec onaj klasinacan pa posle izbrisi sta ti ne treba sama.,ajd neka mi wucinac kaze,motoman i ovaj momak mivanb koji rom koristite,i koji kerne.I neka neko ko ga ne mrzi,a zna,vidim da je tu velika polemika oko nekog sswitca,pa UV...pa neko kazke ima uv 100 neko 50.Sta je to ljudi,kako se to namesta.Moze neko ako je namestio sam da kaze kako

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Vidim da ste u nedoumici koji rom i kako podesiti.
ja sam presao na 8.3 kad je izasao luikiqq kernel i nisam zazalio, i vama preporucujem da probate. U pocetku nisam bio zadovoljan sa 8.3 ali sa ovim kernelom je to sasvim drugi rom. Cpu je stabilniji i ima vise slobodnog ram-a bez systempanela i slicnih killera, vise ih nekoristim
Nisam instalirao ssswitch jer mi se nesvidja od pocetka, ali sam prprezadovoljan setcpu aplikacijom koju sam podesio bolje nego ssswitch. Setcpu se moze podesiti u profilima. Ja sam napravio 4 profila koji se aktiviraju automatski u zavisnosti od rada i koristenja telefona.
uv sada nekoristim jer sa ovim kernelom nema potrebe za tim.
UV unaci da procesor dobija manje mV, zavisi koliko tvoj telefon moze da podnese a da nedodje do smrzavanja ekran. Tada pomaze samo vadjenje baterije.

Ako se odlucite za ovu kombinaciju rom, kernel, onda prvo ide 8.3 zatim luikiqq kernel (nebitna verzija, mada je najbolja v3, meni), posle ide intersept 3d driveri 3in1 i onda sta vam je po zeji. Mali savet; instalirajte samo kernel, a ne kernel 3in1. Posbeno ubacite 3d drivere jer bez drivera spica izgleda kao kameleon, sama menja boje.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

mivanb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Mar 2010. 12:33

Post od mivanb »

N-tchbl ukoliko imas problem sa baterijom, pokusaj da odradis pravilnu kalibraciju baterije,ovo je dobar savet za sve bar jednom mesecno, postupak je sledeci:
1. dok je telefon ukljucen sacekati dok indikator za bateriju ne trepce vise,tj dok se ne napuni.
2. iskljuci telefon i dok je ugasen prikljuci na punjac i sacekaj dok ne pise na displeju "Charged"
3. zatim dok je jos ukljuceno na punjac uci u recovery i opcija wipe battery stats(ili izbrisati rucno batterystats.bin
4. Tek sada mozes uci u sistem
"Variety's the very spice of life, That gives it all its flavor"

Gerila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Avg 2007. 22:13

Post od Gerila »

Jedno mozda smesno pitanje.Da li su I5700 Spica, I5700 Galaxy Spica i I5700 Galaxy isti telefoni ?
Hocu da uzmem Telekomov paket, svideo mi se ovaj fon.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Gerila, I5700 je I5700 .. Samsung GTI5700 Galaxy Spica je pun naziv telefona :)
To sto je u Telekomu uglavnom svi i imamo, otkljucan ili ne, tako da - go for it ;)

mivanb, zanimljivo, pokusacu svakako :)

Gerila
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Avg 2007. 22:13

Post od Gerila »

Gledam na netu, pet razlicitih naziva, pa pomislih da je to sve razlicito.Hvala na brzom odgovoru.Znaci, telefon se dobro pokazao ? Uzimam uz Bel 200 paket.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Mozes slobodno da uzmes,telefon se odlicno pokzao,ima odlicnu podsrsku kao sto vidis,romova i ostalih dodataka je svakim danom sve vise :wink:

Pazi sad i ovo

http://forum.samdroid.net/f53/kitchen-v ... post109138

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Gerila
Који модели су још у понуди?

majkon80
Танко... :uhuh:
Слобода или смрт

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Нисам :)
Видим да нема 3д драјвера, заснован је на претходној СМ верзији која је имала солидан број багова, између осталог немогућност гашења мобилног и зомби аутоматског старта после вађења батерије. :|
Сам кернел мислим да је унапређен али неће се развијати брзином којом то ради Lukiqq.
Ова ЦМ 8.3 + Lukiqq кренел је сасвим добра комбинација. 8)
Слобода или смрт

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

а тај лукигг је био активан док са овим кернелима који багују сад кад треба фикс,њега нема уопште да избаци,а и тај четврти део има месец дана да ради,ако му није прегорела шпица :lol:

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Нема озбиљнијих багова а Lukiqq каже 'вако:
Now I'm testing pre V4 with Tom3q FB patch and new CPU scalling
Слобода или смрт

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Теско нама кад Рус и Пољак почну нешто да теститарајз,знам како се то завршава, :roll: теститарју нову врсту водкте 5700 са 1 066мхц гради

mivanb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Mar 2010. 12:33

Post od mivanb »

hm zasto li su mi izbrisali zadnju poruku?
napisao sam koji kernel koristim i koja podesavanja i koji rom, stvarno glupost
"Variety's the very spice of life, That gives it all its flavor"

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Нисам видео шта си написао,можеш допунити свој пост,него нема га овај да избаци још то...
Lukiqq;Managed to increase RAM Memory .

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

majkon80
Ма да пије није проблем, овај Лешак као да се дрогира :wacko:
Заборавио је да дода галерију у кухињу, онда стари баг тј. стално искакање грешке са "/system/etc/init" а у односу на прошли мод само дода сим кит и најновије гугл програме!?
Слобода или смрт

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Ma dobro,videcemo to otom potom,vidim ovaj je najavio taj kernel 4,i kaze da je spica dobila sad jos oko 10 do 16mb memorije :ohmy: dobro,da vidmo samo kad ce da ga zavrsi

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Konacno pronadjoh razlog svog Battery Drain-a i ne mogu da verujem sta je po sredi,
Evo spasonosnog linka sa objasnjenjem ako nekom zatreba,
Sve u svemu i vise od svega - pazite se Beautiful Widgetsa :roll: 8)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Pa uzmi stavi fancy widget,isto je skoro.nego evo za tebe preporukam,svi smo presli.Predji slobodno na 8.3 neces se pokajati,ali sa onim kernelom Lukiqq v3.neznam sto ne izbacuje taj 4 deo,vidim da je skoro gotov,ima puno poboljsanja,od overkloka do dosta vise slobodnog rama(10-16mb)

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

majkon80, mozes li reci sta si redom ubacivao nakon 8.3 ? Da li ide samo taj kernel ili imaju neki drajveri ili sta vec?

Odgovori