Nokia E72 vs HTC Wildfire - Telenor

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Nokia E72 vs HTC Wildfire - Telenor

Post od mb011 »

Dakle, planirm da uzmem novi telefon, preko Telenora. U najuzi krug su mi usla ova dva (po meni skroz razlicita modela) telefona. Nadam se da ce mi neko odavde pomoci da se odlucim.

Ono sto je meni vazno, jeste da je telefon kvalitetno izradjen (recimo imao sam Nokiju E52 - po meni jaaako los zadnji poklopac za bateriju = losa izrada...) sada ima Nokiju 6303 - po meni solidan kvalitet izrade za moje pojmove (imao sam i 6300, i 6233 - sve odlicni po ovom pitanju).

Uzeo bih telefon koji bi mi potrajao tih dve godine na koliko uzimam ugovor. Nisam do sada koristio ni touch screen ni android, pa nemam pojma sta su mu prednosti. Symbian sam koristio, ali nista vise nego na obicnoj S40 Nokiji - ne vidim da ima neke spektakularne aplikacije bar ne za mene...

Nisam imao qwerty telefon do sada, ali sestra je skoro uzela E71 i moram priznati da me je prijatno iznenadila qwerty tastatura (kucam dosta sms poruka - navika), a imam dosta veliku ruku...

Takodje i E72 je dosta skuplji kod telenora, a i inace, ne znam je li to zbog toga sto se zove Nokia, ili je stvarno u necemu bs toliko dobar za tu cenu...

eto ja sam se raspisao, ne bih li objasnio otprilike sta trazim. nadam se pomoci eksperata sa ovog foruma u odluci.

hvala unapred
;)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Ako volis touch screen,moja preporuka je htc,zbog operativnog sistema.To je moje misljenje.Jedino me kod njega nervira rezolucija ekrana,ali moze se neke stvari srediti i modovanjem.Dale ako zelis nesto da cackas,instaliras i uzivas u blagodetima novijeg operativnog sistema,moja preporuka je htc,nebi se osvrtao na tu nokiu,jer je nisam imao.znam samo da je to poslovna serija telefona

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

mb011, na androidu imas milion applikacije,tako da ces instalirati i ono sto ti treba i ono sto ne.....jedino wildfire je trenutno entry level (ako ima SE x8 on je malo bolji)
Dok je e72 sasvim ok aparat za svakodnevno koriscenje....ima jacu bateriju,nije nezan kao TS telefoni i manje vise znas platformu...
Po meni je s40 platforma skroz ok,ja bi na e72 od aplikacija nabacio opera(mini/mobile),garmin,vremensku prognozu i to je to.....
D500&E71

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

loki13, greska nije s40 nego s60.
Ovako za kvalitet izrade nebrini e72 je tu mozda najbolji nokijin model,aplikacija imas i za s60v3 na hiljede,sto na ovi sto po forumima i to vrlo dobro odradjene gusarske naravno.
Zaci moj savet E72 i uzivaj.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pošto vidim da ti po tvom pisanju smart telefon ne treba ja dajem ogromnu prednostu wave-u. Moj redosled bi bio:
1) wave-odličan hardver, odličan kvalitet, za moje potrebe loš softver (mada tebi ni ne treba OS)
2) wildfire- kul telefončić i skoro 9000 jeftiniji od e72 (ovo sam gledao na prenesi 200 pošto ne piše koji paket uzimaš)
3) e72- nerealno skup
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Od ova dva: E72 - BEZ razmišljanja! :wink:
Wildfire i kucanje poruka - SMEŠNA rabota (Kao u ostalom, i na svakom telefonu bez hardverske tastature)! To je moje mišljenje, i kome se ne dopada - a on neka nastavi da masti ekran telefona dok sms-uje :chytry: .
Imam LG GT540, koji sam uzeo samo da bi isprobao android platformu (a imao sam i 5800 i 5530XM), i mogu da tvrdim da je kucanje poruka na touch telefonima neviđeno smeće. I opet, kome se ne sviđa odgovor, a on neka bode prstima po ekranu... :P Odjava! Aj` uzdravlje.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

evo i ja da se pridruzim i da dam glas naravno e72,jer sam wildfire koristio nepunih mesec dana i totalno se razocarao :x :x npr.Magic je dosta bolje resenje od njega!

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

Hvala mnogo na odgovorima :wink: btw, samsung mi nije opcija, jednostavno ne volim taj brend. okoreli sam Nokia user, ali ajd' rekoh da bacim pogled i na taj famozni Android...

kunkun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 21:20

Post od kunkun »

Definitivno Nokiu e72, android jeste da ima milion aplikacija ali to su manje vise korisne, ne znam sta bi ti zeleo da imas od njih, koje bi ubacio? Ako kuckas dosta poruka, zelis dobar wifi prijem, jako kuciste, dobru kameru koja je i mene iznenadila i bolja je nego kod htc wildfire, licno sam uporedjivao, neces pogresiti ako uzmes e72, jos ti se mozda i posreci i dobijes ga otkljucanog preko telenora kao ja :wink:
Iphone 6, space gray

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

kunkun napisao:Definitivno Nokiu e72, neces pogresiti ako uzmes e72, jos ti se mozda i posreci i dobijes ga otkljucanog preko telenora kao ja :wink:
evo porucio sam prekjuce i danas dobio svoju braon Nokiju E72 i to otkljucanu :lol:

za sada je telefon vrh ;)
hvala svima na pomoci

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

mb011, dali je bila otvarana kutija ili ne.I ja sam letos na drugom postpeid broju jesenas postom tako dobio 2330 otkljucan a i kutija nije bila otvarana.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

deksicom, nije bila otvarana, imala je onu nalepnicu sealed neostecenu... e da, sada u paketu ide i drzac za kola, zbog navigacije valjda... nije los dodatak :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Pa to je,nisu ga mozda imali na lageru pa im je stigao i odmah iz ruke u ruku i poslali ga tebi i eto posrecilo ti se.Lep je to telefon a ima i taj dodatak za kola eto kad ga koristis za navigaciju ali mislim da uz crni model neide taj drzac,znao sam da ide uz beli ali izgleda da ga isporucuju i uz braon.

kunkun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 21:20

Post od kunkun »

I ja sam isto uzeo topaz brown i izgleda da njih ne zakljucavaju i takodje dobio dodatak za kola, samo sto su sluske malo losije ali jbg, ne moze sve :)
Iphone 6, space gray

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Brat mi je imao ovaj telefon i dobar je, ali je preslikana N serija, samo sto je ubacen novi software sa FP3, ali preskupa je, jer za te pare mozes da uzmes n97 koja ima touch ekran i noviji Software, tacnije 9.4, Serija 60.5. za manje para :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

da ljudi al ne meri se telefon koliko aplikacija ima za njega,evo Ja npr,na telefonu nemam nista instalirano sem navigacije i Opere..
wave je po meni mnogo bolje resenje od 80% androida...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ja bih pre uzeo E5 noviji model,drugaciji izgled skroz i sto je najbitnije vise rame i to DOPLO i jos bitnije usteda skoro 100 eurica.

COMPARE

IvChA
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2011. 02:14

Post od IvChA »

Ja imam istu dilemu samo je u pitanju Wildfire s,molim vas pomagajte posto mi je hitno sutra bukvalno treba da se odlucim i da kupim jedan od ova dva :?

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

IvChA, ako hoces touch screen tel onda wildfire s,ako hoces qwerty tel onda e72.....totalno je glupo porediti ove telefone jer nemaju apsolutno nijednu dodirnu tacku....
Ja bih se odlucio za e712 jer je prakticniji za svakodnevno koriscenje (u pokretu,baterija)
D500&E71

Odgovori