Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2011. 00:42

Post od piroman »

samo da vam kazem da sam uz pomoc vasih informacija i saveta,dobio nov telefon,to jest samo sam bio uporan i dokazao sam da ipak nisam sasvim obican kupac kod koga moze sve da prodje,pricam u vezi n8 sto su mi prodali ,a imao je fabricki softver za strano trziste,za koje su mi oni tvrdili da ja gresim i da su oni u pravu,pa kad sam se informisao malo prosirnije od trzisne inspekcije i kod zastite potrosaca a posle sam njima rekao o nekim stavkama sto su mi oni rekli,moja rec je bila protiv njihove!dobio sam telefon nov,isto u njihovor radnji,samo sto je drugi diler distributer,telefon sam preko ovi update,nema nijeda znak t mobile i slicno,sto sa prosli telefom mi je prikazivalo na nemackom neke stvari i bilo je bagova,sve u svemu dosta je bilo indikacija da telefon nije cist,ovaj telefon je 100% orginale,zato sto sam se informisao i vezano za dilera i sve ostalo :-)ljudi pazite sta gde kupujete,samo to mogu da vam kazem,nigde nije sigurno ali bukvalno nigde?!

EDIT:
i da jel neko moze da mi ostavi link za skidanje fmobi najnovije verzije i da je validna :-)))))hvalaaaaaa

Izmenila Ninolina:: nemoj da pišeš poruke jednu za drugom već koristi opciju Izmeni... Linkovi ka nelegalnom softveru su strogo zabranjeni... Obvezno pročitaj pravila Foruma...

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Super piroman dobro si prosao,sta te briga,tako im i treba kada zezaju posten narod..
Imam jedno pitanje da li nokia n8 ima mogucnost za ovo "Near Field Communication (NFC - Komunikacija Bliskog Polja) olakšava vašem telefonu brzo povezivanje i interakciju sa drugim telefonima, uređajima i interaktivnim oznakama."
Hvala unapred!!!

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Piromane a ko ti je bio uvoznik za prvi tel koji si vratio , ko je za ovaj sto si dobio u zamenu? :)

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

acamatic, nazalost N8 nema tu mogucnost. Tu mogucnost je dobila samo nokia C7 od starijih modela nakon nadogradnje na Anna verziju symbiana jer je vec hardverski podrzavala taj tip komunikacije.

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

U vezi sa symbian belle i kamerom.Janka i ja sam ubacio verziju kao tvoju, netaknutu i kamera tj. softver je dosta slabiji, slike su nekako mutnije.Jesi li ti proverio kod sebe? razmisljam da ubacim onaj fix sa beta labs-a koji sam bio ubacio na annu i kamera je radila fenomenalno. by the way meni je sa ovom verzijom slobodno samo 30 mb na C.WTF??? telefon radi normalno, ne baguje, nema lag ali mi je negde (izgleda da nije netaknuta) instaliran hero of Sparta.Moze li se to odinstalirati ili da je flesujem opet?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

nenad.fil, sto se tice kamere sam upravo to primjetio i da je bas tesko bilo izvuci ostru sliku, cak je i povecan nivo suma na slikama gdje je malo slabije osvijetljenje. Nisam mogao prezaliti to sve iako je izvanredno radio i najbrze i najstabilnije u odnosu na dosadasnje verzije Belle koje su bile dostupne. Sto se tice memorije na C ja sam imao oko 130MB slobodno jer sam obrisao bio aplikacije Adobe Reader, Quickoffice, Shazam, Microsoft Communicator i tako te sto zauzimaju memoriju a ne trebaju mi. Ja nakon instalacije Belle sam bio formatirao sa metodom *#7370# i imao cist telefon i nisam imao nikakve igre instalirane. Moguce da ti je ostala mozda od prije ako si je imao?

nenad.fil
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 19:30

Post od nenad.fil »

E vidis, tu sam se zeznuo jer nisam uradio hard reset.Cekaj malo kako mislis NAKON instalacije.?

Mislis pre vracanja podataka?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Hocu da kazem da sam ubacio Belle i tek onda izvrsio format, nisam ni gledao sta je ostalo a sta ne. Uglavnom sta sam primjetio je to da su pojedine aplikacije na memoriji telefona (mislim i na C i na E) i zauzimaju memoriju ali nisu prikazane dok neke jesu. Tj. neke je potrebno ponovo instalirati. Ja licno vise volim imati cist sistem nakon veceg update-a kao sto je prelazak sa Anna na Belle ili sa PR1.2 na Anna-u. :)

Dane
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 24. Okt 2005. 21:11

Post od Dane »

IZVINJAVAM se unapred,nisam pratio temu i molim za pomoc!!
Odavno sam ubacio ANNA softver i imam zadnju verziju 025.007 i jos od prethodne verzije nemam FM TRANSMITER!!Kako i da li moze da se instalira fm transmiter??
Phone

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Dane, verovatno si flešovao verziju softvera za naše tržište (samo za srbiju a trebalo bi da flešuješ za balkan ako hoćeš da imaš naša slova) jer kod verzije za srpsko tržište softverski je onemogućeno korišćenje fm transmitera .
Koristim istu verziju softvera i imam fm transmitera :)

E sad ja imam dva pitanja:

Prvo je problem, kad pokrenem browser on se otvori i odmah ugasi. Probao sam da restartom telefona li isti stvar. Šta da radim?

Drugo pitanje: kako se Belle flešuje, skinuo sam par ROMova ili instalacija sa Bellom (sa ipmarta sam skinuo) i koliko vidim trebalo bi preko fenixa da se flešuju. Jel postoji neka procedura? Da li moram da flešujem na verziju 11.5 pa tek onda Belle da flešujem ili nema potrebe?

Hvala :)
and justice for all...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Dream Weaver,
Za Browser ne kapiram sta bi mogao da bude problem,da li si mozda instalirao neki mod koji "pomera" cache memoriju na neku drugu particiju?

Ako skidas poslednju beta verziju (prva oficijalna) Belle fw,nije ti potrebno nikakvo dodatno uputstvo,potrebno je skinuti sve potrebne fileove,ubace se u odgovarajuci folder na kompu,pokrene se Phoenix i sve ostalo ti je vec poznato... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Dane
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 24. Okt 2005. 21:11

Post od Dane »

Ja uopste nemam ni jedan nas jezik u telefonu!!
Languge set mi je 025.007.27.01 :smutny: :smutny: :smutny: :smutny: :smutny: :blinky: :blinky: :blinky: :blinky: :blinky: :blinky:
Phone

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Dane,evo resenja - klik... 8)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Fox, za browser nemam pojima, nisam ništa naročitno instalirao ali nije ni bitno, flešovaću Belle pa bi tebalo sve da radi :D

Ove ROMove sam skinuo i jedan od njih ću da flešujem:

xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx

Jel ih flešujem isto kao i što sam flešovao nov softver?

Koji bi mi od ova tri preporučio?? :D

Fala!!

Izmenila Ninolina:: znaš da su zabranjeni linkovi ka ovakvim sajtovima...:)
and justice for all...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Dream Weaver,sredi prethodni post dok moderatori "ne dodju po svoje"... :wink:

Pogledaj sta je u svakom od tih fw modovano (promenjeno) u odnosu na fabricki pa odluci sta ti je potrebno a sta ne.Svi su radjeni na poslednjoj procureloj verziji fw tako da... :roll: :wink:

Koji god da instaliras neces pogresiti,dobices skoro potpuno novi uredjaj.

Da,ukoliko imas kompletan fw flashujes ga kao sto si to ranije cinio.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Ninolina mislio sam da je zabanjen link ka warezu a link je bio ka kuvanom ROMu za N8 ali sam očigledno loše mislio :)

Fox, fala na pomoći :wink:
and justice for all...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Dream Weaver,nisu zabranjeni linkovi ka kuvanim fw,problem je u tome sto se na tom site-u moze naci mnooogo vise stvari od samih kuvanih ROM-ova... :wink:
U svakom slucaju dobio si pojasnjenje. 8)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Jesam :D

Hvala :wink:
and justice for all...

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Moze li mi neko reci kako slika u nocnim uslovima i pri izuzetno slabijem osvijetljenju bez blica a da slika ispadne ostra? Jer kad god sam pokusao neki objekat ili nesto uslikati bez blica ako se i malo ruka trese slika ne ispadne ostra. A cim upalim blic slika bude ostra ali onda to nije to sto sam zelio... :)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

janka_88, probaj taj neki objekat da priblizis pomocu MACRO mode-a, pa ja mislim da ce ti onda slika ispasti ostra :) E sad ako ja mislim da ti zelis da slikas, ono sto ja mislim, onda si na pogresnom mjestu postavio pitanje ili treba da upalis svjetlo... U svakom slucaju, reci da se bojis mraka :P :P :P
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Odgovori