Samsung I9000 Galaxy S

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

ics nece biti za galaxy s....tako da trazi drugo rjesenje.... jbg ili rjesavaj se telefona

mangaboy
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 03. Jul 2010. 10:57

Post od mangaboy »

Da li je vec neko imao problem sa lagom i kako je to resio, ako je uspeo? Nije to neki lag da na telefonu ne može da se radi. Možda sekund ili dve i ne stalno, ali mene jednostavno iritira. Verzija androida je 2.3.3 za GS+. Hvala

vivicav
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 04. Avg 2009. 15:28

Post od vivicav »

Pokušaj prvo sa apdejtom na poslednji 2.3.5. Dostupan je kroz zvanični Kies. Izgleda mi vrlo stabilno, dovoljno brz....

mangaboy
Novajlija
Novajlija

Post od mangaboy »

Kada pokusav da apdejtujem preko Kies-a on mi iybacuje da imam poslednju verziju. Verzija firmware je 2.3.3, veryja osnovnog opsega je I9001XXKI2 i verzija kernela je 2.6.35.7-perf root@DELL145 #1 , ako ti ovo nesto znaci?! pozz

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

druze skini rom sa neta i nabaci na telefon preko odina i sve ce da radi u najboljem redu. kies je bagovit..nece ti nikad naci update...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

mangaboy
Novajlija
Novajlija

Post od mangaboy »

Ok. Reci mi samo jos da li posle toga mogu da ga vratim na fabricko stanje, ako mi zatreba garancija? Hvala

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

mangaboy, pa preko odina možeš da flešuješ fabrički rom! Ni ne moraš ti neke custom romove da skidaš! Jednostavno proveri koji je poslednji rom u srbiji aktuelan i taj skini i flešuj :wink:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

Da li mozda neko zna koji je rom najbolji za snimanje videa. Pretpostavljam da je to oficijalni 2.3.5.

U telefonu imam cm7.1, ali on ne podrzava 720p snimanje, a secka po malo i na 480p.

Takodje korisno bi mi bilo i da podrzava TV-Out.
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 15:41

Post od wulmbos »

Interesuje me da li je moguce koristiti GALAXIAN Kernel za MIUI ROM na i9000? Da li ce sve raditi, da li ce biti brzi?

Vidjeo sam da postoji GALAXIAN ROM sa GALAXIAN Kernelom, ali ne zelim da mijenjam MIUI.
Samsung Galaxy S, iPod Touch 4

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Druze miui je fin i sve to. Ali jako jede bateriju tako da ne znam kako ti se da. A sto se tice kernela,ski.i dark kernel nema boljeg za sada

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od wulmbos »

Nemam problema sa baterijom,
- danas bio malo na internetu,
- gledao nekoliko klipova na yt,
- cackao po aplikacijama oko pola sata,
- skoro sve vrijeme aktivan wi-fi (povezan) i
- GPS (ukljucio navigaciju na 2-3 minuta, pa ostalo ukljucen)
i evo u 10 sati 80% baterija

Zakljucio sam da memorijska vuce bateriju (to je izgleda Media Server), pa sam je izvadio, uradio sam kalibraciju baterije i malo sam cackao po podesavanjima. Testiracu ove kernele kad budem imao vremena

KilleX
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Okt 2010. 16:26

Post od KilleX »

Uzeo sam Galaxy S I9000 u Vip-u pre nekih 15 meseci. Od tada sam na njega stavljao custom ROM-ove. E sada ako bih hteo da ga odnesem na reklamaciju moram da vratim neki od oreginalnih romova. Koji je posledni (moze i stariji) rom koji postoji za vip mrezu? Gledao sam na XDA da ima 2.3.5 za srbiju samo ne znam da li je to za vip.

pustinja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 00:06

Post od pustinja »

Pozzz svima
Do sad najbolje iskustvo imam sa ovim romom
MIUI MintBerry EDITION 2.1.20

Slika

detalje mozete naci ovde http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1350763

moje iskustvo i igri Dead space na ovom romu http://youtu.be/bV5ogtk4ZIM

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od wulmbos »

Nista posebno, klasican MIUI
Snimak mi sjecne (vrati nazad) svakih 20tak sekundi, ne znam kako da to rijesim

Novi MIUI sa ICS-om ce biti odlican, ima hardversku akceleraciju u dosta aplikacija (WebBorwser, Settings...). Novi dizajn mi se takodje svidja, ali bi bilo dobro da ostave stari GUI za kameru. WebBrowser bi bilo bolje da uzmu od ICS-a.

Rhiannon
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 06. Mar 2011. 21:00

Post od Rhiannon »

Поздрав свима, јуче сам флешовала свој Галакси С преко Одина и сада имам Самсунгов нови ром за овај телефон. Фирмвер ми је 2.3.6, а верзија основног опсега I9000XXJVU, верзија Кернела 2.6.35.7-I9000XXJVU-CL851880 se.infra@SEI-22 2; број подверзије GINGERBREAD.XXJVU.

Једина разлика коју видим у односу на 2.3.4 је lock screen који изгледа као код Галакси С 2, додат је програм Едитор фотографија и опција Face unlock за откључавање екрана. Међутим, брзина рада телефона ми се није променила. Телефон није рутован и у њему имам око 100 слика, 200 песама, 48 апликација и много књига у програму Алдико е-боок, можда и 500. :( Али меморија телефона ми показује 3.7 ГБ слободних од постојећих 5.7. Не знам зашто ова верзија није бржа у односу на 2.3.4.

Aко рутујем телефон, да ли да инсталирам Цианоген Ајс Крим Сендвич 4.0 преко Одина? (Cyanogen Mod 9 build 15). Да ли је тај тренутно најбољи од свих куваних ромова што се брзине тиче или ми препоручујете неки други?

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od wulmbos »

@Rhiannon
Nemoj jos prelaziti na ICS, jer trenutno ne postoji stabilna verzija.

Najbolje radi koliko sam primjetio CM9, ali i on ima dosta nedostataka
- uopste nema Marketa,
- video stream je jako los,
- kamera je sa ICS, izbacene su neke opcije, a kvalitet slike je jako los...

Vidim da je izasao ICSSGS RC 4.1, ne znam koliko je stabilnije od prethodnih verzija. Za sada mislim da je najbolji Stock ROM i MIUI

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

wulmbos, kako misliš nema marketa ?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

ma ne zna lik da se google aplikacije naknadno instaliraju ;) a sto se tice brzine telefona, ja ne znam ljudi sta hocete vi za te pare? pa kupis si galaxy 2 i imas brzinu....uostalom postoji racunar, tablet, laptop...telefon je telefon...CM je napravio odlicne romove za stednju baterije i zato ih preporucujem, inace imaju bagova oko kamere jako jako puno...

wulmbos
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od wulmbos »

Jednostavno aplikacija Market ne postoji u sistemu. Koliko sam vidjeo Market ne radi kako treba ni u jednom ICS ROM-u za Galaxy S (vjerovatno je zato i izvacen iz CM9).

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

wulmbos, Ne znam ko te je slagao da market ne radi na SGS na ICS, stavise radi dosta brže nego na GB. Jedini razlog zasto se google aplikacije (gmail, market, youtube itd.) ne nalaze na CM je zato sto su one closed source (proprietary) aplikacije, i google je tražio da budu izbačene.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori