Zasto su telefoni u nekim online sopovima toliko jeftinij??

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
jazz911
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 01. Maj 2011. 17:15

Zasto su telefoni u nekim online sopovima toliko jeftinij??

Post od jazz911 »

Pozdrav ljudi.
Jako bi mi znacilo ukoliko neko moze da podeli samnom iskustvo.
Uopste ne kapiram zasto su mobilni telefoni u nekim online prodajama toliko jeftiniji nego u šopovima na mobilnisvet.rs ?
Jel im nešto fali? Nemaju garanciju? Kradeni? Jel bezbedna takva kupovina?
Recimo HTC Desire je 475 evra na mobilnisvet.rs, a neki online šopovi ga nude za 350e ???
Vaša pomoć bi mi jako značila

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Cene na sajtu nisu tačne, to su cene koje bi trebalo da budu sa porezom i svim dažbinama, iako ih većina prodaje po tim jeftinijim cenama.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Važna napomena: Sve cene objavljene na sajtu su informativnog karaktera, obavezno proverite svaku cenu telefonom.
Слобода или смрт

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

bestboy, Ово на мобилном свету је све само није информативног карактера. Било би да се цене разликују за рецимо 5% али разлике иду и до 50% па их уопште не треба ни гледати. Неретко се дешава да су цене на МС-у мање него у продавници а када им кажеш они се праве луди и као грешка МС-а :lol:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

LittlePrince
Све је до самог схватања "информативног". :lol:
Мени делује тотално необавезујуће, што се види из наставка обавештења. :)
Да, разлике некад иду и преко тих 50 посто али има и потпуно тачних цена, као нпр. за Лг оптимус п500.
Слобода или смрт

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Не знам за прву продавницу али за другу није тачна, пише да је цена 18 500дин а код њих је 20 500дин. Велика је то разлика да би било ко и оквирно могао да добије слику која је цена неког модела на тржишту.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

neki prodaju telefone na ''crno'' a neki na ''belo''... :wink: :wink: :wink:

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

luca, a neki za belo. :lol: :lol: :lol: :P
Samo nek se rolaju....sarme.

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

U LogicShopu nikada nemaju onaj model za koji su kao najjeftiniji.
Ako se retko desi i da ga imaju uvek je 1000 do 2000 skuplji neko na MS.
Kad im to isto kažeš, oni kažu da je greška na MS i da nemaju pojma odakle MS-u
ta neka leva cena.

amilie
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 22. Mar 2012. 21:37

Post od amilie »

Niko nije odgovorio da li je takva kupovina bezbedna. Koji online shop je siguran za kupovinu mobilnog? Npr. onlinemobilni.com ili mobilnimarket.com?

Nokia c5-03 na sajtu onlinemobilni.com košta 135€, a na ovom drugom 125€, a ovde na sajtu piše da je 182€.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

amilie, nikad,ali nikad ne mozes biti siguran ako kupujes nesto na "slepo" t.j. da nisi video pre kupovine..tamo gde porucujes telefon,mora biti odlicno proverena prodavnica za takve stvari..otkud znas sta mogu ove druge da ti uvale..polovnjaka,da mu nesto fali u softverskom ili u hardverskom delu a da se to na prvi pogled ne vidi,da ti bude ostecen,pa da se posle izvlace na transport..itd itd..
Uvek postoji rizik za takvu kupovinu,lepo odes ko covek vidis pogledas dobro da li je to to sto trazis uzivo i molim lepo..uvek ta jeftinija varijanta moze da izadje MNOGO skuplja..
To ti je barem moj savet..

amilie
Novajlija
Novajlija

Post od amilie »

Pa znam, zato sam i pitala da se javi neko ko je imao iskustva pa da "proverim prodavnicu". Pitala sam ih da li ostavljaju mogućnosta da se paket proveri pre preuzimanja ali mi još nisu odgovorili.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

I nesamo to nego oni, nedaj boze kod kvara predlazu da se mobilni njima posalje kurirskom sluzbom na servis. A kako to kuriri i magacioneri tumbaju dobro mi je poznato :chytry: .

amilie
Novajlija
Novajlija

Post od amilie »

Da nisi neki magacioner? 8)

A još daju i besplatnu dostavu. Gde im je računica?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

amilie, nisam magacioner ali saljem neku robu kurirskim sluzbama pa imam neko iskustvo.
Pa dostava takvog paketa je oko 250 din. al ce da se otrose...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Eto, igrom slucaja radim za PTT SRBIJA (ne U, nego ZA... velika razlika... bar u plati... :( ) i vidim sta se radi sa posiljkama. Zato u zadnjih godinu dana ne saljem nista. Imas sigurno u tvom kraju neku dobro poznatu radnjicu koja valja telefone "ispod tezge" i sigurnije je nego da ti neko tamo salje preko bilo koje kurirske sluzbe... Veruj mi, svi su isti.

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

A i cene sa sajtu nisu realne,pozovi radnje odavde telefonom pa ces videti da su dosta nize,tako da i nije neka razlika u odnosu na te online shop-ove,prosetaj malo,lepo je vreme,a i makar znas koga da juris ako nesto ne valja :)
Ili ti uvek ostaje kupovina preko oglasa telefona sa mreze,sto je po meni najbolja varijanta :)

amilie
Novajlija
Novajlija

Post od amilie »

Ja da bih se šećkala od prodavnice do prodavnice razgledajući mobilne moram prvo da se vozim busom tri hiljade kilometara, odprilike.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

amilie, epa sad nemoraš da se šećkaš nego se malko i raspitaj. Na primer ovde na forumu ili medju prijatelje sigurno je nekad neko kupovao telefon u neovlašćenim prodavnicama.
Neko će ti nešto predložiti.

majce22
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 09. Okt 2007. 18:40

Re: Zasto su telefoni u nekim online sopovima toliko jeftini

Post od majce22 »

Ja sam trenutno u potrazi za telefonom. Neki modeli koje sam ovde na sajtu gledala imaju drasticno nize cene u radnjama u gradu u kome zivim. Primer Desire C koji ovde kosta 160 eur i Samsung Ace Plus koji ovde kosta 200 eur.
Medjutim, ja jurim model Samsung S Duos S7562 i njega nema u pomenutim radnjama po nizoj ceni. Zasto je to tako? Neki telefoni imaju i po 100 eur nizu cenu a neke nije moguce naci.

Ostalo mi je da obidjem jos nekoliko radnji u gradu, videcu , mozda mi se posreci, mada me ova situacija vec brine.

P.S. Samo da se ispravim, u mom slucaju se ne radi o online shopovima, vec o radnjama u gradu.

Odgovori