Samsung I9001 Galaxy S Plus

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Banega napisao:Ne shvatljivo je da jedan ovakav telefon nema blic :uhuh: Znaci veoma korisno ga nekad upotrebiti umesto lampe kada trazis nesto, inace je fin telefon nema sta
Banega slažem se sa tobom. Da ima tu lampu za mene bi bio savrsen telefon (naravno za ove pare), ali i pored toga razmisljam da ga kupim i da konačno predjem na andriod.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Da li se ovaj tel moze dekodirati u sopstvenoj reziji? Za desire je postojala metoda kojom sam dekodirao i otkljucao tel koji je zakljucao telenor.Dobicu ovaj tel za 140e,ali je kodiran na neku austrijsku mrezu
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

toda81,mozes da pokusas pomocu ove alatke,mada sumnjam da ces uspeti...
http://samsung-updates.com/sgs-gt-i900x ... generator/
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Fox, hvala ti. Nadam se da ce mi za vikend stici ovaj tel i jos par komada pa bi bilo dobro ako uspem sam da ga otkljucam. Znam da nije mesto za ovo pitanje,ali da cujem vase misljenje kada je u pitanju poredjenje htc desire-a i i9001
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dobio sam tel i odusevljen sam kako izgleda. Nema bukvalno ni ogrebotinice. Skinuo sam fajl Root-i9001-Signed i prebacio ga preko citaca karica na memorisjku karticu i na jedivite jade sam uspeo jednom da udjem u recovery i nisam tamo video taj fajl koji sam ubacio, tj nisam uopst video sadrzaj memorijskre kartice preko recovery-a, vec samo sadrzaj memorije telefona. Moze li mi neko pomoci kako da udem u recovery je se ubih i nikako da uspem,a gledao sam klip na youtube i sve radim kao sto tamo pise i nista. Nemam punjac , tj usb kabl za ovaj tel pa sam pokusao da ga nakacim na komp preko usb kabla od mog htc desire-a i nikko windows nw uspeva da vidi telefon kao flesku i nije mi jasno zasto
Note IV N9100 dual

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

toda81, prvo instaliraj Samsung Kies na racunaru. S+ se podrazumevano povezuje u Kies rezimu. Naravno mozes da probas da izmenis na "mass storage".

P.S. Uz Galaxy S/S+/SII/*** treba da ide i punjac koji ima microUsb konektor, tj. nije predvidjeno da se puni iskljucivo preko kabla.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

tomas.hokenberi, skinuo sam sinoc kies i pokusao da se nakacim preko usb-a od htc-a i nije htelo,a u mass storwge modu takodje nije htelo da se konektuje.Nije mi jasno zasto je to tako
Note IV N9100 dual

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

toda81, da li telefon uopste reaguje kada ga povezes na PC? Da li si probao da ga gurnes u drugi usb port?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

tomas.hokenberi, sada sam video gde sam pogresio. Nisam oznacio Kies mod u podesavanjima za USB i zato nije htelo da se konektuje. Samo mi i dalje nije jasno zasto nije htelo da se nakaci u mass storage modu jer se i htc i nokia bez ikakvog programa kace na komp u mass storage modu. Samo jos da provalim kako da udjem u recovery da bih ga root-ovao i da ubacim neki rom pa da se malo igram ovim telefoncicem
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

toda81,u recovery mozes da udjes i pomocu programa kojeg ces pokrenuti na kompu,vec imas uputstvo.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

toda81, Ja mislim da ako je bar malo slično kao na I9000, ne treba da ulaziš u rekaveri da bi ga rutovao, nego preko odina flešuješ rutovan kernel sa ubačenim CWM. Na samsungu te stvari nisu slične kao na HTC-u.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Fox, upravo sam probao,ali ne mogu da skinem ni jedan od dva fajla koja se nalaze u uputstvu jer su izgleda pukli linkovi :(

telep, totalno se razlikuje u odnosu na htc na zalost,a ne znam zasto nikako ne uspevam d aupadnem u recovery na kalsican nacin preko tastera
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

toda81,evo linka koji radi Easy_Reboot_Recovery.zip.
Samo isprati uputstvo do kraja i ucices u recovery.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Fox, hvala ti puno druze! Uspeo sam da upadnem u recovery i da root-ujem telefon. Ovde je rot toliko jednostavan da to nije normalno. Na HTC-u je mnogo teze root-ovati telefon. Sada moram samo da nadjem neki dobar rom i malo da uzivam sa novim telefonom. Hvala vam svima na pomoci!
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

toda81,samo povedi racuna koje ces ROM-ove gledati,moras da biras iskljucivo ROM-ove za ovaj model,nikako za i9000 Galaxy S.
Za pocetak,instaliraj mu custom recovery koji je mnogo bolji od oficijalnog.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Fox, hvala na savetu. Pretpostavio sam da ne sme da se instalira rom od i9000 jer sam video na xda da postoje posebne teme za ova dva modela. Obavezno cu da zamenim recovery jer je ovaj oficijelni bez veze
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sada imam drugi problem :( D Kada sam ubacio rom u moj i9001 probao sam da udjem u recovery i sada vidim da mi je recovery FeaMod recovery v1.4 bassed on CWM v5.5.0.4 ,a sto je najveci probelm ne mogu uopste da izdajem iz tog recovery-a.Pokusavao sam da vadim bateriju iz tel pa da ga upalim i uvek upadne u taj recovery i nikako da se upali.Sta moogu da uradim da bih resio ovaj problem?
Probao sam cak preko tog recovery-a ponovo da flashujem rom i ne vredi jer kada instaliram rom i idem na reboot system now telefon se restartuje i umesto da podisgne system on ponovo upada u recovery :(
Note IV N9100 dual

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Имао сам i9003 и никада нисам имао сличан проблем, да ли си прочитао тему за рут пре него што си се бацио на посао?
Углавном ништа страшно ниси урадио, скини задњи 2.3 за њега и флешни га преко одина, после крени све на ново, само мало пажљивије. :)
Слобода или смрт

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

bestboy, Meni i dalje nije jasno gde sam pogresio,ali sta je tu je. Mozes li mi objasniti kako se flashuje rom preko odin-a jer to nikada nisam radio? HTC je mnogo jednostavniji bar za mene,mada mozda i gresim jer sam navikao na njega
Note IV N9100 dual

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

toda81
Прво скинеш најновији званични ром, скинеш один, поставиш телефон у даунлоуд мод, искључиш фон и користиш комбинацију (вол-, хоум дугме, укључивање). Покренеш один, ставиш пда фајл у пхоне део, прикључиш телефон, кликнеш старт и то је то. Ово је било на памет написано, сачекај да видим на хда детаљно упутство па ти шаљем, али то не могу до вечерас. Тако, сачекај ако ти баш није запело или сам нађи решење у међувремену.
Слобода или смрт

Odgovori