Nokia 5800 XpressMusic
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia 5800 XpressMusic
katic91, a sta mu je to " defragmetujem". To ima veze sa kompom defregmentacija, ali sa telefonima nema veze. Ako si misleo na hard reset to ce sigurno ubrzati rad telefona i puno njih je to radilo.
Predlazem da pre reseta proveris ako postoji novija verzija sw da je ubacis pa onda odradis reset.
Predlazem da pre reseta proveris ako postoji novija verzija sw da je ubacis pa onda odradis reset.
Deksi, verovatno je mislio na defragmentaciju hard-a
.
Nego, šta je to hard reset?
Treba li da uradim back up pre njega i mogu li da ubijem fon tako?
Ako stvarno ubrzava možda bih i ja odradio

Nego, šta je to hard reset?
Treba li da uradim back up pre njega i mogu li da ubijem fon tako?
Ako stvarno ubrzava možda bih i ja odradio
cvoruga, pa pazi ovako hard resset,ti brise sve iz telefona i da naravno da bi trebao da odradis backup podataka (pomocu programa Nokia Suite),resset se radi kodom tako sto ukucas *#7370#,naravno da ne mozes da ubijes telefon,i posle resseta videces da ce ti telefon raditi brze,zato sto je sve obrisano iz njega(vraceno je sve na fabricka podesavanja,onakav kakav je i bio kada si ga kupio),posle toga ti ostaje samo da instaliras opet aplikacije koje si i imao,to je jedino malo dosadno kod tog posla..
E da sto se tice te "defregmentacije" sigurno misli na hard resset,posto to sa telefonom nema nikakve veze..
E da sto se tice te "defregmentacije" sigurno misli na hard resset,posto to sa telefonom nema nikakve veze..
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Eto Aca je sve objasnio a ja bih jos dodao da preporucujem reset tasterima, kombinacija tasterima se razlikuje zavisno od modela.
acamatic, i Deksi, zahvaljujem se, operacija uspela
.
Definitivno radi brže

Definitivno radi brže

Zna li neko slucajno ovde kako i da li mogu da instaliram NSU ili neku alternativu na Linux? I ako ne, da li postoji neki alternativni metod software update-a, ne racunam na update preko wifija, jer nisam kuci, a nigde ne mogu da nadjem stabilan signal 

asdfghjkl;'
asdfghjkl nije direktan odgovor na tvoje pitanje i pretpostavljam da si se već setio toga ali da probam da pripomognem
.
Ne znam koji distro koristiš, nevažno je, ali meni šta je prvo palo na pamet je Virtual Box
.
Drugo pitanje mi nije baš najjasnije
?!
Ako nemaš stabilan WIFI signal, a imaš internet u paketu, probaj tako, nije veliki update, mape su najveće oko 11MB ako se ja dobro sećam
.
Update može i da se odradi preko kompa i PC Suite-a
.
Praktično ti ništa nisam pomogao

Ne znam koji distro koristiš, nevažno je, ali meni šta je prvo palo na pamet je Virtual Box

Drugo pitanje mi nije baš najjasnije

Ako nemaš stabilan WIFI signal, a imaš internet u paketu, probaj tako, nije veliki update, mape su najveće oko 11MB ako se ja dobro sećam

Update može i da se odradi preko kompa i PC Suite-a

Praktično ti ništa nisam pomogao

Ma nemam ni paket, ni wifi, a nisam ni kuci trenutno pa mi nista ne odgovara, nije ni bitno, ubacicu update kad se vratim, hvala svejedno 

asdfghjkl;'
Bar imaš telefon, i to je nešto
. Ne znam kako si mislio da uradiš update, telepatski možda

- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
cvoruga, gore si predložio vitrual box, lepa zamisao ali mislim da nikad nisi probao da sposobiš usb preko virtelne mašine. nije jednostavno uopšte
snenad probao sam da mu pomognem koliko se sećam i to mi je palo na pamet, ne zameri ako sam negde pogrešio,
davno sam se bavio Unixom(i derivatima)na faxu, a i to više što me zanimalo nego što sam morao, pa sam dosta(ako ne i sve)pozaboravljao
.
Instalacija emuliranog OS je prosta, VB pravi komunikaciju emuliranog OS sa hardverom, i trebaju drajveri ali ne za hardver već za VB.
Za plug&play uređaje je potrebno instalirati njihove drajvere. Ponovo napominjem ako se dobro sećam, davno beše
.
Poslednja distribucija u kojoj sam ja radio je Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon, najsvežija verzija je 11.10 pa ti vidi koliko sam ja ispao iz materije
.
Inače, za ovakve situacije, nedostatak specifičnih programa za Linux, po meni najelegantnije rešenje je dual boot
.
End off
davno sam se bavio Unixom(i derivatima)na faxu, a i to više što me zanimalo nego što sam morao, pa sam dosta(ako ne i sve)pozaboravljao

Instalacija emuliranog OS je prosta, VB pravi komunikaciju emuliranog OS sa hardverom, i trebaju drajveri ali ne za hardver već za VB.
Za plug&play uređaje je potrebno instalirati njihove drajvere. Ponovo napominjem ako se dobro sećam, davno beše

Poslednja distribucija u kojoj sam ja radio je Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon, najsvežija verzija je 11.10 pa ti vidi koliko sam ja ispao iz materije

Inače, za ovakve situacije, nedostatak specifičnih programa za Linux, po meni najelegantnije rešenje je dual boot

End off

Jel moze nako da mi kaze kako da povecam font da bih mogao procitati poruku kao svet,jer je ova velicina fonta za mene premala?
Hvala.
Probao sam Setting>Phone>Display pa tu da menjam velicinu fonta,ali sve sto sam dobio jeste da su mi ikonice postale ogromne,ali velicina fonta u porukama je i dalje mala.Premala.
Hvala.
Probao sam Setting>Phone>Display pa tu da menjam velicinu fonta,ali sve sto sam dobio jeste da su mi ikonice postale ogromne,ali velicina fonta u porukama je i dalje mala.Premala.
- snenad
- Mobil stručnjak
talicni, symbian nema opciju promene velicine fonta kao druge nokie. mozes jedino da promenis font, imsa programcice za to, progooglaj lako ces naci.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Kako bre nema, pa s60v3 tj. E72 ima font size i slova se mogu povecati.
Kod mene na n8,kada udjem u poruku,pa na opcije,mogu da izaberem velicinu fonta..e sad da li i to moze na ovaj telefon to stvarno ne znam,a sto kaze Deksi, ako ima e72,onda ima i ovaj..
Talicni ovako se to sređuje :
Messaging - Options - Font Size - Large
Messaging - Options - Font Size - Large

- snenad
- Mobil stručnjak
stvarno ima, ja bo defaultu odmah idem u settings a tamo nema. btw font size je odmah iznad settings a sad sam ga prvi put video za 2.5 godina koriscenja 5800. znaci strasno. sta li sam jos prevideo?
snenad
, dešava se i najboljima
.
Ali su stvarno loše su odradili ta neka podešavanja fonta, prosto neverovatna i nedopustiva greška za (ex)giganta poput Nokie
.
Nisu sva podešavanja u Settings gde očekuješ da će biti, ne znam zašto su ubacili "small fonts" kada ti za njegovo korišćenje treba mikroskop
.
Sledeći neverovatan(estetski ne funkcionalni)propust je nedostatak smajlija
.
Takvi neki sitni nedostatci, koji nisu otklonjeni ni posle apdejtovanja softvera, i nemogućnost presonalizacije(prečice, widgeti)
su dosta unazadili ovaj inače jako kvalitetan fon
.

Ali su stvarno loše su odradili ta neka podešavanja fonta, prosto neverovatna i nedopustiva greška za (ex)giganta poput Nokie

Nisu sva podešavanja u Settings gde očekuješ da će biti, ne znam zašto su ubacili "small fonts" kada ti za njegovo korišćenje treba mikroskop

Sledeći neverovatan(estetski ne funkcionalni)propust je nedostatak smajlija

Takvi neki sitni nedostatci, koji nisu otklonjeni ni posle apdejtovanja softvera, i nemogućnost presonalizacije(prečice, widgeti)
su dosta unazadili ovaj inače jako kvalitetan fon

- snenad
- Mobil stručnjak
cvoruga, sve su to isprvnili u sledećoj verziji tzv s^2 na c6, n97 šteta što ga i zvanično nisu prebacili i na ostale s^1modele ali ima mnogo cfw pa ako ti nedostaju ubaci