Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Re: Nokia 5800 XpressMusic

Post od Deksi »

katic91, a sta mu je to " defragmetujem". To ima veze sa kompom defregmentacija, ali sa telefonima nema veze. Ako si misleo na hard reset to ce sigurno ubrzati rad telefona i puno njih je to radilo.
Predlazem da pre reseta proveris ako postoji novija verzija sw da je ubacis pa onda odradis reset.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Deksi, verovatno je mislio na defragmentaciju hard-a :? .

Nego, šta je to hard reset?
Treba li da uradim back up pre njega i mogu li da ubijem fon tako?
Ako stvarno ubrzava možda bih i ja odradio

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

cvoruga, pa pazi ovako hard resset,ti brise sve iz telefona i da naravno da bi trebao da odradis backup podataka (pomocu programa Nokia Suite),resset se radi kodom tako sto ukucas *#7370#,naravno da ne mozes da ubijes telefon,i posle resseta videces da ce ti telefon raditi brze,zato sto je sve obrisano iz njega(vraceno je sve na fabricka podesavanja,onakav kakav je i bio kada si ga kupio),posle toga ti ostaje samo da instaliras opet aplikacije koje si i imao,to je jedino malo dosadno kod tog posla..
E da sto se tice te "defregmentacije" sigurno misli na hard resset,posto to sa telefonom nema nikakve veze..

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Eto Aca je sve objasnio a ja bih jos dodao da preporucujem reset tasterima, kombinacija tasterima se razlikuje zavisno od modela.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

acamatic, i Deksi, zahvaljujem se, operacija uspela :D .

Definitivno radi brže 8)

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Pošto je tema o igricama mrtva već duže :cry:, ovde ću da postavim igricu koja mi se jako dopala :lol: :lol: :lol: .

Slika Slika Slika

Download
Poslednja izmena od cvoruga u Uto, 19. Jun 2012. 13:02, izmenjeno 1 put ukupno.

asdfghjkl
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 15. Jun 2012. 18:25
:: Nokia 5800

Post od asdfghjkl »

Zna li neko slucajno ovde kako i da li mogu da instaliram NSU ili neku alternativu na Linux? I ako ne, da li postoji neki alternativni metod software update-a, ne racunam na update preko wifija, jer nisam kuci, a nigde ne mogu da nadjem stabilan signal :dry:
asdfghjkl;'

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

asdfghjkl nije direktan odgovor na tvoje pitanje i pretpostavljam da si se već setio toga ali da probam da pripomognem 8) .
Ne znam koji distro koristiš, nevažno je, ali meni šta je prvo palo na pamet je Virtual Box :oops: .

Drugo pitanje mi nije baš najjasnije :blinky: ?!
Ako nemaš stabilan WIFI signal, a imaš internet u paketu, probaj tako, nije veliki update, mape su najveće oko 11MB ako se ja dobro sećam :) .
Update može i da se odradi preko kompa i PC Suite-a ;) .

Praktično ti ništa nisam pomogao :D :D :D

asdfghjkl
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 15. Jun 2012. 18:25
:: Nokia 5800

Post od asdfghjkl »

Ma nemam ni paket, ni wifi, a nisam ni kuci trenutno pa mi nista ne odgovara, nije ni bitno, ubacicu update kad se vratim, hvala svejedno :roll:
asdfghjkl;'

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Bar imaš telefon, i to je nešto :D . Ne znam kako si mislio da uradiš update, telepatski možda :shock: :shock: :shock:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

cvoruga, gore si predložio vitrual box, lepa zamisao ali mislim da nikad nisi probao da sposobiš usb preko virtelne mašine. nije jednostavno uopšte

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

snenad probao sam da mu pomognem koliko se sećam i to mi je palo na pamet, ne zameri ako sam negde pogrešio,
davno sam se bavio Unixom(i derivatima)na faxu, a i to više što me zanimalo nego što sam morao, pa sam dosta(ako ne i sve)pozaboravljao :cry: .
Instalacija emuliranog OS je prosta, VB pravi komunikaciju emuliranog OS sa hardverom, i trebaju drajveri ali ne za hardver već za VB.
Za plug&play uređaje je potrebno instalirati njihove drajvere. Ponovo napominjem ako se dobro sećam, davno beše :wacko: .
Poslednja distribucija u kojoj sam ja radio je Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon, najsvežija verzija je 11.10 pa ti vidi koliko sam ja ispao iz materije :blinky: .
Inače, za ovakve situacije, nedostatak specifičnih programa za Linux, po meni najelegantnije rešenje je dual boot ;) .

End off :oops:

talicni
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 28. Mar 2008. 02:17

Post od talicni »

Jel moze nako da mi kaze kako da povecam font da bih mogao procitati poruku kao svet,jer je ova velicina fonta za mene premala?
Hvala.

Probao sam Setting>Phone>Display pa tu da menjam velicinu fonta,ali sve sto sam dobio jeste da su mi ikonice postale ogromne,ali velicina fonta u porukama je i dalje mala.Premala.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

talicni, symbian nema opciju promene velicine fonta kao druge nokie. mozes jedino da promenis font, imsa programcice za to, progooglaj lako ces naci.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kako bre nema, pa s60v3 tj. E72 ima font size i slova se mogu povecati.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Kod mene na n8,kada udjem u poruku,pa na opcije,mogu da izaberem velicinu fonta..e sad da li i to moze na ovaj telefon to stvarno ne znam,a sto kaze Deksi, ako ima e72,onda ima i ovaj..

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Talicni ovako se to sređuje :
Messaging - Options - Font Size - Large ;)

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

stvarno ima, ja bo defaultu odmah idem u settings a tamo nema. btw font size je odmah iznad settings a sad sam ga prvi put video za 2.5 godina koriscenja 5800. znaci strasno. sta li sam jos prevideo?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

snenad :D , dešava se i najboljima :oops: .
Ali su stvarno loše su odradili ta neka podešavanja fonta, prosto neverovatna i nedopustiva greška za (ex)giganta poput Nokie :shock: .
Nisu sva podešavanja u Settings gde očekuješ da će biti, ne znam zašto su ubacili "small fonts" kada ti za njegovo korišćenje treba mikroskop :) .
Sledeći neverovatan(estetski ne funkcionalni)propust je nedostatak smajlija :cry: .

Takvi neki sitni nedostatci, koji nisu otklonjeni ni posle apdejtovanja softvera, i nemogućnost presonalizacije(prečice, widgeti)
su dosta unazadili ovaj inače jako kvalitetan fon :x.

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

cvoruga, sve su to isprvnili u sledećoj verziji tzv s^2 na c6, n97 šteta što ga i zvanično nisu prebacili i na ostale s^1modele ali ima mnogo cfw pa ako ti nedostaju ubaci

Odgovori