Telep napisao: Tu si u pravu, jedan od boljih drugova je preko noci doziveo preobrazaj iz nokia u apple obozavatelja. Posle dve nedelje je postalo sve sa apple-om najbolje, stevica je postao car (iako do juce nije imao pojma uopste ko je) itd.
Green napisao:Ali mali junosa vec pokazuje ozbiljne simptome fanatizma. Pored cetvorke poseduje iPad 2 i MacBook Pro, koje je kupio u roku mesec dana. Nije neki poznavalac, ali vec skace i 'oce da ti iskopa oci ako samo krenes da kazes nesto protiv.
Cudna ste vi sorta, zaista cudna...
Pitanje svih pitanja: Zasto Stevica nije vise onaj dobri Stevica? Erik je probao bananu i postao bananaMen.A Stevica i mali junosa? Oni su zagrizli jabuku...
Ljudi, poenta moje price nije da pljujem po Androidu ili ne znam sta drugo. Da se razumemo Android je odlican OS, potpuno zreo proizvod, ozbiljan, na kraju krajeva i android i ios su bazirani na linux-u. E sad, sta je mene opredelilo da se priklonim ios-u i u opste apple proizvodima?!? Znamo da je osnovna mera za kvalitet nekog uredjaja (racunara ili telefona )to koliko je on brz (od toga potice sve). Kada sam resio da se otarasim nokie, bilo je pitanje ios ili android tj. koji je brzi (hardver me nije zanimao)! Sve ostalo je bilo slicno, broj aplikacija, podrska, otvorenost sistema (ios+jb).... sve je slicno... Znajuci da je android zasnovan na javi (JAVA), "iskopam" da ios za razvoj aplikacija koristi objective-c (potice od jezika C). Sad koji je od ova dva jezika brzi? jezik C je jedan od najbrzih. A JAVA, java mora da izvrsava aplikacije preko "virtuelne masine" (dalvik), Drugo, kod objectiva-c programer mora da pazi na upravljanje memorijom dok kod JAVA "smece" se skuplja automatski.Obe ove stvari primetno utice na brzinu izvrsavanja aplikacija.
Da bi se dve iste apikacije podjednakom brzinom izvrsavale na ios i androidu, dok procesor na ios-u radi na leru, ovaj drugi na androidu mora sa dosta vecim gasom.... Zato samsung mora da ima bar duplo jaci procesor od iPhone i tu je sva mudrost. Fluidnost... svi trazimo da se te aplikacije lepo izvrsavaju bez lagovanja. Zato je Apple tu neprikosnoven i os x i ios. To su cinjenice i tu nema rasprave!
To Apple proizvodima daje ogromnu prednost i sto se tice baterije i grejanja i brzine a samim tim i tezine pa ako hocete i izgleda tj. dizajna. Znaci, cak i dizajneri imaju mnogo vise prostora za kojekakve kombinacije nego ovi kod Samsunga. Apple postavlja standarde a ostali ga prate. Pa ko umije njemu dvije...
Sad koji je lepsi, koji bolje lezi u ruci, koji je sareniji a koji sladji... stvar ukusa!
Rekao bih, ovo je trka "kornjace" i "zeca", s tim ako "zec" uzme da odrema malo, "kornjaca" ce ga pobediti.
Eto, "zec" je ipak dobrica, nece bas punim gasom, tek toliko da "kornjaci" da volje da istrce trku do kraja, koja po svemu sudeci nema kraja.
A Stevica? Stevica vise nije Stevica niti je mali junosa mali junosa. Oni su zahvaljujuci jabuci, eto malo porasli... vitamini su cudo. sorry.