MTS novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Lela
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 19. Jan 2011. 18:45
:: HTC Desire X

Re: MT:S novosti

Post od Lela »

Azimuth napisao:Lela, ako nisam indiskretan, ali zasto mislis da ce ti Android kao OS pojesti 3GB? I sta to uopste planiras da radis sa telefonom? Verujem da je 3GB moguce potrositi ta 30 dana samo ukoliko skidas nesto sa neta, za neki opusteni surf, mail, fb i te drustvene mreze ti nece trebati vise od 300-500mb.
Pitam cisto jer me interesuje kako je moguce potrositi toliko neta i na sta ga uopste trosite? Konkretne stvari me interesuju a ne odgovori tipa "malo surf, malo youtube itd". 8)
koga god da sam pitala, rekao mi je da android mnogo ''trosi'' net :unsure:

moja sestra ima S3, zacas potrosi 1 GB, nisam gledala njen listing pa da proverim na sta je potrosila.

meni u tom paketu nije dominantan internet - 3 GB, nego 1000 minuta, a tih 3 GB su cist bonus - sa 50% popusta, naravno.

trosicu na forume, FB, surf vezan za posao, recimo, na kompjuteru potrosim 3 GB protoka za manje od mesec dana, dnevno oko 150 MB, a bas se kontrolisem, recimo ne ''idem'' cesto na you tube, ne slusam muziku koliko bih zelela. Mislim da za mene nece biti problem da tih 3 GB potrosim 8)

manji paket ima 600 minuta, a to mi je malo :D sada trosim 650 min bez problema 8)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Lela, evo posle vise od 2 godine od kad sam kupio prvi telefon sa Android OS-om mogu da kazem da nije istina to sto su ti napricali :wink: Za svo to vreme, uz redovno citanje i prelistavanje svih novina za koje postoje aplikacije, odlaske na fb, ovde i na jos neke forume preko tapatalk-a, whatsapp i viber, vremenska prognoza se osvezava na svakih pola sata - sat, sve je namesteno na najcescu mogucu sinhronizaciju, prilicno kuckanja mail-ova i skidanja sa istih itd, nikada nisam uspeo da potrosim vise od 500 ma koliko da sam se trudio. Doduse, ne gledam nista sa youtube na telefonu pa me to donekle spasava, ne skidam ni filmove i sl preko telefona.
Razlika u odnosu na racunar i surf je zapravo u kompresiji, tako da je i potrosnja mnogostruko manja. Ovo ce ti pojasniti i objasniti neko sa foruma ko se vise od mene razume u tu tematiku :wink:

I za kraj, Android, iOS,WM pa cak i Symbian, svi isto trose, nema onog koji ce ti misteriozno potrositi sam od sebe net, vec samo onoliko koliko namestis.

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Hvala ti na razjasnjenju, razumela sam te. Medjutim, moji potrebe u vezi paketa su, kao sto rekoh, u vise nivoa - ne zelim da ostanem na VIPu, jer ima slab signal na mom potencijalnom novom poslu. Paketi su im preskupi u odnosu na MTS, kako god da okrenes, a svakako sa 50% popusta od MTSa. Osnovna potreba mi je oko 1000 min, a kako ne mogu da biram strukturu paketa, izbor se sam namece. I jos, mom kolegi je racun bio prekoracen za 2500 din prvi mesec koriscenja SGS2, a objasnjenje je bilo da nije "iskljucio neku sinhronizaciju". Tako da sam ja sebi predstavila android koga moras da 'nahranis' GB, inace ce da se naljuti, jako :lol:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: MT:S novosti

Post od toda81 »

Slazem se sa kolegom da nema sile da potrosis vise id 500mb, a i to je previse ako koristis samo za sve sinhronizacije i za po neki youtube, bez oreterivanja sa youtube
Note IV N9100 dual

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Hello Moto... :)
Motorola XT910 Razr

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Priču u vezi VIP-a i njegovih paketa nastavite u temi predviđenoj za to. :roll:
PS: Tamo sam Vam prebacio poslednjih par postova. :wink:

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

ostavio si par postova na ovoj temi, mada u mojim postovima ima dosta price i o MTSu i o VIPu, tesko ih je razdvojiti... 8)

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Sinoc sam shvatila da necu moci da kupim telefon koji zelim jos najmanje par meseci, mozda i duze :-( a oko 10.dec treba da prenesem broj u MTS. I onda sam, u ocajanju pocela da gledam koje telefone MTS daje za dinar uz MixNet L, recimo i shvatila sam da je izbor katastrofalan. I sad sam u shkripcu. Treba da iskoristim promociju 50% popusta i da uzmem ocigledno manji paket nego sto sam mislila, jer, sta ce mi 3GB na staroj Nokii :-( Verovatno cu kasnije moci da predjem na veci paket? Nadam se. A da placam punu cenu paketa da bih uzela neki telefon koji mi nije bio u izboru, stvarno je glupo :-(

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Lela napisao:Verovatno cu kasnije moci da predjem na veci paket?
Možeš da pređeš na veći paket bez problema, ali ne možeš sa većeg na manji paket.
Prva promena paketa je dž, sledeća se naplaćuje nešto simbolično 8)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

To simbolicno je bilo pre 2-3 godine oko 60din, danas ne znam koliko je.

Lela, nije valjda da uzimas MixNet L samo zbog telefona?! :?
Ja sam te razumeo da su tvoje potrebe takve da ce ih potmiriti ovaj paket...

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Azimuth, isto :wink: .
Slika
Uvek je bolje uzeti najmanji paket i testirati prvi mesec, a onda sledeći mesec povećati ili ne u zavisnosti od potreba.
Druga stvar je, po isteku ugovora možeš da se vratiš na početni manji paket 8)

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Azimuth, nisam mislila da uzmem telefon uz paket, nego paket sa 50% popusta... i to sam htela da uzmem MixNet XL.

i planirala sam da kupim telefon, medjutim, za sada to nije moguce, pa sam shvatila da mi u tom slucaju, sa starom Nokijom ni u ludilu ne treba 3 GB iz MixNet XL paketa, pa sam odlucila da uzmem ovaj L paket, da makar imam 600 minuta za razgovore i usput sam pogledala ima li sanse da uzmem neki pristojan telefon za dinar - shvatila sam da nema :angry:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lela, ako je stanje takvo, nije mi jasno zasto ides na paket koji ti ko zna do kada nece odgovarati, a placaces pozamasnu svotu novaca. Pa zar nije bolje onda ostati kod Vipa, i imati 1100(1200) Smartova makar samo za razgovore? Da je u pitanju 1-2 meseca, pa d akazem ajde de, ali po tvom pisaniju da se zakljuciti da u sledecih 6 meseci neces sigurno imati mogucnost da kupis telefon koji hoces. Plus to, mozda posle novaka bude nekih promocija.
Iskreno, ono sto bih ja uradio u tvojoj situaciji je sledece: kad vec ne uzimam nista od uredjaja koji ce da mi iskoristi ponudu, onda necu ni da potpisujem nikakve ugovore. Automatski prelazis na paket na neodredjeno vreme, i cekas da ti uleti to sto zelis. Vrlo lako i jednostavno. To je moja filozofija.
Kazes da ti treba jako mnogo minuta, oko 1000, i spremna si na kompromis da bi ipak dala manje para za paket, a uskracujes sebe za 400 minuta... Znas sta sledi ako prekoracis pretplatu. Ja na to gledam toliko strogo da ponekad boli. Jedan jedini put u zivotu sam probio pretplatu za nekih 2 minuta, ali je bila vanredna situacija i morao sam. Dusa me je bolela za tih 20-ak dinara... Takav sam. Sumanuto, ali sta da radim. Zato i za parking gledam gde mogu da parkiram za dz, da ne bih morao da saljem poruke. Poceo sam da se jako razmisljam o onom satu telefonu AnyCool MW-01 samo da sa druge prepaid kartice saljem poruke za parking...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

koji je to VIP smart od 1100/1200 koji je povoljniji od 990 din MixNet L paketa ?

ja sada placam kod VIPa 890 din za 650min/325sms/325MB :-/ nece mi biti neka razlika prema ovom MixNet L sa 600 min i 50% popusta.

odgovara mi tih 50% popusta i cena paketa MTSa (990 din) - a necu da se obavezujem ugovorom kod VIPa, znaci otpadaju bilo kakve promocije i popusti kod njih ...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Lela, pazi racunicu:
Smart700 - 1390 din
Ako ne uzimas telefon, dobijas 25% popusta.
Ako potpises ugovor na 2 god, oslobadjaju te i 20% na PDV
Kad se to sve izracuna to je 764.5 din
I jos, trenutno je aktuelna promocija 50% vise, sto ce reci dobijas 1050 Smartova.

Po meni je ovo nenadmasno! Naravno - sve za one ljude koji puno pricaju, a ostalo im nije od preterane vaznosti - tipa zilion poruka i "no limit" internet!

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

i još kada bi mogao da kombinuješ popuste...
i pdv ti je sada na 12 meseci...
Samsung S10+ red

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

miodrage, mislim da se te sve promocije ne mogu kombinovati. J8g, tako će na kraju oni plaćati Leli, a ne ona njima :lol: :lol:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

Lela napisao: odgovara mi tih 50% popusta i cena paketa MTSa (990 din) - a necu da se obavezujem ugovorom kod VIPa, znaci otpadaju bilo kakve promocije i popusti kod njih ...
miodrage, jesi li procitao ovo 8)

i naravno da se sve vrste popusta i promocija ne mogu kombinovati...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ok, ti znas sta ti najvise odgovara. Ja sam samo sastavljao racunicu za razgovore, i gledam gde se dobija najvise za najmanje ulozenog.

Lela
Mobil fan
Mobil fan

Post od Lela »

razumem ja to - ali sta mi vredi kad sve te popuste mogu da dobijem samo ako potpisem ugovor na 2 godine kod VIPa, a ja to ne zelim :-/

i kad jednog dana kupim telefon, trebace mi i internet za taj telefon, tada ce VIP biti skuplji...

Odgovori