Samsung Galaxy Note

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Re: Samsung Galaxy Note

Post od gdrazen »

Ne smeta mi velicina, nego izgled, ne znam kako da objasnim, za svoj s2 crni imam dvije gumirane zastite (futrole), jedna crna jedna bijela, kad stavim bijelu tel izgleda bar za pola inca veci nego kad je crn, valjda bijela boja otvara....
:?

Iako vise volim bijele teefone radije bi da note bude crni.

OdličanJeMemo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 21:34
:: S3 Neo duos

Одг: Samsung Galaxy Note

Post od OdličanJeMemo »

gdrazen napisao:Ljudi nakon sto sam nasao kupca za svoj S2 i skupio razliku u novcu za NOTE, sad se ne mogu odluciti da li uzeti crni ili bijeli, crni sam imao prilike da vidim uzivo, bijeli nisam, pomagajte, najvise me zanima da li izgleda puno veci nego sto jeste..?
Бијели телефони су женскасти, узми црни.

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gdrazen »

gdrazen napisao: Iako vise volim bijele teefone radije bi da note bude crni.

Hahaha :lol: :lol: :lol: Sad sam ispao zenskast...

OdličanJeMemo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 21:34
:: S3 Neo duos

Одг: Samsung Galaxy Note

Post od OdličanJeMemo »

Па ти си питао форумаше за мишљење и ја ти пишем шта мислим.

Бијели телефон је као ћосав мушкарац.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

i ja vise volim crne telefone.
mada sve je stvar licnog ukusa ili neukusa :lol:

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gdrazen »

Ma ne ljutim se.....nemas brige, postujem misljenje, ja ipak vise volim bijele telefon pa i ako me to pravi zenskastim, mada ja mislim kao sto je vec neko rekao da je to stvar ukusa....

Da je to S2 ili telefon velicine S2 uzeo bi bijeli definitivno, razlog moga pitanja ovde o boji je taj sto bijela zavarava pa imas odjecaj da je vece nego sto stvano jeste....samo je pitanje koliko...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Belom S3 lepo stoji, velom note 2 lepo stoji, ali note po meni ne stoji bela, nekako mi izgleda prosto, bez uvrede, meni tako izgleda. To kažem iako volim beli fon i imao sam beli s3. E, đto ta bela boja zna da se prlja auuu, čudo. Od tad izbegavam bele. Ako je tebi lepši beli, uzimaj beli, ti ćeš ga gledati i koristiti.

pozz

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Cisto da obavestim da je izasao offical update na andtoid 4.1.2. za Note N7000,ubacio sam ga i testirao jedno pola dana i sve radi savrseno,mnogo bolje reaguje na dodir nego pre (najvise se primeti kad listas stranice menija veoma brzo,sto nisi mogao sa 4.0.4.).Imam 70mb vise Ram-a nego sto sam imao pre.Sto se tice interfejsa mnogo je lepsi i ima vise opcija u settings-u sto je mnogo bitno,mozete svaki detalj u telefonu da podesite kako vam odgovara.Nadam se da ce i baterija malo duze da traje jer su rekli da je i to poboljsano sa novim androidom.
Tako da oni koji su furali razne krekovane ROM-ove,mogu lagano da predju na stock jer je mnogo bolji,iako ce neki reci "meni radi savrseno sa cyanogenmod-om,nista nije bolji stock" ili slicno.Oni nisu u pravu ili jednostavno ne "maltretiraju" svoj Note do granice kada krekovani romovi popuste i baguju.Poprilicno sam cackao novu stock verziju i nikakve probleme nisam pronasao.Takodje sa krekovanom verzijom nece sigurno imati ovoliko slobodnog RAM-a ili produzen vek trajanja baterije.Onaj ko koristi Note za poruke i pozive nece ni primetiti razliku izmedju krekovanog i stock ROM-a.
Toliko od mene :)
Ako bi samo neko mogao da mi odgovori na ovo pitanje poklanjam mu kola :) na par dana :) Kako na novom androidu ili bilo kom Jelly Bean-u mogu da postavim razlicite tonove za primljeni sms i za delivery report,znaci da 2 razlicita zvuka cujem kad primim poruku i kad posaljem poruku pa kad stigne delivery report???
Ako neko zna kako da ovo podesim (bez instaliranja dodatnih SMS aplikacija) bicu mu veoma zahvalan.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

nemanjabrat,
to sto hoces je nemoguce osim neke druge app.
ili iskljuci delivery ili nova app. :)

odakle si skinuo 412?

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

ima na sammobile oficijalna verzija za nemacku ,sada mene zanima kada radim instal jb preko odina jel cu morati da radim format factory preko recoveria ili ???? to treba da se odradi nakon instalacije jb? posto sam cuo da postoji neki bug ako se uradi factory reset preko recoveria
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Ne mogu da verujem da ne postoji opcija za razlicite tonove :dry: :uhuh: :x
Kao sto kaze oxigen ima oficijalna verzija na sajtu sammobile (odlican sajt,za sve samsung telefone,tu cim izadje neki ROM odma znas,to je prvo mesto gde se objave nove vesti).Inace moj Note je internacionala verzija sim free iz Austrije.Kad sam isao na sw update nije nista nasao preko telefona,pa reko aj da probam preko Kies-a pre nego sto krenem da flesujem sa Odin-om i nasao je update.Tako da sam sve preko Kies-a odradio.Mada je i Odin bezopasan ako se 5 puta lepo procita uputstvo.
Sto se tice instalacije oficijalne verzije preko custom ROM-a,citao sam da prvo treba da su udje u recovery pa resetuje i obrise sve (factory reset,wipe cache,wipe dalvik cache ako ga imas) pa onda prebacis u download mod i flesujes sa Odin-om.Posle toga za svaki slucaj,mada nije obavezno odes i uradis wipe cache ponovo mada i ne moras (to se radi u slucaju da je od starog roma nesto ostalo pa ti telefon radi sporije,ovako kad obrises cache,obrisao si tu memoriju i onda je svez :) ).
Za ovaj postupak nemoj da me drzis za rec najbolje je da pratis uputstva po,netu ima ih brdo.Necu da te zeznem nesto jer bas taj proces (sa custom ROM-a na offical) nisam nikad radio na Note.
mrkixxx hvala za info :)
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Instalirao sam upravo sada jb 4.1.2 preko odina i prvi utisci su super ajko lep izgled dosta je nasminkano sve sve u svemu lepo.
nisam radio nakon instalacije factrory reset da li bi trebao da radim? kontam da su ostali repovi od predhodnog sistema ali islreno nije mi bas sve jedno da radim preko recoveria factori reset ,da li postoji bag i na jb kao sto je postojao na ics kada bi se radio factrory reset preko recoveria??

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

oxigen, ako nemas philz safe kernel ili neki drugi bezbedni, onda nemoj da radis factory reset.
nikad se ne zna kad moze da zakuca.

ja bih ti savetovao da ubacis taj kernel jer je dobar i bezbedan , lako se flesuje plus dobijas rut jednim udarcem.
procitaj temu na xda, skini verziju 3.99 ako se dobro secam i sa sd kartice flesuj. trebace ti 2 min.

ja sam imao 412 leaked test verziju za nemacku i extra je bio, ali morao sam min jednom nedeljno da iz recoverija radim wipe cache. imao je neki bug. zaglupavi posle nedelju dana.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

ok hvala na savetu, dobro si mi rekao... uradio sam format standardnim putem preko mob i to je to sve radi kako treba

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gdrazen »

Evo ljudi konacno sam i ja postao vlasnik Galaxy NOTE-a

Znaci dao sam svoj S2 (crni) i dodao jos 60e kupio polovan Note bijeli (iako sam pucao na crni) i nisam se pokajao, odlicno izgleda. Znaci telefon je tip top, koristen 6 mjeseci ali kao da nije, ima jos godinu ipo dana garanciju, full pakovanje, folija na displeju........Jelly Bean 4.1.2 stock

Sad malo da uporedim sa S2 tj ono sto sam primjetio za ovih 7 dana koristenja Note-a.

Velicina displeja-preporodio sam se poslije S2 koji u poredjenju sa ovim telefonom izgleda kao sicusna igracka, velicina samog uredja mi nimalo ne smeta i stvar je navike, telefon staje u skoro svaki dzep, bez problema telefon koristim jednom rukom. Ne znam zasto ali mi se cini da Note ima malo bolju kameru od S2 (mozda mi se samo cini).
Note je kao sto su i drugi rekli malo sporiji od S2----sasvim malo i ne smeta mi to.

Jacina zvona, katastrofa, dosta slabije nego na S2, cesto mi se desi da propustim poziv...ima li kakva app za pojacavanje zvona

Baterija pod istim uslovima koristenja 20% krace traje nego na S2 iako ima vise miliampera????, mozda je do JB, na S2 sam imao ICS stock.

Sve u svemu svidja mi se telefon, i pored ovih nekih mana nisam se pokajao sto sam ga uzeo, velicina dispeja pokriva sve mane.... :D :D :D

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Gde ces krace trajanje baterije od S2, pa na S dvojci je baterija katastrofa !? :shock:

Sad si me potpuno odvukao od kupovine note-a :smutny:

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Menjaj rom, zvuk i baterija ne smeju da budu slabiji od S2.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

gdrazen, kako ti se cini displej u odnosu na s2?
osvetljenost? crna?

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gdrazen »

Kod mene je telefon od 9h ujutru do 22h na vece povezan na wlan..koristim viber,whatsapp, 10-ak sms, i do 5 min razgovora....sa s2 mi je ostajalo 20-30% baterije, note ne moze to izdrzati...moram ga u medjuvremenu dopunjavati.....

Zvucnik....dosta slabiji nego na s2...mozda je do roma...sve mi stoji na max i cesto propustim poziv...sa s2 nije se desavalo...

Sto se ekrana tice osim velicine :roll: ne mogu skontati nikakvu razliku...tj ekran mi je odlican...

Rom je oficijalni 4.1.2. Sta preporucujete???

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Ili je do ROM-a ili telefon nije ispravan, MORA baterija bar 20% da bude jaca od S2, zvuk prilikom razgovora(i spikerfon) i prilikom reprodukovanja muzike je glasniji na Note-u.
Note je SII na steroidima.
Koje ti je vreme ukljucenosti ekrana?
Probaj 4.0.4. oficijalni ROM.

Odgovori