Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od marko 0401 »

Baraba, ma ja ga ne zakljucavam uopste... :)
Al' ozbiljno, od kada sam mu iskljucio lock screen (prvo sam koristio default lock, onda ubacio PIN, a sada sve iskljucio),
i poceo da iskljucujem mobile data, baterija se drzi mnogo bolje. Pogotovo tokom noci, baterija padne za procenat/dva,
dok je ranije znala da padne i 15%...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Kako sam neki dan dobio ovaj zadnji update ja sam još zadovoljniji baterijom... Čak i uz aktivnu sinhronizaciju (što prije nisam koristio) mi baterija skoro 2 dana izdrži dok prije to nije bio slučaj. :) Da nema neki program sa kojim se mreža prebacuje na 2G kad zaključam ekran, a prebacuje na 3G kad ga otključam pošto nisam uspio naći?

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

janka_88 pa greota je takav fon prebacivati u 2G :)
16 godina na forumu MOBILNISVET

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

zoreli, a šta da ti kažem... :) Česte su mi situacije kad je slab 3G pa se sam često prebacuje i samim tim jede bateriju pa bi zato nešto tako koristio bar kad je telefon zaključan pa da donekle uštedim baterije na tome. :)

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

janka_88, ma ja iskljucujem mobile data u potpunosti, a sto se tice tog 2g->3g->2g, meni se to redovno dogadja,
nisam znao da to posebno trosi bateriju. :dry:

Znam da ce neko reci sad gre'ota je iskljucivati mu net, treba koristiti tel u potpunosti itd,
ali istina je da je to potpuno nepotrebno trosenje baterije, jer kada sam napolju uglavnom nemam vremena da se zanimam telefonom
tj. mailovima, fb, itd... Nema nikakve potrebe da mi stize mail dok vozim recimo...

A kad sjednem negdje na kafu, upalim net i vidim sto me interesuje.
Power toggles app je na desktopu i precica za mobile data, tako da za cas palim/gasim... :)

Sem ako ne ocekujem mail/viber poziv, onda ga ostavim, ali otherwise gasiii... :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ma dobro kako kome... meni je recimo neophodna stalna konekcija na internet jer bukvalno whatsapp koristim stalno i povremeno viber tako da mi je potrebno dobijati poruke odmah. Što je signal slabiji telefon troši više energije da bi našao signal, a pogotovo to šaltanje između 2g i 3g. Kad se ne koristi net to i nije tako strašno, ali kad se koristi to je višestruko povećanje potrošnje...

shtrumf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 23. Mar 2013. 23:51
:: note 4
:: a5

Post od shtrumf »

Evo, konacno da se i ja oglasim/prijavim kao jos jedan ponosni vlasnik ovog telefona.. :oops:

Pre nego sto se oglasih, procitah sve od prve stranice.. I taman sto sam hteo da se pohvalim svojim telefonom, za trenutak se zapitah da li sam izabrao pravi telefon, citajuci ove postove oko crkavanja maticne ploce? :uhuh: Dugo vremena sam se dvoumio izmedju S3, htc one x i lg nexus 4. Posto mi je ovo prvi android telefon, hteo sam da od samog starta uzmem azdaju :)

Doneo mi ga je drugar za Novu godinu iz Svajcarske po ceni od 400e (ne znam iz kog razloga, ali garancija mu je 1 god). Kupljen u radnji, sim free, nije uzet preko paketa, plave boje (crna izmakla za dlaku).. Nazalost, i ja imam ovu problematicnu plocu, kojoj ce se nadam se naci lek.. Ne razumem se u ove silne izraze, nadogradnje i ostalo, ali dobro ucim se polako.. Ono sto sam uradio od nadogradnje je ona sto mi je automatski ponudjena JB 4.1.2.

Za sada me sluzi fenomenalno (kucam u drvo da ne ureknem :D )..

Za pocetak, hteo bi da vas zamolim da mi preporucite neku dobru verziju igo navigacije (prateci forum primetio sam da je najzastuplenija kada je rec o vlasnicima android telefona).. Bio sam u dilemi da kupim neku, ali pored ovakvog telefona, i svih njegovih mogucnosti, to bi sigurno bilo bacanje novca?!

Hvala unapred

joa_d
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2011. 13:06
:: Iphone 7 plus

Post od joa_d »

Ne znam gde da postavim pitanje, pa cu ovde posto je vezano za s3. Planiram da ga uzmem, nasla sam u oglasima za nekih 350e (cene variraju) skinut za mt:s i telenor mreze, garancija 24 meseca. Da li se to isplati uzimati, jel ima neka caka u tome? Tipa da koristim telefon al' ne i karticu koja je uzeta u paketu sa njima, pa samim tim ako nesto ne bude u redu u radnji mi nece uvazavati garanciju?

Nadam se da me razumete :roll:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Ma da bre sve sto se radi sistemski sistemski se i skloni, tako da mozes to da pazaris bez problema i da koristis, ako bude morao na garanciju samo se flesne oficinalni fw koji nema root i ostale stvari i tebi garancija ponovo vazi.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

joa_d, ja sam moj S3, a i Arc S tako kupila. Ni sa jednim nisam imala nikakvih problema. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

Imam S III i u poslednje vreme mi se desavaju cudne stvari...

Da mi nestanu ikonice,pa se pojave da se same od sebe premestaju kako im je volja a da pritom nista nisam instalirao i da mi se jednostavno brisu neki programi koje nisam ja obrisao u cemu je problem?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

shtrumf, moj je takodje iz Svajcarske i imas na marketu aplikaciju Exynos bug checher ili tako nesto i ako ti prikaze da nije pogodjen tim bugom to znaci da si dobio zadnji update kojim je to crkavanje ploce rijeseno jer je to navodno problem u kernelu bio... :) Meni je prikazano da imam taj bug dok nisam prije 10-ak dana dobio update i sad vise nema te greske.
mile500, prvi put cujem da se tako nesto desava. :shock: Da nisi u skorije vrijeme neku aplikaciju instalirao pa da ne pravi problem i ne brljavi po sistemu pa da uzrokuje to sve?

mile500
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 14. Jul 2007. 20:24

Post od mile500 »

janka_88 L:

Pa znas kako instalirao sam dosta aplikacija koje sam brisao skro isatog sata ili dana ako mi se nisu svidele i to je to juce mi se smucilo bekapovao sve na komp,restartovao fon i sada nema tih problema cak me je i baterija iznenadila traje duze kada sam ustao u 9 iskljucio sam ga sa punajaca... Sada bi obicno baterija bila na 75 % ali je 95 % :) ... Sto znaci 2 stvari:

1. Uvek sam skidao sa Gooogle stora moguce da sam navukao virus

2. Ja sam instalirao mnogo aplikacija koje sam brisao moguce da mu je to smetalo...

shtrumf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od shtrumf »

@janka_88

Nasao, i skinuo pomenutu aplikaciju ''this device is affected by the exynos-mem bug'' :smutny:

Sta raditi dalje? Gde pronaci taj update?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Da li ti nudi ikakav update kad telefon spojiš na Kies ili u samom telefonu pa u podešavanjima?

shtrumf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od shtrumf »

Ne nudi ama bas nista.. U oba slucaja kaze mi da vec imam instaliranu poslednju verziju update-a.. :o

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan

Post od marko 0401 »

Da li neko ima iskustva sa:
"Samsung Galaxy S3 Unified ToolKit
Install Drivers, Backup, Root, Custom Recovery, BusyBox + MUCH MORE
"

Instalirao sam ovo na računaru, ali ne znam koliko je bezbjedno za korištenje.
Vidim da može i da se rootuje telefon sa njim, da li radim root tako, ili da ga radim "klasičnim putem".

Poslije 3 mjeseca korištenja stock androida, mislim da je vrijeme da rootujem tel.
Da vidim da li mogu da nadjem neki stabilni ROM koji radi kako treba, jer sam trenutno nezadovoljan
i isfrustriran količinom bugova koje nudi stock android rom.

Počevši od imenika i uopšte default contact aplikacije (i čuvenog laga),
a najviše zbog sinhronizacije imenika sa ostalim nalozima.
Probao sam i mnoge druge contact aplikacije, možda je zbog toga i počeo tel da brljavi pošto sam
imao 3 aplikacije za imenik instalirane (exdialer, contact+, pixelphone), sada sam sve deinstalirao i vratio se lagu,
ali i dalje ne mogu da sync Skype sa imenikom. Imam 20 kontakata u Skyp-u, i telefon čas vidi sve čas vidi pola kontakata. :x
Takodje, sinhronizacija mi se za neke naloge sama pali, dok za WhatsApp recimo uopšte ne mogu da je ugasim.

Isto tako mi se imenik par puta rasturao (razdvajanje mailova i brojeva, pa ponovno spajanje kontakata itd),
i u kombinaciji sa aplikacijama koje baguju baš me smorila ova Android priča.
Viber mi se nebrojeno puta restartovao, Firefox zaglavio na bijelom ekranu, nestajali mi widgeti sa desktopa, mijenjali boje sami od sebe,
ekran nije htio da se gasi sam iako je podešeno na 15sec, itd...
Mislim (99,9999% sam siguran) da nije do virusa, jer sam većinu vremena koristio AVAST,
a i njega sam skoro deinstalirao da vidim da on ne pravi probleme pošto je znao da mi blokira neke poruke i pozive bez razloga.

Jesam instalirao dosta aplikacija (oko 70), i to je sigurno uticalo na stabilnost sistema,
ali ima android nedostataka i bez toga. Default Touch wizz i lag sam kontakt/sms aplikacijama baš smaraju.

Nego da se vratim rootovanju, da li uopšte smije da se postavi link ka uputstvu za rootovanje ovdje na forumu?!
Našao sam neki tutorial "Root Samsung Galaxy S3 I9300 Using CF-Root", ali ne znam da li je to dobar tutorijal?
Da li je možda zastareo način, ili je ok? On daje ODIN v1.85 za download i korištenje, a ja sam našao na drugom mjestu ODIN v3.07,
pa zato ne znam da li je zastareo način i fajlovi.
CF Root 6.3 se koristi u tutorijalu.

I tako, ne znam što bih još pitao i dodao, a imao bih još jedno 10 pitanja "kako ovo/kako ono", :)
samo znam da me malo smorilo sve ovo bug-ovanje i komplikacije sa rootovanjem i čudima.
A tek poslije slijedi cirkus vjerovatno, kad treba izabrati ROM medju goomilom rom-ova, a i sve back up-ovati,
uhh biće veselo.... :wacko:

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Moze li neko da mi nadje video sa primerom tog cuvenog laga zbog exynos procesora, kada se budi iz duzeg sna i u porukama i dialer-u, koji pominjete?
12 godina na forumu!

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Freyr, nije bas toliki lag. ne verujem da su snimali igrane filmove o tome :P

telefon je vrhunski. signal, wifi, zvucnici, brzina, kamera i td...

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Kad kliknes dugme za unlock ima delay od 1-2 sekunde pre nego sto upali ekran.Nekome to smeta,nekome ne...

Odgovori