Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
sunecar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 04:26
:: Lumia 920

Re: Nokia Lumia 920

Post od sunecar »

Hmm kada sam napisao post znao sam da glupo razmisljam u vezi kartice jer sam vec placao i dinarske iznose sa njom,ali mi bilo mrsko da editujem post :) moram da vidim sa bankom sutra u cemu je problem.
Inace punjac sam narucio preko E-bay http://www.ebay.com/itm/171069026263?ss ... 1497.l2649

Vidim preko pracenja paketa da je napustio Hong Kong nadam se za 2 nedelje da ce stici, 2 dolara su troskovi slanja

xoxo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Nov 2012. 10:17
:: htc one x
:: iPhone4s

Post od xoxo »

Pozdrav svima,
Nakon 3 god druzenja sa androidom i HTC-om i fijaska sa iP4s pazario bih lumiu 920.
Pitanje za vlasnike istih, koliko je bezbedno ( u smislu da dobijem nov i originalni uredjaj) kupiti lumiu preko nekog od brojnih domacih on line prodavaca. Cene u radnjama su bezobrazno visoke ali me od lumie za 36k rsd kod t...plus i sl portala odbija neverica u postenje nasih trgovaca.
Unapred hvala za licna iskustva.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Sanjao sam nocas da sam nasao Lumiu 920 na ulici u ful pakovanju,i ja ga vratim vlasniku.Sad sam se zapalio da je kupim :lol:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Evo ja ti kazem - neces se pokajati. Sto se tice kupovine, moje iskustvo - http://www.mobilnishop.com firma iz SU, crna Lumia 920 - 325e i vise je nego povoljno.

8)

xoxo
Novajlija
Novajlija

Post od xoxo »

Hvala za brzi odgovor, najvise me je strah da mi ne uvale neku kopiju... 8)
Do sada sam uzimao tel preko operatera, trpeo sam dok su bili bezobrazni, ali sada su extra bezobrazni sa cenama!

sunecar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sunecar »

Kod iste firme i ja kupio belu pre 7 dana,sve brzo i korektno

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja moju 920 kupio preko Kupinda, lik izuzetno korektan, a i do sada sam imao samo dobra iskustva...
sunecar, ne bih da mracim, ali mislim da si se dobrano zajeb'o sto se chargera tice... Sad sam pregledao sta pise, i tamo pod Charger power stoji 500-700 mA, sto je za L920 nedovoljno, treba minimum 1000 mA, pozeljno 1.5A, a najbolji rezultati su sa 2.1A
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

xoxo
Novajlija
Novajlija

Post od xoxo »

To je i meni bila ideja, neka sa vipa, lepo ocuvana, ali avaj, ponuda u oglasima siromasna....da kupujem sg4 ili htc one ne bih znao kuda cu pre.
Ujutru narucujem crnu pa kako bude :lol:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Ma da. Ovo je proverena firma, dva puta sam uzimao od njih, kum je jednom uzimao, sve je ok. Ako uzimas crnu ili belu cena je 325 a ostale boje su cak 385! To je malo bezveze :dry:

sunecar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sunecar »

@miodrage sasvim je moguce da sam se zeznuo :shock: nadam se da ce ipak da puni posto pise da moze sporije da puni od orginalnog ali dobro ako bude punio sve ok postavim ga na sto pored kompa i onda imam mesto gde da stalno odlazem telefon,u svakom slucaju kada ga dobijem javljam kako radi :cry:

Edit:
Evo sad sam malo kopao pa pronadjoh da i orginalni nokia bezicni punjac ima izlaz od 750 mA,jesi siguran da treba toliko puno kao sto ti kazes ?
http://www.nokia.com/global/products/ac ... fications/

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne treba, samo je sve ispod 1.5A prakticno neupotrebljivo. Kojom se logikom vodim?
Po meni bezicni punjac je odlicna stvar za kola, napravis lepo neku resetku gde mozes da ubacis fon, a da je u dodiru sa punjacem i imas punjac u kolima. E sad, jebes sve to ako ce telefon samo tamo da cuci, fora je da radi nesto. Sta telefon radi najcesce u kolima? -GPS i kod mene mjuza. E posto je L920 veliki trosadzija, onda mu treba puno struje da ga napaja.
Ovo sto si ti uzeo je sjajno za stanje mirovanja, i gde ce telefon da ti stoji satima, i da se puni.
Sa druge strane, neka me neko ispravi ako gresim, ali za bateriju je daleko losije da se cas puni, cas prazni, nego u kontinuitetu, a ako ti ostavis telefon na stolu pa ga cusis rukom, ili te neko pozve i sl... eto prekida napajanja...

To je samo moje razmisljanje, ne mora uopste da znaci da sam u pravu.

sunecar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sunecar »

Delimicno se slazem sa tobom,ali evo kako ja razmisljam:
Recimo da telefon koristim za GPS ne bi bilo dobro da je na tom punjacu jer bi bio polegnut a priznaces da je onda vrlo tesko pratiti mapu :wink: zato ja zveknem auto punjac u telefon i nema brige
Za muziku u autu mi je mnogo elegantnije resenje USB flesh,nafilujem ga muzikom i ubodem pa neka svira ako to radis preko telefona priznaces svaki poziv upucen tebi ili ti ako nekog zoves ometa reprodukciju muzike,a i nesto nisam bas ljubitelj slusanja non stop samo muzike u autu,volim malo da cujem i vesti i tako to,pa vise preferiram radio.
Tako da kada sam u autu a imam problem sa baterijom zveknem ga na auto punjac
Sto se tice tih bezicnih punjaca ne znam gde bi i nasao toliko jak kada je orginalni Nokia punjac slicnih karakteristika.
Meni je plan da taj punjac koristim kada dodjem kuci,da se resim muke oko trazenja punjaca po kuci ubadanja u zid i prikljucivanja,nego sednem za komp ili gledam televizor a telefon stavim na bezicni punjac gde bi ga i ovako i onako stavljao a on se polako puni.Pretpostavljam da cu ubrzo i zaboraviti na standardne punjace :D
Sto se tice stetnosti takvog punjenja to stvarno ne znam ali sve nesto mislim da bar ako ne mogu povecati autonomiju baterija da su bar napravili da baterije budu kvalitetnije a ako i nisam u pravu bas me briga da li joj smeta ipak sam ja kupio telefon a ne on mene :lol:
Inace da napomenem da sam veliki postovalac tvojih predhodni postova,pogotovo onih postova u kojima pises o Androidu :wink: :lol:

P.S.
Inace gde se u ugradjenom Music Playeru nalazi equaliser i dali mozete da mi preporucite neki dobar da instaliram

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Post od ssrki »

@xoxo @sunecar - da li ste kupili fon, preko koga i da li je sve u redu? jabih belu porucio online, sta i koga predlazete?
Huawei p30 aurora

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

sunecar, hvala za postove o Androidu, to sve dolazi direktno iz srca :D
Sto se punjaca tice, bas tamo gde si gledao, ebay, amazon i ostalo, ja sam nasao punjace od 1.5A, e sad citam da bi on imao svoju pravu snagu treba ti USB charging kabl (Data kabl ne valja), koji daje vise od 500mA snage.
Inace ne mora da ti bude polegnut telefon u kolima sa ovakvim bezicnim punjacem uopste, napisao sam, sam napravis neku resetkicu koja ce da ga drzi. Ljudi su postavljali na net radove od lego kocki, to fantasticno izgleda, a da ne kazem kako je i funkcionalno.
Za Music Player, kad ga pokrenes, tapnes dole ... onda ides setting pa ces tu nacin equliser, i dolby. Promene toga su ti dostupne SAMO ako su i sluske ukljucene! Neki drugi Music Player? Nisam se zamarao time, meni je dobar default!

sunecar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sunecar »

@ssrki Par postova gore @luca je postavio gde je kupio a i ja sam tamo uzeo,platio 325 evra sad vidim da je 320.Korektna i brza firma

@miodrage ikonica Music+Videos udjem unutra pustim pesmu tap dole i pojavi mi se opcija save as playlist nista vise.Gde gresim ?
Jedina mogucnost koju sam nasao je da pustim muziku,minimizujem je i odem u setings/audio i tu mogu da namestim

xoxo
Novajlija
Novajlija

Post od xoxo »

@ssrki
Sad sam narucio, stize u sredu pa cu napisati kako sam prosao. U najgorem slucaju, imacu potpalu za rostilj :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

sunecar, bas tako, pustis mjuzu, i kad krene pesma, imas dole ... tapnes ih, i tu ti je audio settings, i tu je equiliser. mozes da ga podesavas SAMO dok su sluske ukljucene!!!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

miodrage napisao: sunecar, ne bih da mracim, ali mislim da si se dobrano zajeb'o sto se chargera tice... Sad sam pregledao sta pise, i tamo pod Charger power stoji 500-700 mA, sto je za L920 nedovoljno, treba minimum 1000 mA, pozeljno 1.5A, a najbolji rezultati su sa 2.1A
Ja ovo ne razumem, što je se "zajeb'o", pa koliko ampera ima originalni wireless punjač? Što je nedovoljno? 2+ ampera je već "ozbiljna" struja za punjenje telefona....
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Vlada Zem, posto sumnjam da iko od ovde prisutnih, cak i vlasnika WP uredjaja cita specijalizovane WP forume (XDA, WPCentral...), ne cudi sto se misli da je 2A ozbiljna struja. Jeste, dok nemas trosadziju poput L920. Ukoliko je taj punjac, samo za punjenje, dok ne pipas telefon, ovih 500mA je sasvim dovoljno.
Ukoliko zelis nesto da radis sa telefonom (igrica, GPS...) sve ispod 1.5A je nedovoljno. Da bi se to postiglo potreban je i USB charging cable, koji dozvoljava napon veci od 500mA. Takva je situacija. Ljudi prijavljuju da jednostavno ne mogu da drze ukljucenu navigaciju na standardnom punjacu, jer se baterija trosi, sporije, ali se ipak trosi.
Sa te strane, a i zbog stednje, Nokia je izbacila ovaj standardni punjac, ali ako zelis da urnises telefon, onda moras to malo i extra da platis.
Cak citao sam da je jedan lik nabavio charger od 3A, i cudi se sto mu se telefon i dalje prazni pod ozbiljnim opterecenjem - odgovr - nema USB charging cable.
Ovo je poseban kabl, gde nema DATA parica, te mu je u potpunosti otkljucan charging potencijal, obicni USB kablovi su ograniceni na 500 mA.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ako na nekom punjacu pise 2A to mu znaci da taj punjac moze maximalno da da tu izlaznu snagu i to nema veze sa voltima.
Znaci ako lumia 920 moze da povuce tu struju onda je to ozbiljan potrosac.
2A struje na primer povuce grejac snage od 200w sto nije malo, iliti peti deo jednog kilovata.

Odgovori