Windows Phone 8 aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Re: Windows Phone 8 aplikacije

Post od rotkod »

Pitanje za strucnjake, koji auto punjac moze raditi na windows phone 8?

Naime, imam punjac od 2A, sa dva usb konektora, ali po povezivanju nece da puni telefon I ne registruje ga uopste...

Nije neki krs, namenjen je ipod uredjajima...

Slika

Edit: U pitanju je Lumia 820, 620 i Ativ S...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mora da moze da radi, proveri sa nekim drugim kablom. Jesi li 100% siguran da je punjac ispravan? Znam da iPhone nece sa svim punjacima da radi, ali Lumie bi trebalo da rade...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Resio sam, od upaljaca I cigareta se isprljao konektor u samom kucistu, malo sam ocistio I radi bez greske!

Hvala! ;)

starwriter
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 09. Avg 2013. 11:40
:: nokia 6303

Post od starwriter »

Pozdrav!
pre nekih par dana preuzeh Lumia 620.
Fino radi ali imam par pitanja.:)
-koji audio player preporucujete za windows phone?
-kako da sortiram muziku po zanrovima? Napravio sam na SD kartici foldere Rock, Jazz itd...i prebacio muziku u njih, ali iz telefona/player -a ne mogu je pustati na taj nacin..sortira mi muziku po abecedi ili sl. Postoji li nacin da prevucem u player folder koji zelim i da samo muziku iz tog foldera slusam?
-kako da pomeram kursor levo/desno, gore/dole...dok kucam poruke ili bilo koji text...tj da se vratim na odgovarajucu rec ili slovo..i korigujem text? Ukoliko pokusam da kliknem na odredjeno slovo ili rec koje je vec napisana...daje mi samo opciju kopiranja.
Hvala:)

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 06. Jun 2013. 20:07
:: Samsung Ativ S

Post od Cedogares »

Ljudi planiram uzeti Samsung Ativ S, koju navigaciju mogu koristiti?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

starwriter,
-default audio player je prilicno dobar, znam da postoje neki custom, iskreno nije mi palo na pamet ni da ih pogledam
-ovo ces morati da uradis na sledeci nacin - moras da izeditujes hashtag svakog mp3 file-a na kompu, i kad to uradis, sve puknes u folder Music, (obrises ovo sto si ti pravio), i u playeru pod Genres imaces numere kako si ih izeditovao.
-zadrzis dugo prst (cca 1.5 sec) dok se ne pojavi kursor, i gestom po ekranu pomeras i njega. Kursor ce UVEK da bude iznad tvog prsta! Klikom na rec imas i opciju editovanja (krenes da kucas i iskucas je ispocetka)
Cedogares, mozes HERE Maps i HERE Drive jer je Nokia to pustila za sve druge WP8 uredjaje. Ipak, update mapa ce UVEK prvo da izadje za Nokia uredjaje, a tek kasnije za non-Nokia.

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

Zahvaljujem na odgovoru, citao sam da je Nokia dala svoje mape ali da postoji odredjeni problem sa licencama tj. da ne rade u odredjenim zemljama u zavisnsti kom regionu pripadaju itd. ako neko zna nesto bolje o tome molim da napise http://forums.wpcentral.com/samsung-ati ... ussia.html .. Takodje vidim da je Srbija ubacena u mape, jel ih neko koristio, kakve su generalno te nokijine mape..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Cedogares, ja ih koristim vec mesecima, i mogu ti reci da su mape odlicne, u nivou iGO-a. Koristio sam mape Srbije, Madjarske, Austrije i Slovenije. Sto se licenci i toga tice, ne znam, ja imam Nokiu Lumiu 920, takod a me taj problem ne dotice.
Za 6900 din mozes da pazaris FULL Navigon navigaciju sa mapama celog sveta, ako ti to nesto znaci.
Necu nikome da solim pamet, ali me zivo zanima tvoja odluka da uzmes Samsung ATIV S (koji generalno smatram sa sasvim dobar uredjaj), pored recimo neke Lumie. Molim te navedi mi svoje razloge opredeljivanja za ATIV umesto Lumiu?

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Verovatno razlika u ceni od cca 100€... :)
Jbg... Miodraže :blinky: , pa pusti čoveka da izabere ono što mu srce želi, pa ajde tebe ja da pitam, imaš dva "ista" telefona, jedan ativ s i drugi lumia 920.
Jedan je 250€ drugi je 370€ (novi u Švedskoj, sa pdv-om), a kod nas novi koštaju 230€ i 335€ (telekopus).

Koji bi ti kupio, kad bi kupovao novi u radnji?

I da te ispravim u nečem, jer mislim da si dao pogrešnu info, here maps je free, ali here drive nije (jeste samo za nokia mob.) , to je prednost u koris bilo koje nokie! Opet, pošto košta 35€ ili 3900RSD, opet je ispod cene lumia 920, čak uz trošak od 35€.
I na kraju realno, ima jaču bateriju, lepše boje na ekranu (ionako oskudeva sa pozadinom, sem lockscreen), SD slot i veći ekran, ne mnogo, ali veći.
Opet o ukusima ne treba raspravljati, meni je ativ s ubedljivo lepši od lumia 920, to ne znači da je lumia ružna, naprotiv jako je lepa, ali mi je ativ s lepši...

Dakle:
Slika
FREE
Slika
3900RSD (FREE samo za nokia lumia uređaje)

Izašli su update-i za obe app

Me VS MS podrška...

Na moje pitanje prema MS u vezi nakih aplikacija, koje su po nekim regionima, zemljama , free... Npr. Nokia Here drive se kod nas plaća... Dobio sam ovakav odgovor, "prevedeno"...

Za "našu" zemlju su operateri odredili windows phone (nokia), te je iz tog marketinškog "razloga" svaki drugi windows phone (koji nije nokia) onemogućen da ima free here drive... I mislim da on ima pomeranje sa rukavicama preko ekrana, nisam siguran za ativ s, a opet, imam one rukavice za "tač"... Zimske...

Eto prednost za nokia uređaje...

Inače, kupio sam here drive i odlično fercera... Vrlo sam zadovoljan! Odveo me tačno na adrese, HR, A i SL.

Nego da te pitam, jesi li dobio update GDR2 za nokiu?

Mali edit za cenu, ja sam gledao cene u Švedskoj, jer tamo kupujem telefone...
U "D" je ativ s 199€, a lumia 920 269€ plus 5€ na oba za dostavu...
http://www.pricerunner.de/pl/1-2841410/ ... h-shopping
http://www.pricerunner.de/pl/1-2843057/ ... h-shopping
Poslednja izmena od rotkod u Sre, 14. Avg 2013. 20:23, izmenjeno 3 puta ukupno.

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Ajde sad malo o aplikacijama izašao je novi MS YouTube i ima opciju upload video, pored youtube HD, jedan od boljih.
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 237de2db9e
I po meni jedna od lepših free weather app Bing weather
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 10be3a57c8
Ovako izgleda na mobiši.. Menja se noć i dan, kao i vreme na ikoni...
Slika

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

E ovako, prelazim na smartfon sa nokie c5 00, prvo je bio u razmatranju android, iphone me generalno ne tangira iz dva osnovna razloga, mali ekran i velika cena, kod androida sam sveo izbor na htc one s ali cuo da ga nece updateovati i to me bas odbilo od tog uredjaja, gledao nexus 3 i 4, optimus 4x hd, s3 i jos svasta nesto, odlucio da ne dajem preko 250e i pre neki dan mi upadne u sake Ativ S, obrni okreni tel me odusevi, brzina, odziv, glatkoca rada, kvalitet, ekran, al reko da se ne zalecem i evo me ovde, za Lumiu sam pre ovoga samo cuo, apsolutno nisam razmisljao o wp, iskreno znaci mi i vizuelni dozivljaj kod telefona a prva i osnovna stvar je da tel ne bude kockast kao ram za slike :) zato mi je recimo S3 bas lep a optimus 4xhd ruznjikav ali sam u njegovom slucaju bio spreman da predjem preko toga zbog cene i performansi.. Ativ bi nabavio odavde http://www.handyshop.de/hersteller/sams ... cb146ecc4c

@rotkod
Puno mi znaci taj info za satnav, nije 35 e neka suma ako radi kako treba i ako nema zajebancije da ne funkcionise u pojedinim zemljama preko itd. ..

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Pozdrav! i tebi
pre nekih par dana preuzeh Lumia 620. ako si
Fino radi ali imam par pitanja.:) pucaj
-koji audio player preporucujete za windows phone? njegov postojeći i kroz njega možeš sve, počev od izbora omiljenih, pa ...
-kako da sortiram muziku po zanrovima? Napravio sam na SD kartici foldere Rock, Jazz itd...i prebacio muziku u njih, ali iz telefona/player -a ne mogu je pustati na taj nacin..sortira mi muziku po abecedi ili sl. Postoji li nacin da prevucem u player folder koji zelim i da samo muziku iz tog foldera slusam? jok more, ovo radi drugačije, pozdravio na ios, naime uz pomoć nekog od niza programa, (za wp7X zune) možeš korigovati, odnosno dodati automatski kojem žanru muzike pripada, kao i dodavanje slike albuma, sve ostalo je ćorak
-kako da pomeram kursor levo/desno, gore/dole...dok kucam poruke ili bilo koji text...tj da se vratim na odgovarajucu rec ili slovo..i korigujem text? kad pišeš i zajeb...š onda dodirni tu, gde je greška ili buduća korekcija, drži prst na ekranu i onda ti se posle par sekundi pojavi crta iznad u prostoru, potom pomari prstom crtu gde oćeš i upamti, kad staviš prs, čekaj da se pojavi, ali ne odvajaj prst kad se pojavi, već sa njim pomeri gde želiš..
Ukoliko pokusam da kliknem na odredjeno slovo ili rec koje je vec napisana...daje mi samo opciju kopiranja. odgovorio...
Hvala:)i drugi put
Ovako izgleda...
Slika

EDIT I:
Cedogares, vidi, WP8 su u svakoj prednosti nad ostalim telefonima, ali imaju jednu veliku manu, koju pokušavaju rešiti, a to je nedostatak određenih aplikacija, kao i to što pojedine aplikacije ne rade kako treba, ali na svim sistemima, recimo viber, on jeb... , pa rastura, dakle radi na iphone 4, a na iphone 5 isto radi, ali ne sa LG Vu ili... Viber ima konstantan problem sa radom, nekad je online, nekad je offline, nekad crpi bateriju, a obavezno uvek kasni, a meni recimo perfektno radi dva dana, posle zeza, ali to je do aplikacije, koja veruj mi na reč ne radi najbolje, koči i zeza na svima, uključujći i iOS, a o androidu da ne govorim...
Prednost ovog wp telefona, ne mislim na ativ već na sve wp8 telefone... Integracija facebook-a, koja za razliku od androida radi i to odlično, "čat" je super, i to ćeš videti, ako kupiš wp telefon.

E sad, ovo nema, ali ima zamenska aplikacija, ja instagram ne koristim, ali znam da je nema... ima neka zamenska app 6... nešto... Ne znam... kako radi..

Edit.... Gledaj da ne platiš pdv, biće ti jeftiniji...

EDIT II:
Here drive+ i here naps, rade odlično, povežeš se na wifi i skineš sve mape, koje misliš da će ti trebati, biraju se pokontinentima, odnosno ono... afrika, evropa, azija... pa onda... evropa...>>>Srbija, Hrvatska... I skidaš mapu po mapu, možeš uvek izbrisati onu koju ne koristiš... Još nešt, imaš besplatna ažuriranja, ako ih ima... Mape su indetične iGO, pardon navteq.. 2013, mislim, oni su i pravili here drive i maps...
Imaš i glasovno navođenje na srpskom, odnosno sve je na srpskom ili jeziku koji oćeš...

A ako želiš da se igraš, http://forum.gsmhosting.com/vbb/f200/sa ... e-1671518/

Cedogares
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Cedogares »

Cek to su te mape sto se placaju? Odakle ih skinem, kako i kome ih platim, jbg krecem od nule sto se tice svega ovoga..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

rotkod, imam puno da ti odgovorim pa da krenem redom:
razlika od 100€ izmedju ATIV S i Lumie920 je preterana i nije realna, konrektno ja mogu da nabavim Lumiu 920 za cca 240-260€. Ovo su cene preko oglasa, ja godinama radnje cak i ne uzimam u razmatranje. Dovoljno sam godina sabio u dupe, i dovoljno telefona mi je proslo kroz ruke da mogu da ocenim jel sve u redu sa uredjajem ili ne. Znam i podosta trikova kojima se uvek sluzim pri kupovini uredjaja, cak i ako je evidentno nov. NIKAD u zivotu nisam i necu kupiti macku u dzaku. Ako mi pak nesto promakne, sam sam kriv.
Nadalje, prednosti ATIV-a koje si naveo po meni bas ne piju sve vodu:
prvo ekran - mozda ja gresim, mozda nisam u pravu, ali meni AMOLED nikad ne moze biti bolji od IPS LCD ili S-LCD ekrana. Boje su neprirodne, kontrast ogroman (sto je dobro), ali sve u svemu doprinosi sljatilu na ekranu od koga me posle pola sata bole oci. SD slot je sto se WP tice budalastina neopevana, i mislim da su sa time pucali sebi u nogu. Kao sto je poznato, ja sam dugogodisnji iPhone korisnik koji je navikao na memoriju uredjaja. Na stranu to, da je management SD kartice resen kako treba ne bih o ovome raspravljao, ali kako se na karticu mogu skladistiti samo fotke, video zapisi i pojedini dokumenti, onda je kartica obesmisljena. Sad sa novim update-om mogu i neke mape i mjuza, ali je to generalno daleko sporije od interne memorije uredjaja, ponekad telefon zak i zakoci sa radom - sto je do kartice.
Sto se placanja HERE Drive tice - mnogo toga moze da se zaobidje - promenis region, pa skines za DZ (ja sam preko USA), sa Fiddlerom mozes jos vise stvari da uradis, cak i da na sve druge telefone instaliras specificne Nokia aplikacije.
Update za L920 mi jos nije stigao, ocekuje se da OTA pocne za 10-ak dana. Da nemam neke vazne gamesave-ove (nazalost nema cuvanja), i jos pojedina podesavanja raznih aplikacija, uradio bih manuelni update, ali posto sam sad vec postao lenja trutina i veliki komformista koga sve mrzi da radi, najmanji mi je problem da sacekam OTA Amber.
Kazes WP8 nema neke aplikacije, jeste, od 60 najpopularnijih fali 4, meni iskreno nijedna. Sve sto sam imao i koristio na iPhonu imam i ovde. Instagram ionako smatram za notornu budalastinu, ali postoji Instance i Sixtagram koji su dostojna zamena.

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Slažem se sa zadnjim, mada prethodne mogu komentarisati kao ne razumeavnje zbog toga što koristiš nokiu, pa da rešimo dilemu...
Here drive se može instalirati na telefon bez plaćanja, ali je za samsung, htc, huawei to mrka kapa, jer po instalaciji iste i pokretanju iste, dobiješ na ekranu informaciju da za taj region nemaš free navihaciju, odnosno nema licencu, u UK, Austriji i Švedskoj radi, ali u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji ne radi uz gore navedeno obrazloženje... Zato sam i platio i sada radi...

Što se tiče SD-a, aman nije ovo android, pa da mu treba 30min da sve ponovo pohvata... :D

Instagram ne koristim, ali moj kum koristi i kad je kupio htc 8X bio je razočaran...

Opet se vraćamo na ono o čemu smo pisali, sve je stavr ukusa, neko voli jači kontrast neko ne, neko voli dužu bateriju, nekov voli sd slot... O ukusima ne vredi raspravljati.
Ne bi samo voleo da me krivo protumačiš, ali ja sam se jako dvoumio oko kupovine nokie lumia 920 ili ativ s-a, presudila je cena, a znam da se može nabaviti polovna nokia ko nova za manje para, ali ja sam "budalčina" koja ima problema sa higijenom (čitaj problem u glavi) :) i ne mogu stavljati to na lice, te iz tog razloga i ne dam da drugi koristi moj telefon...

I opet da naglasim, ono što je tebi minorno, meni je bitno, ativ s mi je bio lepši od nokie. a ne kažem da je nokia loša, dapače vrlo lep telefon!
Da je ovako izgledala lumia 920, nema tog ativ s-a koji bi je zamenio...
http://www.youtube.com/watch?v=RBo_eCKj-XI

P.S. Nisi stariji od mene... :oops:
Poslednja izmena od rotkod u Sre, 14. Avg 2013. 21:53, izmenjeno 5 puta ukupno.

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Cedogares napisao:Cek to su te mape sto se placaju? Odakle ih skinem, kako i kome ih platim, jbg krecem od nule sto se tice svega ovoga..
Prvo instaliraš Here maps i kroz tu aplikaciju odabereš koju mapu oćeš, to je to što se tiče mapa, here drive koristi te mape samo što here drive nije besplatan, već se plaća, a ako promeniš region i instaliraš aplikaciju, po paljenju iste napiše da nema licencu za tu zemlju, pa nisu ni oni mutavi...

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Jedno pitanjce (možda malo glupo ali dobro :oops: ): Kada se mapa apdejtuje ( dodaju nove ulice itd.) da li će nama tel. automatski prepoznati da je nova verzija na serveru ili trebamo pratiti dešavanja, pa manuelno izbrisati mapu i novu skinuti ?
Nokia Lumia 820

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

markonato, s vremena na vreme aplikacija te kad je upalis obavesti da imas nove ampe, a uvek to mozes i manuelno da proveris sa check updates.
rotkod, razumem ja tebe u potpunosti, veruj mi da sam samo jedno 2 meseca merkao ATIV ili Lumia. Presudilo je sto sam Lumiu prvu nasao, sto je ipak Nokia i sto sam gledao neki destruction test gde je Lumia odnela ubedljivu pobedu.
Dobro kazes, dosta toga je stvar ukusa, mislim da su oba uredjaja zverine, ali u nekom direktnom poredjenju, verovatno krajnje subjektivno prednost dajem Nokiji. Verovatno i Nokia premium aplikacije tu igraju znacajnu ulogu, ako sto su igrale u mom vaganju koji cu uredjaja da uzmem.
Od aplikacija koje redovno koristim spomenuo bih Shift Scheduler, WPCentral, i Battery. Nedelju dana sam sada koristio ovaj Insider, uopste nije los, ali posle jednog "blenta" vratio sam se na Battery (Enless softw)

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Moja lista aplikacija ( mislim da bi trebali svi mi što koristimo wp da napišemo i po potrebi dodajemo nove aplikacije koje nalazimo)

Adobe Reader
Amazing weather HD
App deals
Avirall - lijepo dizajnirana štoperica trenutno je free
B92
Camera 360
Currency Converter
Easy Connect - precice za wifi, gps, itd.
Flashlight
Flux
Free ringtones
Get them all
Here drive +
Here maps
Imagefusion - zanimljiv program koji od mnoštva slika napravi jednu ( super fora za lock screen)
Lock screen changer
Motion photo
Ninja cam
Note plus
Pc remote
Photosynth
Pik.ba
Play to - pustanje slika, video snimaka na tv preko wifi
Pocket recoreder
Rap dialer
Ringtone maker
Scan qr code
Sleep recorder
Sound hound
Tune in radio
UC browser
Viber
Wiztiles
Youtube HD

Ima još aplikacija koje nisam nabrojao većinom Nokia aplikacije - pametna fotografija, panorama, Nokia glam me,Lumia pusher itd.
Nokia Lumia 820

rotkod
Mobil fan
Mobil fan

Post od rotkod »

Hehehe... Drago mi je da me bar neko razumeo, jer se ja ne zalažem ni za firmu ni za OS, tako kad nešto tvrdim, tvrdim na osnovu činjenice da sam u zadnje 3 godine promenio 18 telefona koje sam koristio (ne mislim na call i sms), od njih sam zadržao neke po meni legendarne, kako po dizajnu, tako po tome što su mi ušli pod kožu...
Nisam pisao koji su telefoni, ali osim mozart-a , nokia lumia 900 je bio moj favorit dugo vremena.., imao sam i imam još uvek i android os...

Jedino još nisam bio dugo na iOS-u, jer me ubiše "moji" Šveđani, po njima nema bolje od iOS-a... :)
No ne mogu i sa njima još u diskusiju, da postoje i drugi sistemi...

@markonato

Ja pored youtube HD imam i ovaj novi MS youtube..

Odgovori