Kupujes telefon. I sta ocekujes od njega?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Kupujes telefon. I sta ocekujes od njega?

Post od blade_bre »

Zudim da cujem ovo....

Sta vi ljudi ocekujete od telefona? Sta ce vam? Da zovete? Slikate? Da se hvalite okolo kako imate cool i skup telefon (vecinom verovatno ,samo niko nece da prizna)?

Sta je bitnije lepota ili funkcionalnost?
Veliki ili mali?
Jel proizvodjac presudan?
Da li svi mislite da je Nokia zakon? (NIJE)

:D
...shit happens... keep d smile!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Sto vise funkcija za ulozene pare sa sto lepsim mogucim dizajnom je moj moto,a posto sam maltene uvek birao modele koji su kasnije postajali best buy (npr. E700,SE K700,D500,6680) mislim da sam nasao pravu kombinaciju a nisam narocito gadljiv ni na jednog proizvodjaca mada me je recimo razocarao u pocetku Sagem pa ne tako davno Siemens tako da sad te marke izbegavam a recimo da su mi najcenjenije marke po onom sto nude SE (dizajn i funkcije) i Nokia (stabilnost i Symbian,mada i 6680 obara dizajnom)!
Pozdrav 8)

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Kao $to rece lomnica,funkcije su bitne,zato i odvojim ne$to vi$e para,dizajn jeste bitan,ali ne i presudan.Bitne su mi i fotografije,
memorija i ostale zanimacije (fan sam Symbian-a)...
Dosad sam ostao vjeran Nokiji,vjerovatno tako ostaje i ubuduce..($to ne znaci da ostalim proizvodjacima ne priznajem
odredjene kvalitete)...
8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

kao shto kazhe Tha_Maddog, i ja sam vijeran nokii i ovisan sam o symbianu. od telefona kada ga kupujem , normalno da ochekujem da bude sto bolji , mnogo su mi bitne funkcije , ali i dizajn , nikada ne bih kupio nokiu 3650 (nadam se da nisam nikoga uvrijedio) , uskoro planiram da promijenim telefon , i kada ga budem kupovao morache da ima symbian i 2mpx ili vechu rezoluciju kamere. (n70 , n92 , n80...)
a NOKIA JE ZAKON , pogledaj moj potpis ispod 8) :wink: :) :D :lol: , tj slike.

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Najbitnije su mi funkcije telefona.Izgledu ne pridajem puno paznje.Koristim SE K700 i skroz sam zadovoljan.Za te pare nisam mogao bolje da kupim.Symbian telefon nikada nisam koristio, iako probacu i njega bas zbog obilja funkcija koje nudi...

Pozdrav!

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Najbitnije za mene je da je telefon zabavan - da ima MP3 plejer, kameru i igrice, sa po mogucstvu normalnom tastaturom! Ako je jos dobar dizajn... 8)
Pozdrav svima!

Marko MI2
Stop the madness!

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Naravno da nokia nije zakon, ima dosta dobrih telefona i kod drugih proizvodjaca...Ja se iskljucivo vodim funkcijama zato sam i kupila n6630 iako me izgledom vrlo malo privlacila, ali s obzirom na to koliko sam njome zadovoljna, sada mi je postala i vizuelno vrlo lepa i jedino je na taj nacin sada vidim, vise ne delim izgled i funkcije...
Bitno je takodje da cena za takav jedan telefon bude korektna, da ne bude puno precenjen, mada, ako mi potpuno odgovara po zahtevima, mozda bih bila spremna da platim i vise nego sto treba.
Sto se tice hvaljenja sa istim , to me nije nikad zanimalo, mada je neizbezno kada imas dobar telefon da ga drugi primete.

sir_john
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 17:41

Post od sir_john »

Meni su vazne 3 stvari:

1. Da mogu da TELEFONIRAM...tome valjda telefon i sluzi...igrice, kamera, mp3,4,5,6...n ???? :uhuh:

2. Bluetooth - s obzirom da tel koristim za satelitski net, ali i zbog transfera podataka..kablovi su totalno out :D

3. Dobar i kvalitetan ekran u boji, brzina i laka snalazljivost kroz funkcije...brzina odziva tastera mi je tu u stvari najbitnija...do skoro Nokia u tome nije imala premca, sad je vec situacija drugacija (hvala nebesima, konacno!!!)

S obzirom da Nokiu imam od 90-i-neke (dok je 061 mreza bila jos aktuelna :ohmy: :shock: ) totalni sam frik sto se nje tice, i ne bih je menjao...j.ga to ti je stvar navike!

Pozdrav svima!
S.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

U pocetku sam se lozio na smart telefone, zbog programa i svih tih stvari. Ali nekako su mi mnogo veliki. Bitno je da telefon ima kvalitetan ekran, kameru, radio, dobar mp3, prosirenje za memoriju. Ne cimam se nesto na 3G, jer su naravno skuplji, a kod nas to ne postoji... A kad bude postojao i kad malo zazivi, kupicu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

ja imam N6680 i što se tiče performansi i funkcija, jako sam zadovoljan. Ima sve, može SVE, i mislim da je BestBuy trenutno. Samsunzi kod mene imaju jedan veeeliki bonus, ali SAMO na dizajn. Ne mogu da se porede sa Nokijama jer su tehnološki spram njih daleko lošiji. :D Jedino su lepo upakovani, ali brate, svaka ih riba ima, svi isto zvuče, i svi imaju istu elektroniku, samo je kutija drugačija. SE je najboilji odnos cena/performanse,ali mi se ne sviđa dizajn, kao ni tel imenik (trazis imena samo po početnom slovu :o :? ).
Od telefona očekujem:
1. Da je funkcionalan (Nokia, dakle :) )
2. Da nije jako mali, jer bi mi smesno stajao... Dimenzija otprilike kao n6680
3. Da je kvalitetno sklopljen, tj da nema skripanja, pucketanja i sl dok kucam poruke i da se te iste poruke lako i brzo kucaju (opet Nokia, mada 6680 ima poklopac otpozadi za kamerukoji se jako klima pa me iritira)
4. Da je lep na izgled
5. Kamera manje-više, ali barem 1.3Mpx (Samsunzi, Sharpovi, i Lg imaju MNOGO bolji kvalitet slike uslikane kamerom nego Nokia :smutny: , znači Nokia dobija jednu MINUŠČINU u ovom slučaju)
6. mp3, avi, 3gp... Koristim s vremena na vreme; očekivao bih od novih telefona da to sve podržavaju, ali mi nije presudno
7. Da ima proširivu memoriju, ili da ima min 80-100mb u sebi
8. Da je lep i kvalitetan ekran, sa jasnim slovima!!
9. 3G mi ne treba , iako moj mob i to podržava
10. Symbian - ok, PLUS za Nokiu, al to još nem ogu da komentarišem, jer ga imam tek 2 meseca; zasad sam jako zadovoljan

Ufff.. raspisah se.... aj sad vi malo :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

ja sam se zakachio za symbian , imam 3650. odgovara mi, iako je 0.3 mpx i ostalo (staj je telefon)...
mada , ne znam, pocheo sam da se razocharavam u symbian , pocheo je da malo kochi telefon... :(
no, videcjemo, ne gubim ja nadu....
elem , ja ochekujem od telefona sledecje:
da bude funkcionalan, da ima proshirivu memoriju, ne trazhim male telefone, nije mi bitan toliko dizajn i izgled, relativno ok kameru(ma mozhe i 0.3 mpx)...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja vala prvo padam na dizajn,kao i u svemu ostalom!Bitno mi je da nesto izgleda lepo i pored toga shto je funkcionalno.Mada,ukusi se razlikuju!Jako mi je bitan kvalitetan mp3 i prosiriva memorija,buduci da dosta slusam muziku i mrzi me da vucem 100 uredjaja sa sobom.Kancelarijske aplikacije tipa excel su mi jako bitne zbog posla,kao i email i www browser.Dobar ekran i kalendar/podsetnik se podrazumevaju.

Relativno skoro sam od zene dobio SE p910i u kome sam nashao sve ovo gore navedeno,te stoga nemam nameru da ga u skorije vreme menjam.Nokiu poshtujem,ali je ne volim preterano iako sam imao njihove telefone.Smatram da su nepotrebno izvikani i da ne donose nishta revolucionarno s obzirom na svoju cenu.U ovo naravno ne rachunam smartphone liniju,koja je ocigledno trenutno najjaca.

Hat
Banned
Pridružio se: Pet, 15. Jul 2005. 15:55

Post od Hat »

Meni je vazna funkcionalnost i izgled SE k750i koji sad imam nije mi bilo bitna funkcionalnost nego izgled inace voli sminkerske mobitele i svi do sad su bili samsung i svi preklopni osim d500 a sa SE sam zadovoljan i zbog izgleda i zbog super funkcija :D :D :D :D

ikka
Banned
Pridružio se: Pet, 25. Nov 2005. 17:50

Post od ikka »

za razliku od vas meni je neizbezno da mi telefon izgleda lepo.imam d600 i w800.za mene su to 2 najlepsa telefona,a funkcije su samo extra bonus koji ide pride!!!!

ovde gde ja zivim (cuprija ) svi se pale na w800 a imaju ga 3 coveka u celom gradu he ha he

DrMilengele
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 02. Feb 2006. 11:05

Post od DrMilengele »

Kao sto se vidi,sve je to stvar ukusa (i para,naravno)

Vec dugo imam 3650 i smatram ga odlicnim telefonom jer za 80 evra dobijas odlican symbian telefon( ja ga onda platio 200 i nesto).Njegov unikatni dizajn bilo da je nekom ruzan ili lep i dan danas privlaci veliku paznju.Dosta stvari odradi sto i noviji telefoni odrade,mada ga vreme polako sustize...
A najbolja odlika mu je izdrzljivost.Ispao mi je na razne tvrde podloge bezbroj puta i isto toliko sam ga sklapao...Nikad nista mu nije falilo.
Za te pare (ako se uporedi npr sa Samsungom) fenomenalna stvar!
A dje je ba zapelo....

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

ako cemo po izdrzljivosti---> moj SE k500i se maaalo bio raspao (pri pijanstvu), kad sam ga bacio drugari koji su ga sklapali kazu da je i ekran visio :unsure: , neznam ni ja kako (a i ne secam se), i sada bi radio perfektno da SE nije zeznuo joystick :ohmy:

ali sve je to OK joystick je samo 10 evropskih jedinica pa nije bilo jako strasno 8) 8)

bitno da je telefon mali, lep, i da ima mnooogo funkcija :P
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

Ovih dana sam pricao sa nekim prodavcima telefona i svi su mi rekli da se najvise i najbolje prodaju najskuplji i najnoviji telefoni sto ocigledno govori o profilu ljudi koji to kupuju!
Verujem da mnogi govore kako im nije bitno ovo ili ono,a ipak daju 200,300 ili vise evra za telefon!
ZASTO???
Svi mi prilikom koriscenja naprednih tehnologija postajemo sve zahtevniji i mnogo ocekujemo od svakog novog telefona,ali treba imati granicu!
Meni je bitno da je telefon pouzdan,
pozeljno je da ima dobru bateriju(dobar odnos kapaciteta baterije i potrosnje telefona),
ne mora biti fensi(ne volim upadljive telefone),
da ima dobru tastaturu (tu me je SE malo razocarao),
mora da ima funkcionalan organizer itd...
A telefon koristim za:
1.razgovor - jer pre svega pricam telefonom
2.SMS,MMS - i to koristim u velikoj meri
3.GPRS
4.organizer
5.u manjoj meri sve ostale funkcije kao sto su kamera,klipovi,muzika...

X
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2004. 21:52
Kontakt:

Post od X »

Od telefona trazim funkcije, stereo mp3, da nije preterano skup i da nije ruzan :wink:

Ostalo mi je manje bitno...
Qtek S100 WM6.1
Motorola MPx200 WM2002 fabricki

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Najbitnije:dizajn,male dimenzije,memorija,mp3 player,jak signal,autonomija,kamera manje-vise mada pozeljno da bude dobra,kvalitetan zvuk u slusalici...Odvikao sam se od Symbiana(mozda se napalim ponovo kad izadje N80)
Uhh,pa sve je onda bitno... :D Naravno da jeste,takvo je vreme doslo da ljudi sve hoce u jednom uredjaju.Nesto kao K750/W800 :wink:

Odgovori