gde su nestale teme?

šta Vam se sviđa a šta ne, šta biste promenili da ste admin sajta?
Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

gde su nestale teme?

Post od Tanja »

shta se dogodilo? :ohmy: Nestale su neke teme iz dela simes i sonyericsson za koje ja znam i mnogi komentari iz drugh tema koji su pisani u 3-4 poslednja dana :blinky: (npr.iz dela za simens nestala je tema o fleshovanju chini mi se s65 u kojoj sam i ja trazila za neki savet a u sony ericsson-u je nastala do dushe bezveze tema koju je otvorio neki lik o k800,kao i komtari iz druge teme takodje sa nazivom "k800",to su teme za koje ja znam,ne znam da li je u drugim delovima foruma josh neshto nestalo?) o chemu se radi? :o

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa sve nepotrebne teme ili duplikati se brishu...sve shto je vishak isto tako i sa postovima admin/modus brishu,mora da postoji neki red na forumu.. Ima brdo nepotrenih tema,mogli su josh malo da srede to.. :wink:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Baš tako Dexter. Radi se o malom "sređivanju". Duplirana tema o K800 je izbrisana, nepotrebni komentari takođe, nešto je pomereno u adekvatan deo i ništa o Siemens-u nije dirano.

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Da ne bih otvarao novu temu,hteo sam da pitam admina/modusa zashto u kategorijama "Noviteti" i "Pohvale i kritike" ne postoji mogucnost edit-ovanja svog posta ? :roll:

A shto se tiche brisanja i sredjivanja,tu uvek ima brdo posla...

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

Miskoni napisao:Baš tako Dexter. Radi se o malom "sređivanju". Duplirana tema o K800 je izbrisana, nepotrebni komentari takođe, nešto je pomereno u adekvatan deo i ništa o Siemens-u nije dirano.
kako nije nishta dirano u simensu kada am ja juche tamo pisala u temi o fleshovanju simensa s65,a te teme sada nema i pishe da je poslednji kometar ostavio 31.03.'06.@02:54 rower :|

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Tanja, tako ti je ovde na forumu, samo tako to nestane 10 postova, eto u tvom slučaju tema... :dry:

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Hmm,pa sigurno postoji razlog shto je tako "nestala"...

@Zoka
Pa mora da postoji neki red i ljudi moraju da se nauche vec jednom da koriste forum na pravilan nachin i da poshtuju pravila tako da ne treba da se chudite shto "nestaju" postovi i teme,veliki je haos i to treba shto pre srediti... :wink:

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Dexter, pravi i iskreni kandidat za moderatora :D .
Radi se o tome da ima dosta novih clanova ili ljudi kojima treba brz odgovor i normalno da nema vremena ili ne znaju da traze i pretrazuju, tako da je to grupa koja je uglavnom ostecena.
Zato bih ja uvek predlozila da se takve teme prvo zakljucaju pa da se brisu dan ili dva kasnije.
Mada, ima tu i tema koje nisu bili duplikati pa su obrisane, e za njih mislim da je u redu da se da adekvatno objasnjenje, bez obzira sto je ovo privatan forum i sto je samim tim svaki potez opravdan. :roll: 8)
Takodje ne znam zasto ovde nema vise modova, jer vidim da bi to znacajno rasteretilo odgovorne, ubrzalo korekcije i smanjilo spam znacajno. ....kandidata sigurno ne nedostaje :wink: :).

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Kada je potrebno objašnjenje u vezi nečega što je izbrisano, autoru se na PP šalje uputstvo kako da se snađe i šta bi eventualno trebalo da uradi. Ako je nešto izbrisano, razlog je najverovatnije nepoštovanje pravila ili je poruka/tema krajnje nebitna i beskorisna.

Što se tiče moderatora, to će Milan bolje objasniti.

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Ok.
Samo eto mene zanima recimo zasto nema teme koja se otprilike odnosila na kritike sa primerima vezanim za izvesne ovdasnje radnje koje su imale obicaj da prodaju neispravne/polovne aparate i pratecu opremu?
Unapred se izvinjavam ako takva tema vec postoji i molim nekog da me tamo uputi da dam svoj doprinos, a ako ne postoji, onda naprosto moram da citiram needitovan pravilnik:

NOVA TEMA
#1 morate potražiti da li slična tema već postoji na forumu da ne bi bilo više istih tema
#2 iz naslova teme se mora nedvosmisleno zaključiti o čemu se tačno govori u temi
#3 tema mora biti postavljena u pravu grupu
#4 pisanje teme sa svim velikim slovima je zabranjeno

STROGO ZABRANJENO
#1 psovanje, psovanje sa zvezdicama (npr. sr***e), direktno napadanje i provokacija korisnika
#2 komentarisanje ograničenja od 100 karaktera po postu
#3 dopunjavanje do 100 karaktera gomilom smajlija, tačkama i sličnim
#4 prozivanje admina zbog strogih pravila (pišite na PP za te stvari)
#5 bojenje, podebljavanje i slično editovanje teksta
#6 pisanje velikim slovima kompletnog teksta ili većih delova istog
#7 postavljanje slike veće od 600 piksela širine koja kvari dizajn sajta zbog svoje veličine
#8 URL mora biti skraćen ukoliko je predugačak iz sličnih razloga kao i #7, za to koristite sledeći kod

...i ponovo postavim pitanje : koja tacka se odnosi na tu temu konkretno ?

Licno smatram da je tema bila korisno/upozoravajuca za sadasnje pa i buduce clanove foruma i kupce mobilnih telefona... jasno je meni zasto je tema morala da poseti vecna lovista, samo mislim da je to objasnjenje moralo biti prisutno. Ili je mozda resenje u editovanju pravilnika...?
:blinky:

Ostavljam prostora za neki moj previd, pa zato me slobodno ispravite...argumentovano.

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

hmm,Oljica, admin tj Milan je dao objasnjenje vezano za to i onda je tema obrisana...

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Dexter napisao:hmm,Oljica, admin tj Milan je dao objasnjenje vezano za to i onda je tema obrisana...
Mogu li da znam gde i kome i mogu li da procitam?

Oljica
Mobil fan
Mobil fan

Post od Oljica »

Jos da dodam, ako je objasnjenje napisano u pomenutoj temi ne znam ko je stigao da to procita jer ne verujem da je odlezalo tu vise od 3 sata...tema je obrisana u istom danu

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

Miskoni napisao:Kada je potrebno objašnjenje u vezi nečega što je izbrisano, autoru se na PP šalje uputstvo kako da se snađe i šta bi eventualno trebalo da uradi. Ako je nešto izbrisano, razlog je najverovatnije nepoštovanje pravila ili je poruka/tema krajnje nebitna i beskorisna.

Što se tiče moderatora, to će Milan bolje objasniti.
Ok,imacu u vidu za sledeci put da ti se obratim na PP.
Samo mi nije jasno kako ti ne znash da nishta nije dirano u delu o simensu, i ko odredjuje koliko je neshto vazno (pretpostavljam ti ali mozda je nekome to ipak bilo vazno? :chytry: ) Meni je tamo trebao neki savet a tema je izbrisana i shta sad? :uhuh:
Mislim da je stvarno dobar predlog da se u takvoj temi prvo da obrazlozenje zasto ce biti izbrisana i da se zakljucha pa da se izbrishe za npr.3 dana.Tako ce ljudi lakshe uochiti kako se treba ponashati na forumu i truditi se da ne prave istu greshku da i njihova tema nebi bila izbrisana,chini mi se da je to efikasnije od ishchitavanja pravilnika (ko ce ta sva pravila uvek da ima u glavi?pogotovo novi chlanovi?) a takodje nece dolaziti do shokova kada odjednom shvatimo da ta tema vishe ne postoji vec cemo sami videti da ce tema biti izbrisana kao i razlog njenog brisanja.

Tanja
neaktivan nalog

Post od Tanja »

Dexter napisao:Da ne bih otvarao novu temu,hteo sam da pitam admina/modusa zashto u kategorijama "Noviteti" i "Pohvale i kritike" ne postoji mogucnost edit-ovanja svog posta ? :roll:
postavljam isto pitanje.Sada sam htela da editujem post ali nema te opcije :|

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Bio je odgovor sigurno jer sam ga bio prochitao.A postoji slicna tema kao ta sto je obrisana mislim da cete chak i tamo naci odgovor na vashe pitanje.. :wink:

kalinicm
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pon, 01. Sep 2003. 23:35

Post od kalinicm »

Slažem se sa Tanjinim predlogom o komentaru i zaključavanju, a potom i brisanju. Međutim, kod dosta brisanja se mora odmah reagovati i ne može se čekati da prođe par dana.

Što se tiče moderatora, biće odlučeno kada se završi redizajn sajta, za par nedelja.
Milan Kalinic
admin - mobilnisvet.com

Odgovori