Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
demius
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
:: Samsung Galaxy A8

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od demius »

cvoruga napisao:Čitam ovo i jbt, svakoj Lumiji nešto fali :wacko: .
Koju izabrati za probu WPa?
Na L520 se ne grebe ekran, ali se zato display masti kao četnička gibanica.Ništa ispod "Lumia 720" ja ne bi preporučio, a i može bilo koja boja. :)
Lumie ispod 730/735 su low entry segment.Što u prevodu znači, da je nužno da imaju neki nedostatak.Nemaju staklo od safira i slične nedostatke... :cry:
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Da da, svestan sam ja koliko para toliko muzike.
520 mala (ili tripujem), 630 nema blic (realno ni ne slikam u mraku) ali vide se pixeli bar tako kažu,
730 nema glance (koji mi realno ni ne treba jer nosim sat), 920 nema polovna na oglasima, 925 očajna baterija,
830 skupa još uvek a ako mi se ne svidi WP izgubiću puno pri preprodaji.
Bacio sam pogled i na 625, a čekam i 535 da vidim ima li stvarno problema sa ekranom kao što pišu,
a i pročitah da WP10 neće skoro, tako da se nigde ne žurim.
U svakom slučaju, WP je moj sledeći pametni telefon u naravno veseloj mladalačkoj boji.
Hvala svima :) .

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

A nije samo sat na glance ekranu, tu su i notifikacije... Čudi me da nema 920 na oglasima. Poslao sam ti privatnu poruku.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Realno svali ekran se masti. Tu nema neke razlike. 625 je jako dobar telefon. Imao sam ga 10-ak dana. Baterija sabija i jako je prijatan za drzanje. Jedina mana je tih 512mb rama koji mozda budu prepreka kad izadje wp10 a mozda radi kao i do sada osim par aplikacija i igara koji zahtevaju min 1gb rama. A i cena je tu negde kao i 535. 535 ce svakako imati duzu podrsku zato sto je mladji model skoro 2 god

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

@cvoruga, svaki telefon ce ti imati neki nedostatak, ali izgleda da je to kod Nokije postalo normalno. Naprave extra telefon a onda zaborave neke 2-3 stvari da mu ubace koje znaju da iritiraju coveka. Telefon mora imati oleofobski sloj na ekranu da se ne bi mastio, ako se ne varam takve ekrane imaju skuplji modeli poput LG G2, G3 i neki od Sony XPeria... Sve u svemu moja bi ti preporuka bila da uzmes Lumiu 520, jeftina je jako a svakako ce ti biti polazna tacka da kasnije znas sta zelis od telefona posto ce ti iovako svaki imati manu :)
Festina lente.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

'vako, ovo mi treba od Nokie.
1. Viber, svi su na njemu, ja da smaram nekoga da pređe na neki drugi messenger ne pada mi na pamet.
2. da može da pušta prevod, samo najobičniji divx, nikakvi hd formati me ne zanimaju na ekranu ispod 32".
Pošto sam na specijalističkim studijama, sigurno još 10 meseci (mrzi me da učim a moram)
često se vozim BG vozom i onda prekraćujem vreme čekajući/vozeći se u njemu gledajući serije.
Video sam da je izašao i VLC i MX player što je do jaja
3. rezultate fudbala, i aj tenisa kad naši igraju
4. prečica za on/off WIFI i vibracije
5. debilske igrice tipa Milioner, znači ne za igranje u stanu nego kad se vozim i kad mi je smor.
Zahtevne igrice ne igram i ne zanima me može li da ih gura ili ne.
6. Zvuk da bude dobar a poželjno je i odličan, jer kad god mogu pričam na spikerfon i sluške
7. baterija da može da izgura dan, sve ispod toga mi je neprihvatljivo.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Trujemo temu o 735...Viber imaš, radi skoro pa odlično, prevod pušta navodno ali nisam probao, za rezultate imaš, prečicu za wifi i vibraciju naravno imaš (pusti što pišu u komentarima na b92 da nema toga), za debilske igrice ne znam, šesta stavka zavisi od modela, 520 je odličan kao što je Ivan rekao, a za 7...meni ne može isterati ceo dan.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

Za bateriju zavisi u velikom koliko ga uopste koristis, jer je to ipak relativan pojam... A naravno i koliko koristis mobilni internet...
Svi imamo razlicite navike.. Baterija je 730 je ok, ali ako sam citav dan vani i ako je mobilni internet ukljucen, kao sto jeste i ako tel koristim relativno dosta, baterija ce izgurati dok dodjem kuci... Ali da traje 24h kod konstantnog koristenja sa imalo interneta, nece moci a da se ne puni prije spavanja..

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

PS
ovo za masne otiske, meni na 730 otisaka bas i nema... Definitivno manje nego na htc 8s koji sam imao

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ae okači ss baterije da vidim konkretno upotrebu ekrana i poziva i baterije.

demius
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od demius »

Батерија има сасвим ОК "screen time" и издржаће без проблема радни дан, (сем ако баш не висиш нон-стоп на Нет-у). Ја од плејера који исправно читају наша слова користим бесплатни "CCPlayer" i "MoliPlayer", (пребациш регион на Кину, скинеш бесплатно апликацију и вратиш свој стари регион). За спортске резултате уживо, ја користим "Live Score" или "SofaScore LiveScore".Мени лично L520 има премалу дијагоналу екрана и углове видљивости, (за неки пријатан рад или кежуал играње...).

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Dajte ss da vidim sot, razgovor i trajanje baterije, džaba mi pričate uopšteno.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Nema sot opcije na wp sistemu...

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

cvoruga napisao:'vako, ovo mi treba od Nokie.
1. Viber, svi su na njemu, ja da smaram nekoga da pređe na neki drugi messenger ne pada mi na pamet.
2. da može da pušta prevod, samo najobičniji divx, nikakvi hd formati me ne zanimaju na ekranu ispod 32".
Pošto sam na specijalističkim studijama, sigurno još 10 meseci (mrzi me da učim a moram)
često se vozim BG vozom i onda prekraćujem vreme čekajući/vozeći se u njemu gledajući serije.
Video sam da je izašao i VLC i MX player što je do jaja
3. rezultate fudbala, i aj tenisa kad naši igraju
4. prečica za on/off WIFI i vibracije
5. debilske igrice tipa Milioner, znači ne za igranje u stanu nego kad se vozim i kad mi je smor.
Zahtevne igrice ne igram i ne zanima me može li da ih gura ili ne.
6. Zvuk da bude dobar a poželjno je i odličan, jer kad god mogu pričam na spikerfon i sluške
7. baterija da može da izgura dan, sve ispod toga mi je neprihvatljivo.

1, Viber se značajno popravio sa ovih zadnjih par apdejta. Radi kako treba.

2 Moli player pušta sve i sve prevode . Ili ga kupiš ili koristiš trial . Vlc je još beta i tek poćetkom sledeće možda izađe za sve korisnike, sada je private beta . Imaš i cc player on isto pušta skoro sve. Xbox video pušta sve sem mkv-a i prevodi rade ali ne za sve formate. Mx je isto izašao ali on je na najnižem stadijumu , neka alpha tek..

3. Sofa Score moja preporuka .

4. Imaš prečice , možeš ton gasiti i preko fizićkog tastera , klikneš taster i pojavi se opcija da uključiš vibraciju ili mutiraš.
5. Sad za Milioner ne znam konkretno ali imaš dosta igrica dobrih laganih za razbibrigu , nemaš tu brige.

6. Nemam l735 već l630 koji je rang ispod i ima dobar zvuk, dosta je glasan.

7. Baterija isto ne mogu iz prve ruke ali l735 ima jaču bateriju od l630 koja baš dosta drži. Uvek mi izgura lagano dan sa dosta korišćenja. Kao što su ti naveli sot ne postoji na windowsu.

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_730 ... 1166p3.php

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_630 ... 1080p3.php

Evo ti test sa gsmarene o bateriji . Ja sam upoređivao sa mojim telefonom i baterije su približne, l735 ima dosta više razgovora a nešto manje web browsinga od l630 što ne čudi , ima veći ekran i rezoluciju . Mada naravno nećeš držati na max osvetljenje. Drug ima l735 ali nisam mnogo čačkao, samo mi je rekao da mu drži dva dana. Problem je što ja ne znam njegovo korišćenje , šta i kako koristi.

Nadam se da sam malo pomogao :)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Lumia 520 nije baš reper za bateriju, jer 735 (a i 630) ima kvad kor sa stedljivom a7 arhitekturom... I baterije većeg kapaciteta.

mpetrovickg
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Avg 2012. 12:14
:: Nokia Lumia 730

Post od mpetrovickg »

cvoruga napisao: 7. baterija da može da izgura dan, sve ispod toga mi je neprihvatljivo.
Sve zavisi koliko koristis mobilni. Meni traje baterija 1,5-2 dana uz neko srednje koriscenje. A za put sam uzeo powerbank od 10k mAh :D

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

tolero, hvala na opširnim informacijama.

mpetrovickg, rekoh da mi takav uopšten odgovor ne znači ništa, bez konkretnih podataka.

demius
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od demius »

Kolege su već sve objasnile, samo imam još da dodam:
Oled/Amoled displeji na L730/735 zahtevaju dosta manje pozadinskog svetla od klasičnih Lcd displeja sa IPS matricom, pa samim tim i troše manje struje.A kome ovaj telefon ne izdrži jedan dan uobičajnog maltretiranja, ja njemu ustupam gratis moj primerak 735-ice.
:)

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Baterija je sasvim solidna i ko ne igra idrice 5sati dnevno ili visi na 3g netu isto toliko izgurace od ujutru dok pred spavanje. I auto kad vozis normalno trosi 8l na 100. A moze da trosi isti taj i preko 20 ako ga przis ko lud :) Lumia 730/5 sa normalnim koriscenjem gde spada 1-2 surfa, pola sata-sat poziva dnevno, malo wa, viber i fb uz npr 20sms izgura min do pred spavanje. E sad da ći to zadovoljava tvoje potrebe pitanje je...

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Hvala svima .

Odgovori