Huawei Nexus 6P

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Huawei Nexus 6P

Post od El Laki »

AlekGhost napisao:Zna li neko gde može da se kupi nov,sim free Nexus 6P ovde u Srbiji,po pristojnoj ceni a ne kao na telekoplus za 680 evra?
Cene su 500-550e trenutno po oglasima i teško će to ići mnogo niže u skorije vreme. Jednostavno ponuda je izuzetno limitirana a tražnje svakako ima. Držaće cene ovih par prodavaca još neko vreme u to budi siguran.

I da, svaki Nexus je simfree već par godina unazad. Čisto da znaš.

EchoOne
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 23. Jun 2015. 08:46

Post od EchoOne »

Obecao sam podijelit recku kad bude gotova, pa evo konacno je snimljena, montirana i uploadana :)
https://youtu.be/aIK1vlngI5U

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Nalepih mu jutros dbrand sa bamboo printom. Još nemam nikakvu zaštitu, pa mu stavih to za sad.
Ne izgleda loše ovako, ali nije mi to to. Imam još i mat crnu i titanium crnu, pa ću makar moći da menjam.

Slikano je kamerom monitora, pa je kvalitet ubij Bože. :)

Slika
Slika
Slika

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Je l' teško da se nalepi taj dbrand print?
Kad se odlepi, ostaje li lepak od folije na površini?

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Pipav je posao dok ga nacentriraš i nalepiš, a mislim da ne ostaje ništa kad se odlepi. :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Teže su mi slova pala nego back skin :D ali lako je poprilično pošto je sečeno baš po meri :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Lakše je na 5X. [emoji4]

Na 6P treba prvo da nacentriraš rupu za mikrofon (iznad FP-a) za šta mi je trebalo malo više vremena, a na kraju sam nalepio napamet i uspeo. Ona žena u tutorijalu kaže "Kad se mikrofon vidi kroz rupu na skinu, zalepite", a em je rupa baš mala, em mi je crn telefon i onda od senke koju napravi skin, ne vidim da li je mikrofon tu ili ne. [emoji1]

Ali da je perfektno isečen skin, jeste. Kao saliven.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Bogdan2015
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 11:00
:: Samsung Galaxy S7
:: Xiaomi Redmi N3 Pro

Post od Bogdan2015 »

Po meni je ovo najlepsi telefon ikada napravljen .

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Lagano košta nov 450e. Sa garancijom od 6 ili 12 meseci...Pada cena polako ali sigurno.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Još bi ti lepše bilo da si i ivice prelepio. Ovako nekako bode oči, ne "leži" baš baš. Šta znam, meni bi tako bilo lepše.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

E, ako prelepim ivice onda se vidi uzan prostor između strana i zadnje strane. Izgleda - bambus sa strane, tanak crni prostor ka zadnjoj strani, pa onda bambus pozadi i onda mi nije to to nekako. [emoji53]

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Aha, e onda jeste glupo a još i košta. Nisam znao da se vidi takav prelaz.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Pa verovatno je komplikovano (ili nemoguće) da se napravi tako na ovom telefonu. Na iP6(S) kada se stavi nazad, skin obuhvati i zadnju stranu i ivice, i sve bude izjedna pa to onda baš lepo izgleda. Samo što je iP zaobljena ploča, a 6P ima komplikovaniji oblik. [emoji4]

Stefan Caesar
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Mar 2016. 13:44
:: Mate 8 Dual
:: Sony E1

Post od Stefan Caesar »

Koliko je cijena sad u Srbiji za 32GB i 64GB? iamivan, ako imaš od 32GB 6p - koliko imas slobodno nakon što sistem odradi svoje ;) ?

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

25,01Gb :)
Baci pogled na KupujemProdajem, mislim da je došla do 450e, ali nisam skoro gledao.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Mislim da sada mogu da napišem neke svoje utiske nakon par nedelja korišćenja telefona. :)

Slika

Dizajn i izrada

Što se dizajna tiče, telefon je stvarno lep uživo. Prednji deo super izgleda zbog stereo zvučnika gore i dole, a nazad nesvakidašnji stakleni "vizir" kamere, mat FP senzor i mat tamno siva leđa baš lepo izgledaju.

Power i volume dugmići su sa desne strane, s tim da je power izrezbaren pa se razlikuje od volume dugmića.

Jedina zamerka što se dizajna tiče jesu zvučnici napred jer je udaljenost gornjeg zvučnika od gornje ivice malo veća od udaljenosti donjeg od donje ivice, tipa 1-2mm. Neko to možda ne bi ni primetio, ali eto, čisto da kažem.
I mooožda bi bio još lepši da su one trake (bezeli) gore i dole malo manji.

Izrada je super, telefon u ruci odaje baš premium osećaj. Sviđa mi se njegova težina jer nije lagan kao npr. iPhone 6(S) Plus kome mala težina kvari premium osećaj. Ništa ne krcka niti škripi, sve je tip top. :)

Dugmići su ok, mada dosta ljudi se žalilo da je klik previše mek i slažem se da bi bili bolji da je klik malo tvrđi (teži). Žalili su se i za vibraciju, ali meni je super, jaka je i nije neprijatna ni kada telefon zvoni, ni kada se kuca poruka.

Meni je zapao primerak kome se unutra mrda sočivo kamere (što nije retko). Tipa, kada zadnjim delom telefona polako lupkam u dlan čuje se sitno zveckanje, ali osim toga nema nikakvih problema.

Ekran

Odličan. Bela nije bela kao na iPhone-u jer je AMOLED, ali uz custom kernel može se dobro doterati. Boje su super.
Držim ga na 50% sa uključenim Adaptive Brightness i dovoljno mi je. Vidljivost napolju je dobra, ne moram da tražim senku, niti da povećavam osvetljenje da bih video šta je na ekranu.

Ambient Display mi je uključen i u 99% slučajeva dobro odreaguje. Treba mu oko ~1s za to.

Sve kolege sa posla koje imaju Jabuke su oduševljeni ekranom. :D

Kamera

Za mene odlična. Nisam neki photo guy, ali volim dobru fotku. Jedino ima problema oko fokusiranja kada je predmet fokusa na 10-15 cm od kamere. Ne znam da li je to neki softverski problem koji se može rešiti.
Što se videa tiče, nisam puno snimao pa ne mogu reći ništa konkretno za to. Šteta samo što ima EIS, a ne OIS, ali šta sad.

Sad i nemam neke fotke za pokazati, ali kada budem imao okačiću u odgovarajućoj temi. :)

Zvuk

Probaću manje da koristim reč odličan/no, ali sada moram. Zvuk je odličan. :)

Dosta je glasan tokom slušanja muzike i na max nema pucketanja/šuštanja/distorzije. Sad sam upoređivao sa zvukom na Macbook Pro 2012 i čini mi se da je i glasniji i čistiji. :D

Zvuk sa slušalicama takođe dobar, solidno glasno i bez pucketanja.

Razgovori super, druga strana me čuje jasno i glasno kao i ja njih. Desilo mi se 2-3 puta da druga strana čuje sebe dok priča, ali mislim da je to ili do mreže ili do nedovršenog softvera (na N preview sam).

Baterija

Često mi se dešava da nakon 2+ sata na standby ne potroši ni jedan procenat što me je iznenadilo.

Nisam sačuvao ni jedan SS jer uvek zaboravim, ali uz moje korišćenje traje mi od jutra pa dok ne legnem da spavam (ponoć, možda sat dva posle ponoći), a nekad kad ga ne "akam" previše izgura i dan i po, dva.
3G napolju, WiFi unutra, sync dva mejla, WA, Messenger, Tapatalk, surf, par poziva, dosta poruka, par fotki...

Definitivno najbolja baterija do sad što sam imao. Punjač ima fast charge, ali nikako da kupim adapter pa ga punim na nekom starom. :D

Softver

Last, but not least. :)

Toliko sam bio izložen na vanilla Android da sam jedva dočekao da uzmem Nexus. Ni jedna jedina zamerka. Not a single one.

Prvog dana od kupovine sam odmah ubacio Android N Preview (2) i bio na njemu nekoliko dana, da bih posle toga prešao na Chroma + Franco kernel i igrao se sa podešavanjima i Layers-ima (menjanje boja u UI-u). Gurao sam to dve nedelje, pa se vratio na novu N verziju (3). Sad sam na njoj i sve radi odlično.

Keširanje super, šaltam aplikacije i ništa ne učitava iznova. Igram igricu, kuckam se na društvenim mrežama, telefoniram, pošaljem mejl ili tako nešto i sve drži u memoriji. Na MX4 sam ludeo zbog toga jer ako igram igricu i neko me pozove, mogu da se pozdravim sa igrom i da čekam da se iznova učita.

FP dobro radi, brži je od FP-a na drugovom iP6 i S6.

U vreme kada sam ga uzimao mogao sam da uzmem Note 5 za slične novce, ali je ipak softver i dizajn telefona (mada je i Note 5 baš lep) presudio. Nisam se pokajao ni malo. :)
Poslednja izmena od iamivan u Pon, 06. Jun 2016. 07:14, izmenjeno 1 put ukupno.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Lep review, Ivane. Vanilla je vanilla, nema šta. Jedina stvar koja mi se ne dopada kod čistog androida je aplikacija za poruke. Radi ok, ali je dizajn :dry:

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Bravo Ivane :)
@Green uvek može Textra da se instalira :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

iamivan napisao:Meni je zapao primerak kome se unutra mrda sočivo kamere (što nije retko). Tipa, kada zadnjim delom telefona polako lupkam u dlan čuje se sitno zveckanje, ali osim toga nema nikakvih problema.
Isto i na mom p8 lite, sony sociva. Nista moracemo lagano da spustamo telefone :D

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Green, ja baš suprotno. Najviše mi se sviđa Google Messenger, a i volim da mi je sve uniformno, pa uvek biram Google-ove aplikacije kad mogu. :)

Fize94, gracias. :)

Deksi, da, ali mnogo me smara to što moram polako da ga spuštam da ne bih čuo zveckanje i iznervirao se. :D

Odgovori