Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od kinkel »

Slika Slika Slika

.. i meni traje dva dana.. kod WP ne postoji sot, a mene je zanimalo koliki mi je sot .. kupio sam aplikaciju Perfect Screen Tracker da bih to proverio .. i evo rezultata

a ovo je AnTuTu Benchmark v6 ..

Slika Slika

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

^^Kako tebi radi kortana na mi4? Iskreno sam mislio da ce da mi nedostaje, al sad koristim OK google i bez greske podesava podsetnik i budilnik na istu foru ko kortana, al kortana je bila mnogo bolja za beleske posto je belezila u one note i tekst i zvuk dok OK google salje beleske u vidu poruke na google nalog sto je prilcno bzv...

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

filip89x, sada radi ok .. slikao sam malo juce .. i slike su ok .. izglede da su je sredili (jos nema opcija koje ti volis), ali slazem se .. bolja je miui kamera, ali ne i snap kamera ni na N, a ni na MM po kvalitetu slika .. osim sto snap ima neku opciju vise .. meni nebitnu.

... napisao sam tamo na mi4 sekciji link o servisu koji mozes da zamrznes da te kinezi ne spijuniraju .. odnosno kako oni kazu .. prikupljaju podatke za analizu svog os-a .. mislim ... dovoljno je sto ti to radi gugl .. plus stedi bateriju ako ga smrznes. Ako pak koristis neki aosp ili cm .. onda to nije bitno.

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Nemam problema sa spijunazom, nemam sta da krijem... I windows itekako spijunira pogotovo na insider programu, a da ne pricam google... Svojevremeno sam pisao ovde i kacio uputstvo sta sve treba pogasiti na Desetki da bi se smanjila spijunaza i produzila baterija. Vise ne obracam paznju na to, za sad nema problema, a da li ce tako ostati u buducnosti to cemo da vidimo.

Sto se mene tice samo nek ubace podrsku za Led notification i mogao bih da predjem ponovo na windows cisto iz radoznalsoti 8) Ili barem neka dozovole Glance plus app u windows Store-u 8)

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

kinkel napisao:.. jutro vi sa raspalim os-om :D

.. pitanje za one koji imaju windows telefone .. da li vam se redovno desava da kada uvece ugasite tel. recimo na 50% .. ujutru kada ga ukljucite imate recimpo 70% jes da brzo padne na 50%, za recimo 20 min surfa .. i onda gura normalno.. nema veze sa kalibracijom baterije.
Za ova dva meseca koliko koristim L925 W10P ovo mi se nije desilo. A inače,baterija mi gura dan,dan ipo zavisi od korišćenja. Uglavnom surf,nekoliko poziva/poruka,prčkanje po sistemu(pošto mi je ovo novo i zanimljivo).

Sent from mTalk on Nokia L925 W10P

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Što se tiče tih stvari, meni najteže kilobajte da prežalim... :) Bar da su nam stavili opciju "šalji izveštaje špijunaže samo preko WiFi-ja". 8)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

EDIT

Inace, malo sam danas cackao one Autentikatore za prijavjivanje na (Microsoft) nalog. Ne znam koliko vas ovde to koristi, a uglavnom - imamo sad te tri opcije: Authenticator, Microsoft Authenticator, i Microsoft Authenticator Beta.

Zanimljiv je Microsoft Authenticator Beta, mada bas se vidi da je nedovrsen. Interesantna mu je opcija ta da kad hoces da se ulogujes na svoj nalog, na telefonu ti samo iskoci baner na kome treba da kazes "da, to sam ja", ili nesto u tom stilu. Ne radi naravno kad nemas net na telefonu. I mali problemcic izgleda - kad nemas net, onda odaberes neki drugi nacin za ulogovanje, pa posle toga nemas ponovo opciju da se ulogujes preko push notifikacije. Mozda i ima, nisam siguran, ali kao sto rekao - svakako ima tu jos malo nesto da dotera Microsoft. Za sad se vratio na Authenticator aplikaciju. :)

To sam uzeo da cackam posto sam negde procitao da su tu opciju sa Push notifikacijom ubacili i u iOS aplikaciju nedavno, a Microsoft Authenticator beta radi i za druge naloge kao za gmail recimo. :)
Poslednja izmena od znemanja u Pet, 23. Sep 2016. 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju izmeni.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

https://mspoweruser.com/skypes-sms-rela ... iew-users/

http://nokiapoweruser.com/uwp-windows-m ... view-ring/

SMS preko Skype-a i tamna tema u mapama na Release Preview, uskoro onda i za nas koji smo ja redovnom kanalu. :)

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip89x »

Da li se zna da li ce biti uskoro Viber na srpskom, vidim da su ubacili dosta jezika ali nema srpski jos uvek?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne znam, a mislim da bi se mnogima svidelo i da nam ubace animirane stikere. Jeste da nije ključna stvar, ali ono... :) I tako je zbog tih stikera i popularan gde je popularan.

I da, SMS preko Skype-a i tamna tema u mapama su mi stigle danas. :) Nisam na insajderu inače.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

filip89x, .. nema srpski .. eng, nem, ruski francuski spanski, portugalski i neki sa cudnim slovima :)

гари, presao sam na fast insider .. nemam ni najmanji problem na moju veliku radost. Jedino sto im smeta .. roletnu sa notifikacijom mozes zatvoriti samo ako drzis za "jezicak" na dnu .. ranije je bilo dovoljno da bilo gde prevuces na gore i roletna bi se zatvorila. Kontam da je to zbog toga sto sada mozes da otvoris notifikacije koje imaju sliku i pogledas sliku u notifikacijama. skajp radi superiska sa sms .. treba mi vremena da se naviknem ... preglednost nije bas najbolja, a i cini mi se da secka malo .. jos se igram :)

---------------------
postoji li ovakvo nesto za srpski? ... ovo su jezicki paketi, ali nema srpskog, a na aparatima koje nude kod nas ima .. pa me zanima zna li neko gde se mogu skinuti da bi probao da ih ubacim ..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

гари, jesi siguran da nisi na Insideru? Kako ti je stiglo nesto sto je danas pusteno za release preview ako nisi Insider?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Siguran sam, a kako sam ovo dobio, pojma nemam. :D Mada pretpostavljam da je tako nešto bila i namera Microsoftu.

Inače, gledao sam i razne početne ekrane na Windows Central, imaju neki likovi zanimljive ideje.

Kao ovo, stavio sve u jednu liniju - najbitnije da bude odmah vidljivo, lepo mi se vidi pozadina, i ako hoće nešto - sve je kao u roletni.

Slika

Slika

I ovaj je zanimljiv.
Slika

I ovo kako je ostavio gore prostor.
Slika

Ili ovo. :)
Slika

Znam da su takve stvari već viđene, i ja više volim ovo svoje "natrpano", ali lepo kako drugi neki iskoriste postojeće opcije da dobiju nešto na oko znatno drugačije. :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Gari, može malo edukacije, šta su ti autentikatori koje pominješ? Verovatno sam znao, ali u međuvremenu je ponestalo memorije u moždanom hard disku, pa je nešto morao da ide u korpu za smeće. ;)
Apolo, zna li se 'oće li biti takvih stvari za starije modele (kao što je moj)?
Što se tiče Vajbera, bilo bi lepo da ubace srpski, ali računam da im je to apsolutno nebitno, pa se i ne nadam mnogo, a bilo bi fino i da stikeri imaju animaciju kao na Androidu, nije da nešto patim od toga (niti često koristim Vajber), ali, eto.. :)
Uglavnom, kao i sve ostale portovane gluposti, i ovaj Vajber je s**nje uz gusto granje. ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ako hoćeš možeš da staviš da kad se uloguješ na svoj nalog, da ti se šalje kod na mail ili broj telefona, pa da moraš i njega da uneseš posle lozinke da bi se ulogovao, a svaki put ti bude to neki drugi kod. A pored ovoga možeš dodatno da omogućiš da se možeš ulogovati sa Authenticator aplikacijom - onda ne čekaš da ti stigne sms i ne proveravaš taj drugi mejl, nego samo uđeš u aplikaciji i vidiš taj kod koji treba da uneseš, i taj kod važi samo neki kraći period. Taj kod kad istekne, aplikacija ti daje sledeći kod koji je onda važeći. A sad u toj beta verziji ima opcija da ti iskoči obaveštenje da neko hoće na tvoj nalog da se uloguje, i pita te da potvrdiš ako su to ti, ili da kažeš"ne, to nisam ja".

Zgodna stvar, mada ipak sam sklonio netu i vratio staru aplikaciju, ta beta se baš vidi da je nedovršena. Ali biće to super već.

A za Viber jel si siguran da je ona iOS port? Ako jeste, onda je ipak prilično dobro urađen port, na Facebook svi kukaju kako zamrzava na dodir i kako se sporo otvara, ali kažu i da ona nije portovana sa Islandwood-om?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Hvala za objašnjenje. :)
Koliko znam, ovaj novi Vajber koji svi furamo poslednjih nedelja/meseci portovan je sa iOS-a. Pisao sam da mi je pravio probleme (zajedno sa WA i Mesindžerom), pa sam morao da vraćam fabričke postavke. Od tada je manje-više sve u redu, ali, evo baš sad, uđem u Vajber i vidim propušten poziv od danas u 12, a nikakvo obaveštenje mi tokom dana nije stiglo. Dakle, Vajber dizgori. ;)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nema na čemu. :) Meni je to super stvar.

Mada Viberu Islandwood nije bio potreban da nam pruži tako nešto... :D Tako da bih rekao da je ovo do momaka iz Vibera, a ako je ta aplikacija zaista portovana, onda mislim da je ona jedan primer dobro portovane aplikacije - ali kojoj treba još malo doterivanja. Jbg, nije mogao Islandwood da napravi bolji Viber od originalnog Vibera. :P

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

miodrage napisao:гари, jesi siguran da nisi na Insideru? Kako ti je stiglo nesto sto je danas pusteno za release preview ako nisi Insider?
E, biće da sam dobio nove verzije Skype-a i Maps-a jer sam ranije bio na Release Preview, pas izašao. Kako mi neko reče, i kad izađeš sa insajdera, i dalje dobijaš insajder aplikacije - osim ako pokreneš WDRT.

I ako neko ima telefon na srpskom, može da proba navigaciju, možda mu je progovorila navigacija srpski. Kaže jedan gari na Windows Novosti da mu je navigacija progovorila Hrvatski sa regionom Hrvatska i jezikom hrvatskim. :D Možda doduše za srpski još nije sređeno, ali eto - moglo bi i to uskoro.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer napisao:Gari, može malo edukacije, šta su ti autentikatori koje pominješ? Verovatno sam znao, ali u međuvremenu je ponestalo memorije u moždanom hard disku, pa je nešto morao da ide u korpu za smeće. ;)
Apolo, zna li se 'oće li biti takvih stvari za starije modele (kao što je moj)?
Što se tiče Vajbera, bilo bi lepo da ubace srpski, ali računam da im je to apsolutno nebitno, pa se i ne nadam mnogo, a bilo bi fino i da stikeri imaju animaciju kao na Androidu, nije da nešto patim od toga (niti često koristim Vajber), ali, eto.. :)
Uglavnom, kao i sve ostale portovane gluposti, i ovaj Vajber je s**nje uz gusto granje. ;)
To vec ne znam, nisam insajder samo redovan citalac vesti :) Nisam siguran koliko ce se baviti Nokija Lumijama, posto ocigledno zele samo ovih par MS Lumija koliko su izbacili da odrzavaju.
Nije da ti treba animacija i da ti je bitno, ali voleo bi da ima... Vidi se da uporedo koristis i Android uredjaj :))
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja cisto sumnjam da ce toga biti za starije telefone. Mozda samo ako budu hteli da izbace novi firmever za neke telefone koji bas imaju problema, kao l830 (ako im se i dalje bude desavalo da onako ekran potamni, pa se ponovo vrati - kao sto su neki clanovi opisivali, a ja mozda pogresno zapamtio :P ) ili ova moja l532 (sto joj se pojavi tackica na dnu ekrana, a nekad bude i crta preko ekrana, sto je ocigledno do drajvera, a koliko sam skontao - to je u firmveru, zar ne?), ali za moj telefon to mi je vrlo malo verovatno. l532 izasla je pre godinu i po - dve dana, ja sam moju kupio pre vise od godinu dana, i za pola godine cu je mozda i menjati. Kad za moj telefon do sad nisu to ispravili, prilicno bi me iznenadilo da sad posalju ispravku za tu stvar. Za l830 bi to vec bilo manje iznenadjenje, jer je i telefon vise klase. Za ostale koji nemaju neke takve probleme ne verujem da ce nesto davati - i ovo za l550 i l650 je firmver sa nekim novim opcijama, kao sto je DTTW kod l650, i ispravke odredjenih stvari.

Recimo, na Windows Novosti su kopirali sta je bilo medju ispravkama za l950 ranije, pa je tu stajala stavka "poboljsan WiFi", a to je nesto na cemu je verovatno na l650 bilo prostora za poboljsanje. Barem po komentarima moje devojke - kaze da je negde bilo da ona gubi signal gde su drugi hvatali signal sa manje problema. Taman bi bilo super da joj se s ovim taj "problem" resi. Naravno, da ne razume neko pogresno, WiFi odlicno radi, nego govorim o situacijama kada je u toj prostoriji WiFi signal i inace bio bas bas slab, i vrlo je moguce da to sto opisujem ni nema veze sa sistem, ili firmverom, ili cime god - mozda joj se u tom trenutku tako nesto samo zalomilo. :)

Odgovori