Mislim, nije da je ta aplikacija na neki način opterećujuća tvom telefonu, pa da usled toga dolazi do nekih problema, nego aplikacija sama po sebi jednostavno ne radi. Bilo da je problem u samoj aplikaciji, ili da je problem na Viberovom serveru.
Ne baš da ne koriste aplikacije, ali otprilike da koriste to što zateknu na telefonu. A što ne bi koristili onda dumb telefon - sama činjenica da imaju telefon sa većim ekranom, i moćnijim hardverom i softverom koji mogu da bolje i brže učitavaju i prikazuju stranice je dovoljan razlog na prelazak na takav telefon. Mom tati se njegova Lumia 532 više sviđa od njegovih prethodnih telefona, i to pre svega jer može da stavi da mu sva slova budu veća, čita poruke i obavlja pozive bez naočara, a može i ponešto na netu da pogleda, i da potraži po koju ulicu u mapama. Mislim da osim toga nizašta ne koristi svoj telefon. Da, koristi i kameru naravno, i tako te neke osnovne stvarčice.
A otkud onoliko aplikacija... Čak i da samo 10% Android korisnika koristi aplikacije, to je ogroman broj ljudi za koji vredi praviti aplikaciju.
Ali ipak, ja ne kažem da su aplikacije generalno nebitne. Kažem da ima mnogo korisnika koji ih ne koriste, samo to, a koliko je to - ne znam. Ali ipak, svako sa smart telefonom koristi makar nekoliko od aplikacija kao što su Viber, WhatsApp, Skype, Facebook Messanger... Ima aplikacija koje skoro svako koristi, i to je jedan ograničen broj aplikacija.
I slažem se i oko ovoga "jako teško". Mogli su da uzmu lakše taj deo tržišta sa wp8.1 kad je bilo na sve strane korisnika sa Androidima sa kojima nisu znali šta će, jer su posle nekoliko meseci počinjali da baguju. Mada niko ne predlaže da Microsoft ide protiv tih proizvođača koji prave jeftine Androide, nego da neki od takvih proizvođača prave jeftine Windows telefone.