Vesti od Microsofta

Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
Windows OS
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Vesti od Microsofta

Post od гари »

Haha, Sugar, to sam i ja odmah pomislio. :lol:

Slažem se što se tiče konstatacije w10m, ovo sad doba je ono za koje sam letos i jesenas govorio da je i po mom mišljenju krajnje vreme da se pojavi nešto novo, pa makar od third party proizvođača. I evo, nema ništa. U mnogim zemljama zalihe Lumija rasprodate sada već.

Već je situacija takva da drugi proizvođači ako i hoće nešto da naprave za Windows 10 mobile, oni to ne mogu, jer Microsoft ne pruža ni toliko podrške. Pričalo se i čitaču otiska prsta. Čini mi se da Windows 10 mobile to još ne podržava, a tu je i led lampica koja još nije podržana. Pa čak nema ni valjane FM radio aplikacije, a koliko sam shvatio, i Alcatel kada bi hteo na svou ruku da napravi dobru aplikaciju za to, ne bi mogli bez da moljakaju Microsoft da se smiluje.

Bezveze situacija za nekog ko je nešto više novca izdvojio za neki njihov telefon.

Ovo što kažeš Apolo, s tim se sve slažem.

Jedino se ipak nadam da se neće biti nekom većom brzinom pogoršavati situacija sa UWP aplikacijama. U*rao je Microsoft w10m žestoko. Vreme će ipak još pokazati kako će se stvari odvijati, kao i obično što kažem, niko od nas ne može tu ništa sa sigurnošću znati kako će i šta da se odvija.

DODATAK: U svakom slučaju, ako se bude sve odvijalo kao do sad, plan za evakuaciju kod mene je "prvo žene". :lol: Devojka prvo pređe na neki lep Android najverovatnije, ja preuzmem njenu Lumiju 650, i onda sa tom Lumijom zajedno sa Srđanom, Tošom, Sizifom i Miodragom držim upaljeno svetlo, pa dok i mi ne pređemo na nešto drugo. :D Što bi bilo kad situacija sa aplikacijama postane baš bezveze da nemam ove osnovne stvari koje koristim.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Gari, čitač otiska prsta postoji na HP Elite x3, a mislim i na Alcatelu.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Aha, dobro je onda... Nisam znao da HP ima čitač otiska prsta, ili sam zaboravio. A za Alcatel sam sad proverio, on nema. Onda je X3 jedini koji ga ima.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Postaćemo svojevrsna frakcija Iluminata, samo bez krajnje namere :oops: A nas ako se sete na dan republike sete se , ako ne nikom ništa... :D

Evo ja se već spremam, vratio sam se na win 8.1 i već sam se poprilično navikao na forume bez mTalk-a. Poslednji pohod planiram kad izađe taj rs3. Da tada mi paše i ovaj 8.1 jer imam 1gb RAM 8)
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ali onda ovaj forum sa telefona ni ne posećuješ, nego samo sa kompa? Kontam da je ovaj forum nezgodan bez mTalka ili Tapatalka. A Tapatalk može da se namesti na wp8.1. Mada je to malko igrarija, a CU će biti uskoro, pri čemu mi deluje da ti to i nije bitno... :) Ali samo kažem da mislim da postoji način.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Definitivno neću prelaziti na drugi model jer za to nema potrebe dok mi ovaj radi ne pratim modu i ne trčim za skupim modelima, gledam da budem racionalan što se tiče telefona, možda da sam mlađi pa da se ložim na skupe telefone ali opet tu je onaj bitan momenta finansije i novac koji nemam i koji bi pre spucao u nešto drugo nego li u neki skup telefon. Što se tiče MS i windowsa još mi nije dosadio i ne vidim ni jedan drugi model telefona koji bi mi privukao pažnju, još uvek imam averziju prema androidima i nemam nikakavu želju da ih probam. Možda će u međuvremenu se pojaviti kakav wp pa će mi biti prilika da se prebacim na taj novi model ali su male šanse za to i negde mi i odgovara takva situacija jer se nema para za novo, što ne znaši da za neko vreme situacija se neće bitno promeniti baš u momentu kada se pojavi novi wp ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Sve to je tako i kod mene. Kako gledam povremeno neke Androide, ni jednim ne bih zamenio Windows telefon. Zato i kažem da ćemo biti tu da ugasimo svetlo. 8) Ako dođe do toga.

Ja bih napustio ovu platformu ili u trenutku kad crknu do nepopravljivosti i ova Lumia 730, i devojkina Lumia 650. U prvom slučaju njoj bismo uzeli drugi telefon, a ja nastavljam da koristim 650, to bi mi bio sidegrade. :) Nešto je slabija, ali više skladišnog prostora, i brzina skoro identična. A ta Lumia 650 je kupljena u avgustu 2016, tako da sam ja miran do leta 2018. 8) A taman do tad računam da neće ove aplikacije koje koristim nestati iz prodavnice. (Naravno, ako situacija ne počne i da se popravlja, ko zna.)

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Neka podele nekoliko miliona telefona i jos toliko neka prodaju po duplo manjoj ceni i vrlo brzo ce dobiti nove korisnike. :-D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Čim ukinu glasovne pozive i sms prelazim na Android :P neverovatno kako MS nije uspeo da jedan odličan sistem za PC prenese na mob. Inače skroz sam zadovoljan sa win10pc, ali win10p :uhuh:
I da, koristim ovaj i još par foruma preko explorera na win8.1 phone. Sve je stvar navike. A na pc koristim mTalk.
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

srđan obradović napisao:...I da, koristim ovaj i još par foruma preko đexplorera na win8.1 phone. Sve je stvar navike. A na pc koristim mTalk.
Da šteta što ovaj forum nije optimizovan za mobile, lepše bi bilo iskustvo,kad si prinudjen (na pr. ja s L920_8.1) da pratiš preko explorera :(

Sent from my M$ 550

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Sizife, od tebe bih očekivao da si namestio Tapatalk na telefonu... :D

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

Heh heh uhvatio si me :)
Od početka novembra kako sam zadnji put nabacio OS-ove na sva tri, rade dobro pa ih ne diram. :)
Pravo da ti kažem, malo sam se smorio s W10M nabaci,vrati, testiraj Xap.Deploy, WPInternals, InteropTools. Ispunios bonus u Deployeru te L920 ostao na 8.1 bez TT a i najmanje ga koristim, jedino kad slikam nešto. :)

Sent from my L925

romana33
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 27. Okt 2015. 11:27
:: Idol

Post od romana33 »

Pozdrav svima, ne zna ne znam da li je ok ova tema... Može li mi neko stručan reći da li se isplati sada kupiti stari model Lumia 830 koja je nova i ima garanciju 2 godine za 130Evra? Mobitel je i kod operatera bio skup i nije se prodao, znam da ima dobru kameru ali šta je sa ostalim da li može da zameni Lumiu 640 koja je bila odlična dok nije ispala u vodu i pokvarila se :)

Mobitel mi treba za osnovno, viber, facebook, mail i slike.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Lumia 830 je napredniji model od 640, bolje je izrađen i ima bolje performanse.

Ako si bila zadovoljna sa L640, bićeš i sa 830.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

romana33
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od romana33 »

Lumia 640 DS je bila stvarno odlična. Mislim da je šteta propustit L830, jer za ovu cenu ne mogu dobiti pristojan android, posebno što volim slikati :)

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Win 8 je izgubio podrsku za messanger, a do kraja godine gubi i whats app.
Kako si uspela naci L830 sa dve godine garancije? Gde to ima?

emhno1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 28. Maj 2017. 15:50
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od emhno1 »

romana33 napisao:Pozdrav svima, ne zna ne znam da li je ok ova tema... Može li mi neko stručan reći da li se isplati sada kupiti stari model Lumia 830 koja je nova i ima garanciju 2 godine za 130Evra? Mobitel je i kod operatera bio skup i nije se prodao, znam da ima dobru kameru ali šta je sa ostalim da li može da zameni Lumiu 640 koja je bila odlična dok nije ispala u vodu i pokvarila se :)

Mobitel mi treba za osnovno, viber, facebook, mail i slike.
Ako ti je 640 dobro služio i 830 će, samo ni meni nije jasno kako uspevaš da dobiješ 2 godine garancije za njega :ohmy:
Ako je sve kao što kažeš uzimaj odmah...

romana33
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od romana33 »

Telefon je kupljen kod operatera i ne koristi se.
Nisam u Srbiji ovo ima u BiH, ima još ovog modela kod operatera ali je dosta skuplji... Problem je jedino što kažete da gubi podršku. L640 je bila odlična, ne sećam se boljeg telefona za manje novaca :)

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Gube. Ja trenutno koristim L925 i jednostavno ne mogu da se odvojim ali nazalost uskoro je kraj ovom sistemu. Vecina lumia su imale sjajne kamere koje su i danas domaci mnogim telefonima. Ako mozes gledaj 1520 jer na njoj imas win10 ili 1020 koji ima sjajnu kameru. Ne znam da li na 830 moze da se ubudzi 10-ka. Ako moze onda uzmi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako se ne varam moze nekako preko insidera da se zvekne win10, tako da mislim da se isplati kupovina.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori