Slažem se što se tiče konstatacije w10m, ovo sad doba je ono za koje sam letos i jesenas govorio da je i po mom mišljenju krajnje vreme da se pojavi nešto novo, pa makar od third party proizvođača. I evo, nema ništa. U mnogim zemljama zalihe Lumija rasprodate sada već.
Već je situacija takva da drugi proizvođači ako i hoće nešto da naprave za Windows 10 mobile, oni to ne mogu, jer Microsoft ne pruža ni toliko podrške. Pričalo se i čitaču otiska prsta. Čini mi se da Windows 10 mobile to još ne podržava, a tu je i led lampica koja još nije podržana. Pa čak nema ni valjane FM radio aplikacije, a koliko sam shvatio, i Alcatel kada bi hteo na svou ruku da napravi dobru aplikaciju za to, ne bi mogli bez da moljakaju Microsoft da se smiluje.
Bezveze situacija za nekog ko je nešto više novca izdvojio za neki njihov telefon.
Ovo što kažeš Apolo, s tim se sve slažem.
Jedino se ipak nadam da se neće biti nekom većom brzinom pogoršavati situacija sa UWP aplikacijama. U*rao je Microsoft w10m žestoko. Vreme će ipak još pokazati kako će se stvari odvijati, kao i obično što kažem, niko od nas ne može tu ništa sa sigurnošću znati kako će i šta da se odvija.
DODATAK: U svakom slučaju, ako se bude sve odvijalo kao do sad, plan za evakuaciju kod mene je "prvo žene".