Imam ja na prodaju ali ti je jeftinije da kupis preko gigstixa nego kod mene... Iskreno ti kažemApolo napisao:Prodaje li neko ulaznice za Exit za sva cetiri dana?
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Imam ja na prodaju ali ti je jeftinije da kupis preko gigstixa nego kod mene... Iskreno ti kažemApolo napisao:Prodaje li neko ulaznice za Exit za sva cetiri dana?
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Poštenolovra napisao: Imam ja na prodaju ali ti je jeftinije da kupis preko gigstixa nego kod mene... Iskreno ti kažem
Sent from my iPhone using Tapatalk
Idi u ... Pocepao sam se.Evindzer napisao:Jel' misliš na ovoga:
https://www.google.rs/search?q=Bosiljci ... 53&bih=394
Koliko sam čuo, snimaju uskougaonom kamerom, pa mu je jedno oko stalno ispadalo iz kadra.![]()
![]()
![]()
Možda zato što Srbija kao Kraljevina ranije ni postojala.гари napisao:koji klinac nam se ni u udžbenicima Srbija pre Nemanjića ni ne spominje.
Možda nije postojala kraljevina, ali postojao je narod, i nešto se oko tog naroda dešavalo, a za nas kad završimo osnovnu i srednju školu za ceo taj period ostaje samo mrak - nemamo pojma. Kao da smo se doselili u šestom sedmom veku na Balkan, legli na spavanje od 400-500 godina, pa se odjednom probudili, i tad se pojavio Stefan Nemanja.m@c|-|oR napisao: Možda zato što Srbija kao Kraljevina ranije ni postojala.
Imao si Duklju, Zahumlje, Rašku, .... Male državice, razjedinjene, slabe. Tek je Stefan Nemanja, a posebno Stefan Prvovenčani uspeo da ih objedini, da ih ojača i dobije priznanje Pape za to. U isto Vreme je Rastko (Svetgi Sava) radio na autokefalnosti crkve, čime je postavljen još jedan stub državnosti.
A ni nema previše pisanih tragova iz ranijeg doba.
(čekaj, ja sam beše Inženjer???![]()
![]()
![]()
)
Mislim da je u ovome suština, ja bih mnogo više voleo da snime dokumentarnu seriju.Evindzer napisao:Srbija ni u vreme Nemanje nije bila kraljevina, bila je županija - i upitno je da li se nazivala Srbija, u tome se istoričari razilaze.
Prvovenčani je prvi srpski kralj, zato se i prozvao prvovenčanim - prvokrunisanim.
Ja sam sasvim zadovoljan serijom koja će se baviti kraćim istorijskim razdobljem, jer bi višedecenijski ili, još gore, viševekovni vremenski okvir radnje priču iz igrane pretvorio u (polu)dokumentarnu seriju, a koga zanimaju dokumentarne, odnosno, istorijske činjenice i pretpostavke, mogu mu preporučiti desetak istorijskih monografija koje se bave srpskim srednjim vekom - ali mali spojler: neće vam se svideti ono što ćete tamo naći o Nemanjićima, jer oni baš i nisu bili toliko benigni i moralni kako ih naša tradicija predstavlja.