Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od Green »

Sta se cudite, kao ne znate da su sport i politika nerazdvojni drugari.
Kad me neko pita zasto ne pratim sport... :roll:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

I ranije je politike bilo u sportu, možda ne toliko koliko danas, ali kada je FIFA pljunula na svoj statut kao i UEFA, kada se ovakve stvari dozvoljavaju... Gde je tu sport i čemu svrha gledanja?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Legendarni Duci Simonovic najbolje objasnjava sta sport predstavlja i koliko je u stvari stetan za covecanstvo.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Ja samo mislim da je on ljubomoran na pare koje sportisti danas vrte u odnosu na njegovo vreme. Meni je on toliko smoren lik, retko ko ga shvata ozbiljno, on je vise meme kao I Miroljub Petrovic.

Kad god gledam neki njegov intervju, on samo kuka, te ovo te ono...

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Pa i on je mogao davno da namlati pare u svoje vreme i danas zivi ko grof ne radeci nista. Neko ko stalno prica protiv rezima je ljubomoran sto on nije na vlasti? Ja stalno pricam protiv Apple-a, jer sam ljubomoran sto ne radim za njih? :D Ista stvar...

Davno je on shvatio poreklo para i ne mora da znaci da je ljubomoran ako stalno o tome prica. Ne trebas biti nesto posebno pametan pa i sam to ukapirati. Svaka mu je na mestu iako se cesto uzbudi prilikom intervjua.

Bjerg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2015. 16:17
:: J5 2017

Post od Bjerg »

Koji faks vezan za moderne tehnologije biste preporucili? Zavrsavam gimnaziju, iz skole vucem oko 39 bodova i matematika mi nije problem, tako da bih trebao upasti na skoro svakom fakultetu.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Mislim da sudije ne treba u ovakvim slučajevima gledati kroz njihovu nacionalnost, ili tako nešto. To o čemu je ovde reč je nešto što je u FIFA-i problem godinama. Oni sad pričaju o VAR-u, a mogli su to da uvedu još ihaj, ko zna kad. FIFA bi morala bolje da vodi računa o tome da se ovakve stvari ne dešavaju. Kao organizaciju bili ih tuki za ovakve propuste.

A što se naših tiče...
.
Slika
.
Ovako nešto bismo i za naše mogli reći. :D

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

гари napisao:Mislim da sudije ne treba u ovakvim slučajevima gledati kroz njihovu nacionalnost, ili tako nešto.
U pravu si, novac, mito i korupcija ne znaju za nacionalnost...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Bjerg napisao:Koji faks vezan za moderne tehnologije biste preporucili? Zavrsavam gimnaziju, iz skole vucem oko 39 bodova i matematika mi nije problem, tako da bih trebao upasti na skoro svakom fakultetu.
Nisam primetio ovo pitanje ranije. Ako ti matematika nije problem, onda bi trebalo da ti nije problem ni upišeš neki smer vezano za programiranje. I tu ne igra nikakvu ulogu to koliko se ti trenutno razumeš u tehnologiju, tj. barem ne koliko pretpostavljam da se klincima čini. Možeš da se "ne razumeš strava u kompjutere", a da budeš odličan programer, a i obrnut. To su dve različite stvari. Da ne ulazim sad u detalje previše, nisam siguran ni šta bi tačno želeo, a ni odakle si. "Vezano za moderne tehnologije" je prilično širok pojam. I ni ne bi trebao da upisuješ faks zbog toga šta neko na nekom forumu misli da je dobro. Gledaj sa čime možeš imati perspektivu, bilo ovde, bilo preko; kakve bi poslove sa tim nekim završenim smerom mogao da radiš, i da li ti je to sve zadovoljavajuće.

Tako da, kao i sa telefonima. :D Vidi konkretno šta bi, pa onda pitaj za dobre i loše strane. Ali najvažnije - to je važna odluka. Šta ti znaš ko sam, pa od mene da uzimaš savet, možda ovo sad pišem iz kontejnera. :D Šalu na stranu, forumi su puni ljudi sigurnih u to što govore, a da nemaju pojma.

I šta si čekao do sad, prijemni ispiti se polažu već sledeće nedelje? :lol:

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Ako ces u IT sektor onda definitivno ETF i to softversko inzenjerstvo. Jako je tesko upasti na smer ali vredi svaku grasku znoja, pa cak i svakog dinara samofinansiranja. Ako ne onda isto programiranje na PMF-u. A mozes na kraju pokusati i FON.

A sto se tice Ducija, covek malo preteruje ali je u stvari u pravu. Hocu reci mozda malo preuvelicava i za neke je preveliki teoreticar zavere ali je za sve u pravu. Najvise za doping i za kolicinu para koju zgrcu sportisti kao polupismeni ljudi.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ima još i PMF i FTN u Novom Sadu. Ako nije iz Beograda, i svakako bi bio u studentskom domu ili stanu, onda je isti đavo u nekom smislu.

Na PMFu ima smerove Informacione tehnologije, i Računarske nauke, a na FTNu ima one E1, E2, i valjda sad i E3, nem' pojma tačno. Treba videti šta je za šta od tih smerova na FTNu.

Kakav je odnos ovih fakulteta po pitanju programiranja u odnosu na pomenute sa Beogradskog univerziteta, u to nisam upućen. Ali svi su dobri.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Bjerg napisao:Koji faks vezan za moderne tehnologije biste preporucili? Zavrsavam gimnaziju, iz skole vucem oko 39 bodova i matematika mi nije problem, tako da bih trebao upasti na skoro svakom fakultetu.
Što se tiče Univerziteta u Beogradu, na prvom mestu ETF, na njihovom sajtu pogledaj smerove i odaberi onaj koji ti se najviše sviđa. Posle toga bih preporuči PMF, smer informatika, a zatim FON koji je miks informatike i ekonomije. Za FON mogu da ti kažem da nudi dosta vannastavnih aktivnosti (FONIS organizacija, Case study club, Labaratorija za e-poslovanje i sl.) na kojima možeš da naučiš više nego na samim predavanjima i vežbama.
Što se tiče Novog Sada, tu svakako je najbolji FTN koji zaista ima jako širok izbor različitih smerova.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Bjerg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2015. 16:17
:: J5 2017

Post od Bjerg »

A je l imao neko iskustva sa RAFom
?

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

Zdravo. Da li se moze u Crnu Goru sa ličnom kartom? Bez pasoša.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Prosto i jasno - ne moze, mora pasos!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

E j......, hvala na informaciji. Znam da je moglo, i tako opusten nisam ni pomislio da je nesto menjano, a u subotu treba na more... Da popizdis

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Jeste i to posebno ako nemaš pasoš.

Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ima neki fazon da se izda pasoš brže ako se dodatno plati. Ne znam doduše da li je to brže reda veličine nedelju dana, ili bi mogli da ga izdaju već za petak. Možda sutra da trkneš do policijske uprave, pa da pitaš. I odmah vidi ono online ako možeš da zakažeš za termin za izdavanje pasoša.

A možda možeš ipak i bez pasoša... Malo ću zvučati smešno, ali, na Wikipediji piše sa se sa srpskom ličnom kartom može putovati u Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru.
International travel using Serbian biometric ID

Serbian identity cards can be used instead of a passport for travel to some neighboring countries of Serbia that have signed special agreements with the Serbian Government. Serbian ID does not feature contact-less RFID chip, so it is not fully ICAO9303 compliant biometric travel document.
https://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_passport

Evo i pouzdaniji izvor. Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.
Državljani Srbije mogu ulaziti u Crnu Goru i u njoj boraviti do 90 dana sa važećom putnom ispravom bez vize.

Državljani Srbije mogu ulaziti u Crnu Goru i u njoj boraviti do 30 dana, sa važećom ličnom kartom.
http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konz ... z?lang=lat

Poslednji put ažurirana stranica 3. maja 2018. Dakle, sa ličnom kartom možeš, a razlika je ta što ne možeš da ostaneš 90, nego samo 30 dana.

Ipak, možeš svakako probati da dođeš do pasoša nekako ako nisi siguran... A pasoš bi svakako trebao da imaš, pa neka stoji u fioci, ko ga šiša, može ovako da zatreba. I možeš se za ovo dodatno raspitati. E sad, ono što povremeno čujemo da neko ima problem na granici, i da ga ipak vrate carinici... U tom slučaju možda možeš da nazoveš njihovu upravu carine, ili kako se to zove, pa ako bude problem na granici, pozoveš se na njih.

Ovo sam našao na toj našoj stranici recimo.
Telefon Sektora granične policije Crne Gore: +382 20 202 851, faks: +382 20 248 236
Valjda je to to...

Naravno, imaš još i crnogorske zvanične stranice na tu temu.
Poslednja izmena od гари u Sre, 27. Jun 2018. 20:55, izmenjeno 1 put ukupno.

Zemun
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2009. 22:02

Post od Zemun »

miodrage napisao:Prosto i jasno - ne moze, mora pasos!
Naravno da moze.

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 31. Avg 2013. 11:36
:: i9300
:: P970 Optimus black

Post od andriod »

Može s ličnom,glupo bi bilo da je jednosmjerno:)Iz ličnog iskustva
Operator

Odgovori