Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od Joxy »

^ Primitivizam je prava rec. Mada, ne znam sta bi to trebalo nesto posebno da nas vredja, to je samo njihov pozdrav, kao sto je nas 3 prsta (spojena naravno).
гари napisao:Tursku ne bih stavljao u taj koš, oni zaista imaju deo teritorije u Evropi, kao i Rusija. Iako možemo govoriti da Turka civilizacijski ne pripada Evropi za razliku od Rusije, ali je ipak korektnije da obe zemlje. Mislim, ima ljudi od kojih mi se digne kosa na glavi kad kažu da Rusija nije Evropa.

Ali Kipar, on je isto Azija.
Kipar jeste blizi Aziji ali pripada Evropi. Kao i Azerbejdzan, Jermenija, Kazahstan...
Sto se tice favorita zaista ne bih znao sta da kazem. Definitivno treba poslusati svaku pesmu po vise puta. Sada iz ove perspektive nikako ne bih Holandiji dao tolike sanse za pobedu, bas su potcenili ostale.
Dobri su i Norveska, Azerbejdzan, Italija, Svajcarska...
Zaista puno dobrih pesama.

Edit: Opa, uzivo kladjenje, Italijani se popeli na drugo mesto. E to bi bilo jako lepo iznenadjenje da oni odnesu pobedu. [emoji4]

Edit 2: Steta za Italijane, malo je falilo. Ipak sam los prognozer. [emoji23]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Meni je skroz nejasno to oko dvoglavog orla kojeg oni pokazuju. Jasno da neko s time može namerno da provocira, ali meni to liči u potpunosti na naša tri prsta. Za onog ko taj znak pokazuje - ni p od provokacije, ali važno da nama naši drmaju kavez sa time.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Sve u svemu jos jedna odlicna Evrovizija sa razocaravajucim rezultatima.
Dosta dobrih pesama, organizacija na nivou, nije bilo nekih ispada kao ranijih godina. Cak su uspeli i Madonu da dovedu na finalno vece. Ali glasanje i rezultat katastrofa, najblaze receno.
Objektivno govoreci, nas nastup je morao biti makar u top 15, po svemu prikazanom, i to blize desetom mestu.
Ne znam na koju foru je Holandija u jednom momentu bila na kvoti 1.5, to do sada nisam video, maltene sigurica. A da ne pricamo o tome koliko dugo vremena je proveo na prvom mestu na kladionicama. Moje pitanje je kako? Pored toliko dobrih pesama i mnogo boljih nastupa, kako?
Kao sto sam vec napisao, jos jedna odlicna predstava ali sa porazavajucim i u najmanju ruku cudnim ishodom za sve osim za pobednika.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

гари napisao:Meni je skroz nejasno to oko dvoglavog orla kojeg oni pokazuju. Jasno da neko s time može namerno da provocira, ali meni to liči u potpunosti na naša tri prsta. Za onog ko taj znak pokazuje - ni p od provokacije, ali važno da nama naši drmaju kavez sa time.
Tri prsta su vise vezana za veru odnosno pravoslavlje, dvoglavi orao je simbol koji, kako se piše, u poslednje vreme ima aluziju na tzv Veliku Albaniju odnosno sami njihovi pobornici te ideje to gledaju kao neki simbol. Međutim evo jednog teksta koji možda objašnjava zašto se uzima kao provokacija pošto je simbol dvoglavog orla "ukraden" i nije de fakto njihov nacionalni simbol.

https://www.alo.rs/vesti/politika/objas ... 01177/vest

Joxy, pesme koje su bile u vrhu su prosek proseka. Ali to je više vezano rekao bih za sistem vrednosti i lobiranje. Npr. nejasno mi je zašto je žiri forsirao i Severnu Makedoniju, a pesma nije ništa spektakularno. Isto i za Italiju i Holandiju. Sve što sam dosad video i slušao, mogu da izdvojim Željka Joksimovića, Helena Paparizou, Marija Šerifović i Alexander Rybak i njihove pesme koje su zaista izazvali wow efekat kod publike.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Poslednja izmena od Apolo u Ned, 19. Maj 2019. 10:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Festina lente.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Videh jutros na poratlima listu sa bodovima,meni je ono skroz ok. Holandija ima odličnu pesmu i zaslužuje pobedu. Svi oni koji su se našli u top 5 su, po meni, imali dobru pesmu i bilo ko da je pobedio bilo bi skroz ok. Meni je lično Holandska pesma i najbolja

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Apolo napisao:Međutim evo jednog teksta koji možda objašnjava zašto se uzima kao provokacija pošto je simbol dvoglavog orla "ukraden" i nije de fakto njihov nacionalni simbol.

https://www.alo.rs/vesti/politika/objas ... 01177/vest
Ako ovo uzimaš kao referentni izvor, onda...
Tri prsta su se prvi put počeli eksploatisati na demonstracijama koje je organizovao SPO mnogo davno, pre nego što se pola foruma i rodilo.
I koristi se vrlo pogrešno, ako pričaš o veri, religiji. Pravoslavlje smatra Sveto Trojstvo jedinstvenim, te se zato krstimo sa spojenim prstima, uzdignuta tri prsta su samo pozdrav koji nikada i nigde ranije niti je korišćen niti je imao bilo kakav značaj.
Dvoglavi orao je predstavljen na albanskoj zastavi koja je tom narodu od najvećeg nacionalnog značaja.
To što nama smeta je naš problem, nije njihov.

Poslato sa Honor Play uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Joj, Apolo, Alo uzimaš kao relevantan izvor koji pruža neka objašnjenja...

A ako se i obaziremo na taj tekst sa Ala, pa i mi smo "ukrali" dvoglavog orla od Vizantijaca. Čak i četiri ocila, Vizantijci su imali nešto vrlo slično. Po tome ispada da mi nemamo svoje simbole, i šta već, pa da smo prema tome mi izmišljen narod. Valjda nas je carska Rusija izmislila da bi bili trn u oku Nemcima i Ugarima koji su hteli da se šire na Balkan. (Sarkazam, of course.) Dakle, neviđena budalaština.

Tek kad vidim takav naslov sa kokoškom, koliko mi se povraća. Hoćemo da nas neko poštuje, a na takav način vređamo simbol susedne države. I to ne samo neki kretenski portal, nego i predsednik i premijerka.

I mogu tri prsta da budu nekako vezana za pravoslavlje, ali danas to klinci koriste sasvim drugačije - idemo na neko takmičenje, i pokažemo tri prsta jer smo grupa iz Srbije. I to je to, ništa više od toga.

Neću ništa više dodati na ovu temu, da se držimo opuštenog ćaskanja. 8)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Dok se vi tu o politici, ja spremio malko Miodragovog fetiša. [emoji1787]Slika

Je*i ga. [emoji1787]

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Kladim se da si se namerno povredio da ideš na 100% bolovanje!
Sorry bro!
:(
U zglobu šake?

Kineska Poslovica

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

E bar da jesam. Hahaha! [emoji1787]
Jeste zglob. Bio u zatvorenom, zagušljivom prostoru i zavrtelo mi se. Krenuo da padam i da se prihvatim nabijem celom težinom palac i pukla kost u zglobu. [emoji16] I to sam toliko nabio da sam od bola izgubio svest na kratko i hitna me skupljala. [emoji1787]

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ufjbt! Zjbno!

Sad ćeš stvarno na bolovanje, ali 65%.
To treba da se oporavlja bar 5-6 nedelja, ali će il dottore da ti kaže preciznije.
Dobra stvar - možeš da se drogirsš da prođu bolovi!

Poslednja izmena od m@c|-|oR u Ned, 19. Maj 2019. 14:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Kineska Poslovica

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Auf, samo da te što brže prođe, mogu misliti koji davež. :(

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pridružujem se željama za brz oporavak. [emoji1303]
Sad mi pade na pamet, mogao sam i ja da okačim sliku kad sam pre dva leta bio na operaciji. Mada, imam utisak da vam se slika ne bi dopala. [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Vidim da se pise neki industrial, fetis, ovo-ono. Onako, blago. Kopija Lajbaha i Kombikrajsta. Klasika.
Iskreno meni je sve to go .i. Forsiranje seksualnih manjina i drugih *cki materina. Izvinjavam se na recniku ali to forsiranje mi ide na zivce.

Guzo, brz oporavak.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

sugarcoated_ass napisao:E bar da jesam. Hahaha! [emoji1787]
Jeste zglob. Bio u zatvorenom, zagušljivom prostoru i zavrtelo mi se. Krenuo da padam i da se prihvatim nabijem celom težinom palac i pukla kost u zglobu. [emoji16] I to sam toliko nabio da sam od bola izgubio svest na kratko i hitna me skupljala. [emoji1787]

Drž' se, verujem da boli u pm. Mirovanje i da lepo zaraste.

Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

sugarcoated_ass, baci RTG snimak da ti odmah dam sve prognose :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Apolo napisao:Joxy, pesme koje su bile u vrhu su prosek proseka. Ali to je više vezano rekao bih za sistem vrednosti i lobiranje. Npr. nejasno mi je zašto je žiri forsirao i Severnu Makedoniju, a pesma nije ništa spektakularno. Isto i za Italiju i Holandiju. Sve što sam dosad video i slušao, mogu da izdvojim Željka Joksimovića, Helena Paparizou, Marija Šerifović i Alexander Rybak i njihove pesme koje su zaista izazvali wow efekat kod publike.

Slazem se za Severnu Makedoniju i bezrazlozno forsiranje od strane zirija. Bilo je makar 10 boljih pesama, ukupno gledano. Cak su im Englezi dali 12 poena, mislim wtf.
To se posle videlo kada su stigli glasovi publike, imali su manje poena u tom segmentu od nas ako se ne varam.
Slazem se za Zeljka Joksimovica. Nazalost mislim da je rekao da se kao izvodjac vise nece vracati na ESC. Velika steta jer kapiram da bi bila treca sreca i da mu ovoga puta ne bi izmakla pobeda. [emoji16]
Molitva takodje naravno, vrhunska. Za mene te tri kompozicije nemaju konkurenciju, posebno sto su sve pevane na nasem jeziku.
Njima bih tu pridodao Svedsku, kada su pobedili sa pesmom Heroes. Ove numere su stvarno bile vrhunske i zasluzeno postigle tolike uspehe. Vecina ostalih pobednickih pesama u poslednje vreme je bila onako, meh.
znemanja napisao:Videh jutros na poratlima listu sa bodovima,meni je ono skroz ok. Holandija ima odličnu pesmu i zaslužuje pobedu. Svi oni koji su se našli u top 5 su, po meni, imali dobru pesmu i bilo ko da je pobedio bilo bi skroz ok. Meni je lično Holandska pesma i najbolja

Sent from my Samsung Galaxy S9 Plus using Tapatalk
Posle vise od jednog slusanja vecine numera, ipak bih napravio drugaciju listu. [emoji4]
sugarcoated_ass napisao:E bar da jesam. Hahaha! [emoji1787]

Ti si jos i dobro prosao. Brz oporavak! [emoji4]

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Joxy, Koliko god gotivim Joksimovica kao pevaca, smatram da ne treba da se vraca na ESC. "Lane moje" je bila vanserijska pesma tad i takve pesme se prave jednom u karijeri, iskreno sumnjam da bi vise mogao ista slicno da ponovi. Probao je posle sa "Nije ljubav stvar", dobra pesma ali nije bila ni blizu "Lane moje". Ali ono sto je kod njega dobro jeste da je on posle tog 2. mesta 2004. ostavio veliki trag, jer je nakon toga isao svuda po Evropi posto se proculo za njega. Stavise svi su pevali njegovu pesmu koja je osvojila 2. mesto a ne Ruslaninu.

Tada je sistem glasanja bio nesto drugaciji, publika iz svih zemalja ucesnica je formirala bodove i Joksimovic je tad pokupio 12 bodova iz Austrije, Swiss, Svedske, Hrvatske, BiH itd... a danas kao sto vidimo ziri forsira neke pesme koje su prosek proseka, a onda kada glasa publika uvidimo da ustvari slusaoci uopste te pesme nisu prihvatili. Sam koncept pesme Evrovizije mi se svidja, medjutim mislim da su vremenom unistili tu car koju je nekad imala, tako da se sad sve svodi na to neko lobiranje, izmene sistema glasanja itd... I sto sam procitao danas - "Poenta Evrovizije danas je da skontas ko je musko a ko zensko." :)
Festina lente.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

sugarcoated_ass napisao:Dok se vi tu o politici, ja spremio malko Miodragovog fetiša. [emoji1787]Slika

Je*i ga. [emoji1787]

Omdaraj ako nista drugo.Da je bar lepo vreme pa da ti bude krivo.
Brz oporavak zelim.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Joxy napisao:Slazem se za Severnu Makedoniju (...)
Uzgred, jasno da je Severna Makedonija zvaničan naziv države, ali nisam očekivao da će ljudi brzo početi da pišu ili govore "Severna Makedonija". Ja ih zovem Makedonija, baš me briga. :D

Odgovori