MALO smeha na racun servisera!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

hehe.......ima ih raznih .
Pre otprilike 4 godine ja za rodjendan dobijem Siemens m55 i tako se ja zezao..........kad....poce on da se gasi , ja rekao ajde ja da ga odnesem u servis u mom kraju da ne idem cak na drugi deo grada , kad ono chovek mi rece : ,, Decko tebi je crkla maticna ploca u tel. i popravka ce te koststi najmanje 80e :x , ja mu se lepo zahvalim i odem u radju u kojoj sam ga kupio i chovek ga uze i za jedan dan mi sve zavrsi i kaze : ,,Ma crko ti neki deo pored procesora , nije strasno " I naplati mi 15 E . :o :blinky: :o :blinky: :o :blinky: :o :blinky: :o :blinky:
ZNACI NISAM MOGAO DA VERUJEM !
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Opet biser u vezi baterije: Kupi moja poznanica Nokiu N70 danas, a povela je mene pošto se ne razume, pa se uplašila da će da joj podvale, sve je prošlo odlično, ali joj prodavac kaže da MORA OBAVEZNO da formira bateriju 3x12 sati (svi znamo koji tip baterije je u N70), a kada sam mu ja rekao da Li ION baterija ne mora da se formira, on mi je rekao da to nije tačno iako i u upustvu piše da ne mora da se formira.
Ghost

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Međutim, moram da navedem i jedan dobar primer: kada sam pre neke 4 godine hteo da kupim polovnu Motorolu bebicu, serviser (koji je hteo da mi taj telefon proda) je na moje pitanje koje su ozbiljnije mane tog telefona odgovorio da je ipak ne kupim zbog flat kabla koji na toj seriji rikne jako brzo, a za cenu 2-3 zamene sam mogao da kupim nov telefon koji nije na preklop.
Ghost

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Pa sta znas mozda je on od nekog pouzdanog izvora iz Nokia korporacije dobio drugaciju informaciju?
Kako mogu biti tako zatucani? Pa to pravilo ne vazi jos od li-ion baterije za 3310..... covece svako kod nas radi s mobilnim telefonima.
Trebalo bi lepo 10 ljudi s foruma da se okupi i otvore servis, mislim kad vec moze svako, sto ne bi i neko ko se razume malo radio s telefonima? :roll:
5130+Koss the plug....

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Tu si u pravu, ali znam gomilu njih koji su radili sa telefonima, pa odustali zato što je u BG-u konkurencija ogromna i zbog toga što si rekao da danas kod nas svako radi sa mobilnim telefonima.
Ghost

qwertyka
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:18

Post od qwertyka »

:) Prodavnice mobilnih telefona su postale veoma legalne... kao i drzanje pilica :) Ima ih na svakom koraku, a niko nishta nema/svi nose za bg/itd... :)

Ja nisam nikada imao problema sa serviserima... obichnu ostanu bez rechi kada im pricham o mob. telefonima... skontaju koliko ne znaju ;)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Ovo si u pravu qwertyka, pilici i mobilni telefoni su najunosniji posao...... :D
Ali o5 tvrdim da na forumu ima ljudi koji mnogo vise znaju od prosecnog servisera 8)
Njima je samo cilj da dobro zarade, a uopste nisu zainteresovani za pracenje trendova i novosti u mobilnom svetu :(
5130+Koss the plug....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

pa normalo da ima ljudi koji znaju više. budimo realni. hajdemo u neki komp shop pa će te videti i sami koliko oni prodavci znaju....mislim ima i poznavalaca ali...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

gargamel
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 09:36

Post od gargamel »

Masterokrata napisao:Ovo si u pravu qwertyka, pilici i mobilni telefoni su najunosniji posao...... :D
Ali o5 tvrdim da na forumu ima ljudi koji mnogo vise znaju od prosecnog servisera 8)
Njima je samo cilj da dobro zarade, a uopste nisu zainteresovani za pracenje trendova i novosti u mobilnom svetu :(
Cela istina ;)
Kako popravljaju serviseri mobilne telefone ? (Ima i dobrih servisera, ali ih je malo).
Govorim za novije i skuplje telefone. Nije neka sada filozofija popravljati stare tipove na kojima su provalili sve vrste kvarova koji se kod istih desavaju, kojima su dzabe delovi...
Uglavnom, ako se jedan kvar javi na jednom modelu i ako nekako skapira kako da ga popravi, kada mu se donese isti model, sa istim kvarom znace da ga uradi (u 85% slucajeva) a u suprotnom, dobices odgovor "to je nov model, skup i ne bih da ga otvaram". Problematika je u tome sto ne mogu da znaju oni da rade i nokiu i samsung itd...Tesko da mogu svaki model svakog proizvodjaca da poprave. Mnogo je to modela 8) treba mnogo znanja. ali je bahatost njihova prevelika :disgust:
Oni misle da sve znaju, da su svi ovce i da zato sto su otvorili servis (koga moze svako da otvori) im daje za pravo da deru koga kako stignu.
Npr. kada sam imao 6680 imao sam 3....nesto firmware, na kome se javlja zutilo sa slike (to i vrapci znaju). Kada sam rekao prodavcu da ga flashuje, on mi je rekao da to ne radi jer tako moze da izgori telefon tj procesor, ploca itd... i da nikakva poboljsanja necu da dobijem. A to je rekao tako samouvereno... :uhuh:
A onda ispada da su ljudi iz nokie koji su napravili 6680 i programeri koji su pisali symbian, budale, sto pisu koja su unapredjena i razlike izmedju firmware-a. ;)
I sada ce neko sto do juce nije znao sta je mobilni i dosao nekako do kapitala da otvori radnju-servis od nas da pravi budale... pa koju je skolu vise od nas "obicnih smrtnika" zavrsio da bude serviser / vlasnik prodavnice mobilnih telefona.
A tako ce biti sve dok ne dodje neki operator (strani) sa dobrom ponudom telefona u svojim paketima i dok nokia, samsung, lg ne otvore u vise gradova SR svoje zvanicne radnje, servise... Svako bi dao par desetina evra vise nego sada, ali da bude siguran sta je kupio, a da ne bude ponosan vlasnik "macke u dzaku". ;)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

evo još malo smeha kada sam pre jedno godinu i-po dana išao da kupim mpx200 odem ja do jednog shopa. kao imaju. zovem ja fonom njih da li imate IMAMO
ok dolazim za sat vremena možete li mi ga ostaviti MOŽEMO
sigurno je tu SIGURNO
dodjem ja tamo dobar dan DOBAR DAN ja sam zvao u vezi onog telefona. a ok samo malo kažu oni meni. ZNATE ŠTA TELEFON NEMAMO.kako nemate pa zvao sam i rekli ste da imate.NEMAMO.ali čekajte čas.
pozove on nekog i kaže treba mu to i to došao lik da kupi a cena je bila 130e koju su mi rekli. okreće se on prema meni i kaže IMAMO TEL CENA 145E MOŽŽE? kako 145 pa rekli ste mi 130e /kod sebe sam imao 150e za svaki slučaj/i ne dozvoljavam niko da me farba PA ZNATE CENA MU JE SKOČILA, skočila u zadnjih sat vremena a? kako vas nije sramota bla bla bla
e sada bile su tu i neke ružne reči od strane mogu drugara koji je bio pored mene napušio ih je....
odem u drugi shop i dam 135e. rado bih rekao ime tog shopa gde rade majmuni ali ne smem....
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Evo i ja da se prikljuchim... :roll:
Odem ja do shopa da pogledam neke maskice, i ajde kao usput da pitam da li imaju ad-15...
"Dobar dan, imate li audio adapter ad-15..?"
a liku je bila otprilike ovakva faca... :? :unsure: :?
i onda...
"mmm, nemamo..."
:lol: :D :lol:

Dokaz koliko su upuceni u dodatke mobilnih telefona...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Pre 2 god kupujem (radnja+servis) Nokiu (za nekog) i prodavac mi izričito zahteva da ne igram igrice??? dok se ne formira baterija. Posle 2 dana fon stvarno blokira, odnesem ga u radnju, sredi ga čovek odmah (flash verovatno), i ono, "jel'sam ti lepo rekao, igrice nemoj", ja kao, da, da, izvinite, a fon bio sve vreme bio kod žene od 60 god, kakve crne igrice, nije ni u imenik ušla.

A kad već pričate o "prodavcima" :lol: , to se zapošljavalo na foru "imam malog za posao", rodbinski, to me ne čudi u ovim malim radnjama, ali ISTO je i u ovim "glavnim", nemaju pojma ili se "prave".

Ovde sa foruma 90% ljudi je više nego kvalifikovano za takve akcije.

Sad me grize da pomenem neko "ime firme", ali pašće brisanje, recimo samo, "zvanični N", pih...

:x
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

dobra fora za l608. e da tu ima jedna dobra fora.drugar je uzeo taj mob i odemo mi u servis da se bunimo za radio. oni nama kažu kako to ne postoji i jedino može da se sluša preko neta. kažu oni meni da nemam pojma i da pričam gluposti i da nikada nisam radio sa njime.a pošteno imao sam ga samo na pola sata u rukama što mi je bilo dovoljno. kao radio ne postoji.
ok kažem ja njimn. dajte ovamo taj mob
uzmem ja njega i naštelujem alarm i naravno ne ton nego fm
gurnem sluške i podesim vreme
za dva min pali se radio ali ona šugava stanica 88.00Hz ako se ne varam ili kako to beše ide. gonite se debili vi radite u servisu. vraćajte pare ovamo. i vrate oni nama pare.opet neću pistai i kome shopu je to bilo

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

VeNoM napisao:dobra fora za l608.
Koji je to model???

A to je dobra fora za "prodavce" koji ne znaju "đe ba, ono nestalo, FM???"

A ovo što ti je ispalo na alarmu nije stanica nego default fm pa zato šušti, jer nema stanice tu

Pozz

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

vlada zemun
SE k608
i da što se tiče deafulta to sam im i ja rekao.mada su pokušali i tu da vrdaju malo bla bla bla

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

VeNoM, aha.

Btw, pljujemo po prodavcima iako ni 1 ne može biti toliko glup kao kupac, uopšte mi ih (nas) nije žao, informiši se brate (sestro) mili/a pa u šoping.
Ma i ja da radim u mobil šopu šišao bih ovce samo tako, osim ako mi mušterija nije neko sa foruma :lol: , onda bih dobio otkaz :lol: .

Pozz

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

vi ne možete ni da zamislite koliko su ljudi generalno nezainteresovani i neinformisani :ohmy: kada je tehnika u pitanju.

Ako se malo bolje podstetite i razmislite - većina prosečnih korisnika mobilnih telefona ne koristi ni 10% njihovih mogućnosti, već iste kupuje "zato što su lepi, sjaje, cirkoni, roze boje......." bla bla blaa :wink: :D

Ovce su za šišanje, slažem se sa Vlada Zem, jednostavno - može se prodavcima.

Ja sam imao.... pa recimo da kažem.... "neugodnu situaciju" :) sa prodavcem mog prvog mobilnog- Alcatel 103.... koji se resetovao sam od sebe pri svakom pozivu.... Kad sam ga odneo u "servis", i čekao NEDELJU DANA!!! :blinky: :angry: :angry: , rečeno mi je da je fon popravljen, i ja uzmem onako pred dotičnim "serviserom" da ga isprobam kad ono - ISTI PROBLEM!!
"Daj 'vamo" ,kaže serviser, otvori telefon predamnom i počne da mudro mi zbori: " vidi ovo (drži u ruci zelenu štampanu pločicu iz telefona), tu si prosuo nešto i z ato sad neće da radi"
Ja :wacko: :angry: :x :x :? :? :? :unsure: :unsure: :| pokušao da mu lepo & smireno kažem da nisam debil i da znam da je mobilni za razgovaranje, a ne za kupanje ili šta već, al "serviser" tera svoje...
Sve u svemu - nije hteo da popravi telefon, posvađali smo se, i da ne bih uradio neku glupost,ja izađem iz radnje i vratim se sa ćaletom. Serviser nije hteo da popusti sve dok mu nismo pripretili tržišnom inspekcijom..... kako smo samo pomenuli magičnu reč "inspekcija", raspoloženje im se promenilo.... Odjednom je priznao da ne zna da ga popravi :disgust: i ponudio mi, u to vreme ultra-džidži-midži-hard-kor-Siemens c35i :D koji i danaske imam&koristim po potrebi...
:|

A što se tiče Srbije i javašluka, neodgovornosti, bezobrazluka i tako toga - nismo samo mi takvi, niti smo mi to sve izmislili, toga ima i napolju

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Schkomi napisao:kako smo samo pomenuli magičnu reč "inspekcija", raspoloženje im se promenilo.
Pa ja sam za to, voleli je ili ne, pomaže. Inspekcija, Bato bezobzirni!

(mada sam i za Pirate, kad neko hoće da naplaćuje freeware :oops: )

Pozz

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Vlada Zem, kakva ti je to teorija?! :? ..... zato sto se neko ne razume u nesto treba ga odrati? ("ko ga j... nek se raspita") ....... pa ne mogu svi u sve da se razumeju .... ti se razumes u tehniku, ali mozda ce te zaje8ati neki majstor Mile kad ti bude sredjivao vodovod ili kola ili nesto slicno... nije ni bitno, shvatas poentu ...... inace da ne bude opet "pljuvanja" po Srbiji koje neki jedva docekaju, mom teci koji zivi u Belgiji su u zvanicnom Reno servisu rekli da je kvar mnogo veci nego sto je zapravo bio (sva sreca pa su mu u drugom rekli da je mnogo jednostavniji kvar) ..... kada ih je prijavio, Reno je gledao da se izvuce bez tuzbe pa su mu sve sredili i poklonili sat :) ....... inace nije to tako redak slucaj...

pozdrav..

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Vlada Zem napisao:VeNoM, aha.

Btw, pljujemo po prodavcima iako ni 1 ne može biti toliko glup kao kupac, uopšte mi ih (nas) nije žao, informiši se brate (sestro) mili/a pa u šoping.
Ma i ja da radim u mobil šopu šišao bih ovce samo tako, osim ako mi mušterija nije neko sa foruma :lol: , onda bih dobio otkaz :lol: .

Pozz
istina istina!

Odgovori