Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Eto, sa ovih slika smo zakljucili da smo na neki nacin komsije... Cesto sam tu, tako da... :)

Da ne idemo vise u off, ako ocete, bice jos slika, stvarno me odusevljava kamera sve vise i vise, a i primetio sam da su video klipovi mnogo bolji nego na n80 danju, a pogotovo nocu

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Sir_Oliver napisao:popste, stvarno extra slike pravi N73....
po tvojim slikama, otkrio sam da smo komsije 8)
Josh da ti da i broj stana da znash odakle da zgrabish n73. :lol:

Evo i jedan prilog od mene: Slika By k750 (medju prvim danima kada sam uzeo telefon a ujedno to je bila moja prva digitalna naprava koja slika :)

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Posle nekoliko dana premisljanja dal da pazarim N73, konacno sam odustao! A razlozi:
- Jeftin izgled maske, narocito prednje.
- Dzojstik!! Toliko se ljudi po forumima zale na njega da je to strasno. Nekima se cak i odlepio...!
- Poklopac kamere. OPET skripi, krcka, skvrcka, mrda. Ne mogu da shvatim da Nokia ne ume da resi ovaj problem jos od 6680, pa na ovamo!
- Symbian OS9!!! Jednostavno neupotrebljiv, bar narednih 3-4 meseca, dok ne izadje pristojan broj programa za ovu platformu! Ono sto trenutno moze da se nadje je uglavnom trajal, osim nesto java programa i igrica.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

gallee,iskreno ne znam sta da ti kazem! :unsure:
Ovo sto je akki rekao je potpuno tacno jer sam i sam uporedjivao moje i ortakove slike (N73) i dosao sam do potpuno istog zakljucka kao akki:
akki napisao:Problem kod n73 je sto su slike nerealne zbog upotrebe nekih algoritama koji ulepsavaju slike koje izgledaju mnogo bolje jer su boje zivahne i tople... dok kod k800 to nije slucaj i dobija se daleko relanija slika sa manje suma pa K800 pravi bolje slike ali ce se vetjini vise svideti slike sa n73...
Kad gledas slike na fonu razlika je gotovo neprimetna izmedju ova dva fona,slike su skoro iste,al kad prebacis na komp tek tad se vidi razlika koja je gore navedena! :wink:
Poslacu u skorije vreme neke slike u temi "Slike sa mobilnih telefona",pa nek posalje i popste,i onda sami uporedite,i jedan i drugi prave extra fotografije,sve je stvar ukusa!8) :roll: :wink:

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

ixtis,ne bih se slozio s tobom u nekim stvarima vezanim za N73! :P :shock: :wink:
Iako je stvar ukusa meni se bas svidja dizajn fona,maska uopste ne izgleda jeftino i ceo fon bas izgleda elegantno i kvalitetno,takodje se ne bi slozio oko joystick-a,to je prvo sto mi je zapalo za oko,deluje bas suprotno od onog sto si napisao,po meni veoma kvalitetno i neunistivo napravljen!
E sad sto se tice poklopca kamere tu se donekle slazemo,na ortakovom N73 (ima ga oko mesec dana),nema nikakvog skripanja i krckanja,jedino sto se malo (al bas malo) olabavio,znaci ima malo lufta,al to je bas normalno i uobicajno kod svagog fona tako da... :P :wink:
Za Symbian OS9 si u pravu!
Sve u svemu bih ti predlozio da jos jednom razmislis o kupovini kad si vec razmisljao do sad,mislim (gotovo sam siguran) da se neces pokajati,inace ortak je prezadvoljan! ;)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

@Ixtis

Ne bih se nikako slozio sa tobom, ne zato sto imam ovaj telefon, vec jer je stvarno ovako...
Prvo, maska izgleda izuzetno kvalitetna i elegantna, jako dobro lezi i telefon izgleda lepo
Za dzojstik isto nisi u pravu... Moguce da je nekome vrisnuo, ali meni za sada savrseno radi. Veoma je precizan, kratkog hoda i imam osecaj pod prstom da je veoma cvrst, za razliku od k750 recimo...
Poklopac kamere je kod mene odlican. Nista ne skripi i ne mrda osim kad ga ja uzmem pod ruku i mucim... Doduse, jeste nov i imam ga tek par dana, za sada sve radi kako treba.
Sto se symbiana tice, donekle si u pravu, ali ako znas da se snadjes, mozes vec sada naci veliki broj programa, naravno u full verziji, tako da i to ide vremenom sve bolje i bolje...

Ne znam, ja sam stvarno prezadovoljan telefonom, u svakom slucaju, jedan od najboljih nokiinih telefona po meni ikada napravljenih pored 3310 i 6630... Tako da i dalje svakome vazi iskrena preporuka

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

gargamel4 napisao:N73 ima mnogo bolje slike od k800i po danu
N73 nema nikada bolje slike od k800 (ni pod kojim uslovima).
Evo ti jedan normalan test (100%crop slika):
http://www.newmobile.nl/eur/en/news.php?news_id=caf44d

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Ma n93 ih pokidao.... :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Da, definitivno. :lol: :lol: :lol: . .

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Dario napisao:N73 nema nikada bolje slike od k800 (ni pod kojim uslovima).
nightmode... ;)

mislim da je ixtis citao komentare ispod specifikacija... :lol:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Nisam cuo da je nekom rikno dzojstik a tesko da ce se to desiti na N73.
ixtis, a ovo si zakljucio sve na osnovu cega,koliko si dugo koristo N73 ili po slikama sa neta?
N73 da nekazem ko tenk,poklopac kamere ima malo lufta veoma malo,ipak je bolje resenje na N73 nego na N70.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Da ne otvaram novu temu, zna li neko da li sharp 903 ili 904 (mislim da imaju iste kamere) pravi bolje slike od n73?
iPhone + CX300

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Da li Sharp 903 pravi bolje slike od n73? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ROLF LOL.... kakvo je ovo pitanje.

Recimo da nokia nece da napravi kameru ni za josh 2 godine kao sto ima sharp 903/904 (mozda cak i vishe).

Kamera od sharp 903 ti je kamera od n73 na devedeset osmi stepen !!!! Znaci UNIVERZUM i PODZEMLJE !!!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ti Sharovi imaju i bolje cipove i opticke zumove i... uopste bolje kamere,tesko da moze da bude bolja,mada sumnjam da je znatno gora,samo je kolje nemanje optickog zuma a kvalitet ipak nije drasticno losiji,a bolji nije sigurno!
Pozdrav 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@lomnica_city: imam nekoliko slika sa sharp 903 i kao sto sam rekao n73 nema sta da trazi pored njega. Mogu komotno da kazem da ima bolju kameru od mnogih digitalaca! (pre bih slikao sa tim nego sa nekim samsung digimax digitalcem ili canon a4** serija itd...). Bolji je od svih digitalca do 150 evra (pa cak i malo vishe). Josh kada bi imao pravi blic bila bi josh veca perverija, a i sada jeste.

@all: Tako da, ne uporedjujte babe i zabe. Kao sto sam rekao, josh minimum dve godine necete moci porediti nijedan nokia kamera telefon sa kamerom od Sharp-a 903!. Oni koji su videli slike od 903-a znaju sta pricam!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Dario, preterujes, ali bas... vetj 2007 tje se pojaviti par modela koji tje praviti bolje slike od sharp-a 903... razlika nije nebo i zemlja, pravi bolje slike ali ne toliko... I da je bolji od svih digitalaca do 150 nije... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

U bre,pretera ga sada Dario...Bolji da ali bash toliko ne...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@akki,dexter: naravno da sam preterao, nisam mislio ozbiljno, ali u tom fazonu je. A pod dva i dalje vazi da 903 pravi bolje slike od digitalaca do ~150evra! Bash bih voleo da mogu da uradim uporedni test Canon A430 i Sharp 903! Sigurno bi ga 903 pokidao na nekim testovima!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

McLaren napisao:...takodje se ne bi slozio oko joystick-a,to je prvo sto mi je zapalo za oko,deluje bas suprotno od onog sto si napisao,po meni veoma kvalitetno i neunistivo napravljen!...
Ja sam samo preneo utiske ljudi sa stranih foruma, i nista vise. Nekolicini njih se dzojstik bukvalno odlepio. Znaci gornji deo se odvojio od postolja. I 100% je tacno da je gornji deo prilepljen lepkom za podnozje. Jedan lik odneo fon u Nokijin servis i tamo su mu jednostavno dzojstik ponovo prilepili lepkom, ali lose, posto mu sad dzojstik nije u osi, pa je jadan opet morao da ga nosi na lepljazu! :shock:
Sto se tice prednje maske, ja i dalje tvrdim da izgleda jeftino. To je moje misljenje, sto ne znaci da ga u neko skorije vreme necu pazariti (mozda kad izadje N73ME u crnoj varijanti :roll: ). Pa ni na N70 maska nije nesto narocito kvalitetna. Posle 2-3 meseca koriscenja, sa strane i pozadi poceli su bile da se pojavljaju neke tackice, ne znam kako bih drugacije da ih nazovem. Jednostavno kad pogledas fon, maska izgleda nekako izpeskarana

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Dario, daj, budimo realni :) ako su ovo fotke koje pravi sharp http://ad.impress.co.jp/special/903sh/ ....... kakav crni uporedni test 903ke i a430?! .... ili ti imas neke bolje?

pozdrav...

Odgovori