OK
Mirko BGD, ali ti pričaš o glasnoći, a tvoji prethodnici o kvalitetu. Čak i kvalitetniji uređaji kada bi se "nasvirali", opao bi im kvalitet reprodukcije. Ja nisam radio Blind test, a voleo bih i to samo sa jednom konkretnom osobom (svi ostali mi manje vrede), ali ono što jesam i što sam već napisao ću sada da quotujem, jer dosta dobro odgovara ovoj, inače malo promašenoj, temi
pilgrim::
Verovao ili ne,zvuk na k750 mi je bolji nego na shit canyon mp3 player-u koji takodje imam!A razlika je jos veca na walkman fonovima vs. canyon.
I odgovor:
gargamel4::
pilgrim, he, he, he, i ja imam isti taj ali se ne bih složio s tobom. Da li si ga probao sa originalnim slušalicama? Jer ako je tako, to je onda kao da pokušavaš da proceniš kvalitet Nokia zvuka sa originalnim sluškama. Probao sam: Canyon, iPod, Sony MiniDisc (zaboravio sam model), 6230, 6680, N70, K750i, i W810i. Od telefona najbolji od telefona je W810i, ali ipak nije bolji od Canyona. Sorry, ali nemam razloga da favorizujem bilo koji, ono što bih smatrao najboljim to bih i kupio, ali koliko god me ubeđivali da je iPod najbolji, ni tu nisam primetio razliku. Jedino mu je ekran i TochCicrle super fora, ali ne opravdavaju toliku cenu. MiniDisc je bio malo bolji i od Canyona i od iPoda. Pošto ćeš sad reći da pričam gluposti, moram da napomenem da su sluške Sennheiser MX 550. To objašnjava neke stvari
A ako bismo onako laički postavili kao granicu kvaliteta 100%, Nokia zaslužuje 80-85% (onih 5 izvlači radio na 6230, iako je malo tih), SE - 88-90% (Wje za onih 2% bolji od K), Canyon, iPod - 95%, i MiniDisc sa 97%.
Slažem se ja i sa Lomnicom da ne treba iPod posmatrati zasebno, i da je on multi(kulti)medijalan uređaj, ali bezobrazluk sa cenama nije ni u kom slučaju opravdan. Primer original sluške od skoro 4000??? "Aaaaalo bre....."( - Mile sa Čubure), i još koješta, a pomenuti Sennheiser - 2.500?!?
E sad, još će muzički sladokusci i da me razapnu što se uopšte usuđujem da poredim pomenuti Cannyon i iPod, ali usuđujem se da kažem da dopuštam da postoji onaj 1% za koji je možda iPod bolji, ali to je već tolko sitno da teško da može da se primeti. Usuđujem se i da izađem na crtu. Ko hoće