Walkman vs. iPod i prednosti/mane iPod-a...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

hmmm...ja sam isto oba slusao i mogu reci da mi je jako slican kvalitet zvuka izmedju ipod video i W810 :disgust: mozda nemam sluha :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Vi ste se tu dosta ispricali, nemam strpljenja da citam sve ali cu da kazem "moj ogled". Tj. imam k750, w810 i iRiver mp3 player (iFP-895). Sto se tice zvuka, uporedio sam iriver i k750 (a skoro iste rezultate daje i w810) sa tim sennheiser sluskama sto sam dobio sa mp3 playerom (obicne, nisu in-ear). Kada se equaliser stavi sve na sredinu po kvalitetu zvuka nisu tako daleko (mislim i k750 moze da se slusa) To je sto se tice toga, ali zato iriver ima mnogo bolji EQ, ima preset "3D sound" (koji **** sve po spisku) itd.... znaci kada se sve "nastimuje" kako treba peva bar 20puta bolje od k750.

Sada sam do skoro qpio w810, pa da pogledam razliku izmedju njega i k750. Ima razlike, ali je jaaako mala, neki je mozda ni nece primetiti. W810 maaaaaaalo jace peva i to je to. Pa kada sam uporedio iRiver i W810 (sa walkman sluskama), ne kazem, w810 se cuje super al bash super, ali sa iRiverom ne moze da se poredi. Ja sam cuo raznorazne stvari pocev od ovih Kung-Fu mp3 playera pa sve do iPoda i mogu vam reci da me ni jedan mp3 player vishe odusevio od mog iRivera. Po meni samo iPod moze da se poredi sa iRiverom i nijedan drugi (od mp3 playera).

Zakljucak: Kao sto rekoh, kada se stavi EQ na normal pa sa istim sluskama moze se reci da je to skoro isto (tj. i iRiver i W810 su skoro isti), ali mp3 player ima mnogo bolji EQ i 3D sound i mnogo jaci output itd.... tako da, overall kada se gleda ne moze da se poredi sa iRiverom. Ali!!!, ALI takodje stojim iza toga da je w810 bolji od svih MSI, CANYON, MS, ACER.... itd.... kungfu mp3 playera!
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Posto su telefoni W serije namjenjeni za slusanje muzike pa se zato dobiju i jako dobre sluske, a recimo k serija nije bas za muzku.. da sktarim. Recimo, kazu kako je bolji zvuk kod w810 nego kod k800, dali je iko probao da stavi sluske koje se dobiju uz w810 na k800 pa da onda uporedi zvuk. Mislim normalno da je bolji zvuk sa boljim sluskama

Ovo mi treba iz prve ruke pa ako je neko poredio da kaze. Mislim na nesto slicno sto je Dario, poredio sa w810 i k750

Dario, mozes li malo bolje opsat svoj player " iRiver" koliko kosta, memorija, sta se sve dobije uz njega i koi je tacno model..
Poz

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

napalm death, ma nije sam stvar u sluskama.... ima malo i u tom W software, ipak ukusi i potrebe su razliciti, mi nismo Ameri i nemamo Apple racunare koji su predvidjeni za upotrebu sa I-pod-om, ako pogledamo realno da nabudzite PSP na 4gb to ce vas kostati oko 50e vise nego I-pod sa 30gb, znaci ako nemate nameru da se nekada poigrate na PSP-u zaobidjite ga u sirokom luku, nije vredno zbog dobrog ekrana gubiti na performansi kao sto je 30gb, a i I-pod koliko god bio osetljiv izdrzace poneki pad dok za onaj lepi veliki ekran na PSP-u to ne mogu da tvrdim, nikoga ne podrzavam i ne branim, ali sigurno s jednim uredjajem npr nekim SE telefonom se necete naigrati igara kao na PSP-u ili nanosati podataka kao na I-pod-u. I sve nas vraca na pricu o nosanju najmanje 2-3 uredjaja...mobilni telefon i I-pod ili telefon i PSP. Tako da o ukusima i potrebama ne vredi raspravljati, kvalitet kamere i zvuka mobilnih telefona se stalno penje i priblizava drugim prenosnim uredjajima koji su namenjeni iskljucivo slusanju muzike i gledanju video zapisa npr...
O Boze, kad se samo setim al sam nekada bio srecan sto imam 3310 i sto on nema antenu, a sad da mi mobilni kuva caj i nosi u krevet ne bi bio zadovoljan i nasao bi mu neku manu :(
5130+Koss the plug....

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

samo da napomenem jos i ovo
novije generacije iPoda imaju fabricki utisan zvuk zbog tuzbe koja je ne davno zadesila kompaniju apple
potrebno je sa neta skinuti program koji se zove gopod i "otkljucati" zvuk i poda.... probajte to, pa onda vrsite poredjenja :wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

OK Mirko BGD, ali ti pričaš o glasnoći, a tvoji prethodnici o kvalitetu. Čak i kvalitetniji uređaji kada bi se "nasvirali", opao bi im kvalitet reprodukcije. Ja nisam radio Blind test, a voleo bih i to samo sa jednom konkretnom osobom (svi ostali mi manje vrede), ali ono što jesam i što sam već napisao ću sada da quotujem, jer dosta dobro odgovara ovoj, inače malo promašenoj, temi :wink:
pilgrim::
Verovao ili ne,zvuk na k750 mi je bolji nego na shit canyon mp3 player-u koji takodje imam!A razlika je jos veca na walkman fonovima vs. canyon.
I odgovor:
gargamel4::
pilgrim, he, he, he, i ja imam isti taj ali se ne bih složio s tobom. Da li si ga probao sa originalnim slušalicama? Jer ako je tako, to je onda kao da pokušavaš da proceniš kvalitet Nokia zvuka sa originalnim sluškama. Probao sam: Canyon, iPod, Sony MiniDisc (zaboravio sam model), 6230, 6680, N70, K750i, i W810i. Od telefona najbolji od telefona je W810i, ali ipak nije bolji od Canyona. Sorry, ali nemam razloga da favorizujem bilo koji, ono što bih smatrao najboljim to bih i kupio, ali koliko god me ubeđivali da je iPod najbolji, ni tu nisam primetio razliku. Jedino mu je ekran i TochCicrle super fora, ali ne opravdavaju toliku cenu. MiniDisc je bio malo bolji i od Canyona i od iPoda. Pošto ćeš sad reći da pričam gluposti, moram da napomenem da su sluške Sennheiser MX 550. To objašnjava neke stvari
A ako bismo onako laički postavili kao granicu kvaliteta 100%, Nokia zaslužuje 80-85% (onih 5 izvlači radio na 6230, iako je malo tih), SE - 88-90% (Wje za onih 2% bolji od K), Canyon, iPod - 95%, i MiniDisc sa 97%.
Slažem se ja i sa Lomnicom da ne treba iPod posmatrati zasebno, i da je on multi(kulti)medijalan uređaj, ali bezobrazluk sa cenama nije ni u kom slučaju opravdan. Primer original sluške od skoro 4000??? "Aaaaalo bre....."( - Mile sa Čubure), i još koješta, a pomenuti Sennheiser - 2.500?!?

E sad, još će muzički sladokusci i da me razapnu što se uopšte usuđujem da poredim pomenuti Cannyon i iPod, ali usuđujem se da kažem da dopuštam da postoji onaj 1% za koji je možda iPod bolji, ali to je već tolko sitno da teško da može da se primeti. Usuđujem se i da izađem na crtu. Ko hoće ;)

:)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Mirko BGD, da dodam tuzba apple-u od strane korisnika koji je ogluveo jer je slusao iPod,i on je tuzio apple i sad je apple uveo tu zabranu.
A sto se tice uporedjivanja walkman telefon i iPod ma nema sanse ipak je to iPod,a za iPod ne treba nista drugo reci osim iPod ko nije probao neka proba :D
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

da upravo o tome pricam... o jacini... cemu ce meni na primer perverzno dobar kvalitet na nokiji N93 kada je toliko tih da ja njega ne mogu normalno da slusam, vec mi sapuce u usima... i obrnuto... SE ima jako visok kvalitet zvuka, ali dzabe mu to kad nema jacinu...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

MirkoBGD,bas si kvaran,pretece me za taj info! :P Inace programcic za otkljucavanje maksimalnog zvuka je lak za koriscenje do perverznosti,e TEK ONDA treba da poredite iPod sa Walkmanom i da vidimo ko je sada bolji kada je skinuta jedna glupa zabrana!!
A kad sam pricao o firmware-u,nisam znao da je upravo izasao manji update,tako da je sada verzija softvera 1.2.1 pa svakako preporucujem update!A naravno posle SVAKOG update iPod-a morate ponovo da goPod-ujete jer taj programcic ustvari menja 2 datoteke u samom firmware-u pa sa novim firmware-om one opet budu prepisane i zato moraju opet da se menjaju sto preporucujem samo ako vam ova snaga iPod-a nije dovoljna,jer ce te ovim postupkom osloboditi jos 20-ak % snage zvuka pa mozete zaista i ostetiti sluh!!
Jedna mala napomena,za jednu novu funkciju od firmware-a 1.2,a to je podrska za VGA video preko AV kabla,tako da mozete povezati svoj iPod preko AV kabla (mnogo dobra stvarcica i prva koju sam nabavio,samo je kod nas preskupa a ne moze bilo koji AV kabal) i gledati filmove sa njega konvertovane u VGA rezoluciju,recimo nesto sto ste snimili svojom novom Nokijom koja snima u .mp4 u VGA rezoluciji a ne mozete da gledate jer ona nema TV out,onda koristite ovaj nacin,samo primer naravno!
Pozdrav 8)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

e sada samo kada bi postojala mogucnost da se pojaca zvuk i na nokiji N93 to bi bila idealna stvar...
ne znam da li je ovako tih i ne upotrebljiv zvuk i na N91?
inace, zvuk na nokiji 6280 je ne verovatan. toliko je jak i toliko je kvalitetan da je to strasno. ja i zoka smo se zacudili kad smo probali... :unsure:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Kao što sam govorio mnogo puta ranije, jedina 2 telefona koji se mogu porediti sa Ipod-om po pitanju kvaliteta zvuka su n91 i w950. Na n91 nije tih i neupotrebljiv zvuk... mada je to subjektivno... meni nije... :)

Po meni, porediti Ipod sa w800 je totalno suludo... :roll: Sad imaš w950 pa uporedi... naravno ograniči poredjenje na ono što se može porediti... glupo je mešati babe i žabe... :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

hehe ovi sa newmobile ko da su znali sta mi pricamo i napravili su test w950i vs n91 vs iPod G5 Video evo link klini
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

E kako me nerviraju ljudi koji su debili...sta je koji vrag morao da pojacava ko stoka? Prvo covek ogluvi zbog svoje gluposti a onda tuzi Apple, kako me nerviraju te gluposti...pa nije mu Apple pojacao I-pod do kraja nego on sam.
Nazad na temu...
Nazovite to losim osecajem ali dok sam citao ovaj test, stekao sam utisak da su momci koji su testirali malo pristrasni po pitanju I-pod-a.
Ma nekako subjektivno mislim da je w950 oduvao i Nokia-u i I-pod, samo ga kolje "mala" memorija :roll:
5130+Koss the plug....

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Na onom testu je pobednik w950, nije nereseno. Kad je bila memorija u pitanju, on i n91 su dobili po sest bodova, a trbalo bi po sedam((6+8)/2=14/2=7) Tako da bi w950 bio jedan bod ispred iPoda...

Pozdrav...
iPhone + CX300

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

gargamel4 napisao:Od telefona najbolji od telefona je W810i, ali ipak nije bolji od Canyona.
:uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: :uhuh: . Ovo apsolutno nije tacno.

Po meni W810 je inferiorniji od iRivera, iPoda, mozda Creative... itd.. i ostalih mp3 playera visoke klase, ali od tih "kineskih" msi-a,canyona... itd... NE!

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Procitao sam ceo test...Hvala Milan91 na informaciji...Iako nisam Ipod fan moram priznati da je dobra spravica samo sta je fazon...(cene su im izvini)
W950 vs Ipod G5 video
1.bolji ekran w950
2.zvuk nereseno(po meni)
3.ekvilajzer(ipak w950 jer ima manuelno podesavanje i nekoliko preset-a dok Ipod pored duplo vise preset opcija nema manuelno podesavanje)
4.video playback w950 mada i Ipod je ok(gubi zbog losijeg ekrana i formata)
5.kolicina memorije apsolutni pobednik Ipod(drugi hard disk)
6.rukovanje memorijom e tu mi je pouzdaniji w950...kazu i da je Ipod jako brz mada ipak mislim da je pouzdanija danas flash memorija(po meni bolja opcija) od diskova i mehanickog zapisa podataka
7.baterija pobednik Ipod ali me brine to sto ti treba komp za punjenje baterije
8.bundle...w950 apsolutni pobednik...dobijate sve sto vam treba dok za Ipod treba kupiti i charger,pa ako nekim slucajem hoces radio i to,e sad sluske za Ipod neznam kojeg su kvaliteta ali vise volim in-ear fazon tako da bi i to morao kupiti...a da jedini nacin prenosa podataka kod Ipod je usb,mislim da ima bluetooth prikljucak da se kupi
9.izgled...moram reci da Ipod izgleda prefinjeno i elegantno,odaje utisak skupe sprave(burzujske)...mada i w950 nije "ruzan"
10.mogucnosti uredjaja...tu necemo praviti poredjenje jer su ipak drugacije sprave...naravno da je isplativiji w950 jer dobijate i telefon...
11.cena...e sad kako gde mada bi rekao da su izjednaceni..jel ipak ako kupite ipod morate kupiti i mobilni cisto za pricu...

ja sam ovo uradio poredjenje na osnovu testa na netu i licnog iskustva sa w950(na zalost jako kratkog)...
zakljucak je da nema pobednika...sve zavisi od potreba...ja licno bi pre uzeo w950
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Jones, ovako si zakljucio jer pise u testu(nisi bolje znao, tako da te ne krivim 8) ), mada to u praksi nije tacno... Zapravo vecina je tacna, ali za bateriju su slagali :uhuh: :uhuh:

iPod ima solidnu bateriju, ali meni ona nemoze da izdrzi ni blizu 20 sati, moze mozda 13...E sad, ako se pusti na maksimalnu jacinu zvuka, onda moze oko osam sati. Na W950 pri maksimalnoj jacini zvuka prosecna pesma mu skine 1% baterije, sto znaci da se moze slusati oko 7h. Dakle, iPod ima bolju bateriju 10%, a ne duplo :P E sad, ono sto je jako vazno je da iPodu ekran, iz meni nepoznatih razloga, tako potrosi bateriju da to nije normalno... A posto kad god menjas pesmu, mora da se upali ekran, siguran sam da se na w950 moze duze slusati muzika nego na iPodu...

E sad jedno pitanje:
Kako je moguce da w950 kada se slusa muzika( bez paljenja ekrana ) ima 10% manju autonomiju, a ako se pali ekran, iako w950 ima mnogo bolji ekran, opet izdrzi duze od iPoda( i to bar dvostruko duze...)

Pozdrav...
iPhone + CX300

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Alien, je kupio pravu stvar a to je ovaj review i pokazao...vrh nema sta :wink:
8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Da , da prava stvar od 500e, mozda trenutno nema bolje za te pare ali vec za koji mesec ce biti..
Licno nikad ne bi dao preko 200e za telefon, mozda 300 ako me aparat bas odusevi, ali to se ne desava :wink:
U principu bacanje para, ali ako nekome zbilja treba 4gb memorije sto da ne... mada I-pod nekako deluje muzikalnije, mozda je to vise na racun stare slave :dry:
5130+Koss the plug....

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Ma w950 je super telefon...Masteru trebas ga videti uzivo da bi svatio o cemu pricam ali opet te podrzavam u jednoj stvari mislim da je preskup...kao i Ipod....eno audio strucnjaci su jedva ocenili aparate...ja mislim da je za sada i za moje usi dovoljan i w300...cak je mozda i previse... :roll: :roll:
E da mi je onih 1000e sto mi cale dao na leto koje sam spiskao a cak neznam ni na sta...jednom se casti za diplomu.... :smutny: :smutny:
Ali opet sto Master kaze preko 300e za telefon je malo previse za nas...
Ko moze da priusti w950(ne mislim sad da da kesh i da godinu dana ne izlazi,pije samo vodu i jede hleb) treba da ga uzme....
Ali Alien necemo da cujemo da ga menjas ako izadje nesto bolje...moras da ga koristis makar 1 godinu :wink: :wink:
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Zaključana tema