Nokia 6630 ili SE s700

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Nokia 6630 ili SE s700

Post od miljex »

Prodao sam 6600, pa sam kupio 7610, ubrzo sam shvatio da je to približno isti telefon, pa sam se i njega rješio, i još nešto zaradio :twisted: :D

Danas sam kupio SE S700, mnogo je jak ali me interesuje kakav je u odnosu na 6630, jer nokiu obožavam, a imam ponudu da ga mjenjam jedan za jedan za tu nokiu :roll:

Interesuje me jeli bolji ili nije :?: :?: :?:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Evo ja batice imam s700 vec duze vreme i mogu ti reci da mi nista vie od telefona ne treba, slazem se da symbian telefoni imaju mnogo vece mogucnosti ali s700 ima bas sve sto nekom aj da kazem "obicnom" korisniku treba! Ovo govorim iz iskustva jer imam i symbian telefone, i u vecini slucajeva mi oni vrse istu svrhu kao ne symbian tel! Tako da ako ti ne trebaju neke specijalne funkcije ostani na s700 a ako ti bas to treba onda menjaj! Da umalo da zaboravim da nokia ima EDGE a S700 nema, ne znam kako je stanje u BL sa trecom generacijom pa i to moze da utice na odluku! Ali kamera kod s700 je bolja, ma 1000% posto i ako nisam video slike sa 6630 ali jako sam siguran da nece biti ni blizu s700! Plus ne verujem da 6630 ima tako dobar mp3 plejer kao s700, koji je stvarno ne verovatan, valjda si i sam to video! :D Naravno da mozes da skines mp3 plejer ali smatram da su fabricki mp3 plejeri u tel bolji od ostalih!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Nemoj da pricas ono sto ne znas! Nokia 6630 (najzad) ima odlican stereo mp3 player!! Slike sa telefona su jako dobre (sta mozes da ocekujes od 1,3 Mpix u odnosu na fotoaparate koji podrzavaju 5). Pogledaj ih na gsmarena.com. I jos plus Symbian telefon za koji mozes naci gomilu aplikacija, podrzava EDGE prenos podataka i 3G mreze (video pozivi i slicno)....

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Ako ti ne treba Symbian fon, u kog mozes da trpas sto oces, zadrzi S700. Kamere su im slicnog kvaliteta ja mislim. Da, 6630 konacno ima stereo zvuk. :mrgreen:
Ja bih prije uzeo 6630, uglavnom zbog Symbiana, e sad ti vidji treba li ti Symbian ili su ti te opcije sto ima S700 sasvim dovoljne... :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Od kud ti znas kakav je mp3 plejer na toj nokii kad nisi imao prilike da cujes, ili ti vec imas 6630? Ima stereo zvuk to stoji ali opet kakav je kvalitet, ja sam samo rekao da s700i ima odlican mp3 plejer a da ne verujem da 6630 ima tako dobar! Citaj dobro postove pa onda komentarisi! A slike sa 6630 garantovano nisu kao slike sa s700! :D

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

Imam ih obe u ruci, :D mp3 je mnogo bolji kod s700, zaista se osjeti, kamera je tu negdje, kod nokie je bolja na displeju, jer ima više mogućnosti rada na gotovoj slici, ali na kompu mi je bolji SE :D

symbian je dobar :D :D , ali ovaj telefon je manji i ima veći i bolji displej ( ne mnogo ), obožavam nokiu, ali dimenzije mi smetaju kod 6630, puno je širok, ali kao smartphone neuporedivo bolji :!: , hvala vam svima zadržaću SE, ima sve što treba, a manji je.

Vjerujte ne zna se koji je bolji :!: :!: :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Miljex, koliko košta 6630 kod vas? Napravi jednu turu za BG sa par komada, ako je dobra cena... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Da i mene zanima kolika je cena? Mnogo ti je lose bilo dok si ih uporedjivao! Ja cekam da dodje 6630 u BGd, i da onda uporedim sa mojim s700! Mp3 na SE je neverovatno dobar, zato sam bio siguran da je bolji a i kamera sa ccd chipom mora da je bolja na kompu! :D

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

I mene zanima cijena?
Akki, mozes li nekako da snimis preko mikrofona na komp ili tako nesto sa S700 pusten mp3, pa da mi posaljes ili postavis negdje, da vidim kako to zvuci? :mrgreen:
Kamera i nije mnogo bolja, bar kako sam mogao da vidim na gsmarena.com , obije su veoma dobrog kvaliteta. Mada meni vise znaci kako izgledaju slike na ekranu moba, rijetko ista prebacujem na komp. :mrgreen:

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

6630 je nemreljivo bolji, dakle ista kamera, manje lomljiv telefon, Nokia sa S60 operativnim sistemom, 3G, memorija može biti proširena do 1gb(a na S700 samo 128mb), dakle telefon je definitivno bolji, još ako ne moraš ništa da doplatiš, to je najbolji dil veka... :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Ma ludak nije ista kamera, lepo rece covek da je bolja na s700, a sto se tice ms moci ce i na s700 samo je pitanje softvera! :D Za symbian i 3G stoji ali ako coveku ne treba to onda je po meni bolji s700 jos je rekao da mu je 6630 mnogo velik! :D Mada bi mogao da zameni. dodje ovde proda i kupi ponovo s700 i ostane mu pare :mrgreen:

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

6630 na crno nov bez garancije 570eura, a u prodavnici samo na jednom mjestu za sada 680 :roll: eura, naravno ovo su one prve cijene koje će mnogo varirati jer je tel. tek stigao. :!:

Ovaj 6630 koji sam ja imao u ruci ima jednu grešku, desi se da spava (nema signala a uključen), slučajno sam to skužio i zato nije došlo do razmjene inače 6630 JE BOLJI SMARTPHONE OD SE S700, to znam definitivno, ali kao telefon za manje zahtjevnog korisnika bolji je SE S700, rekao bi da su potpuno različiti kada ih koristite dan ili dva što sam ja mogao, KONKRETNO:

SE S700 ima: :P
1.bolju kameru;
2.brži je prilikom pozivanja i slanja poruka;
3.bolji ekran (ali samo po zasićenosti boja)
4.veći ekran
5.manje dimenzije

Nokia 6630 ima: 8)
1.daleko bolji i napredniji software
2.bolje mogućnosti u pogledu videa i slika(video je u većoj rezoluciji, slike se mogu zumirati)
3.bolji raspored tastature (brže se kuca)
4.SYMBIAN sto mu daje veliku prednost
5.više memorije, i mogućnost veće nadogradnje i to 8 puta u odnosu na SE
6.brže prima podatke preko IRDA ( SE nemože brže od 50 000bps iako na oficijelnom sajtu piše da može, ali sam probao i ne ide dok u 6630 možete trpati brzinom od 115 200bps) :wink:
Ali, za svakodnevnu upotrebu SE je definitivno moj prijedlog, a za tehnološke manijake, ko što sam i sam 6630 je npresušiv izvor zabave, ali skupe, za sad po meni SE bolji izbor bar za mene. :wink:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Batice ja koliko znam 6630 nema IR, nigde nisam nasao da pise, a u nekim casopisima cak pise da nema! Jesi ti siguran u to? :roll: Da, SE je jako spor sa IR ali tu je bluetooth :D Zaboravio si da dodas za s700 bolji mp3 i radio! :D

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Da, naravno.. S700 je jako jeftin izbor zabave... Kako da ne? Ko je vama uopste rekao da 6630 ima IR? A i koji ce ti to k***c? Bluetooth je brzi, a opet kabal je najbrzi... :mrgreen:
akki to sto se zalis na velicinu 6630 nema nikakvih osnova jer ni s700 nije previse mali i jos plus je tezi od 6630!
To "spavanje" nije greska vec mogucnost telefona da radi a da ne prima signal. To ti je pogodno (recimo) ako igras neku strava igru pa ne zelis da te iko prekida ili recimo dok slusas muziku...

PS: Mobtel je pustio EDGE na celoj teritoriji Srbije dok je UMTS u probnoj fazi!!! Eto nama 3G, tj. Nokia 6630 je pravi izbor. (mada to miljexu nista ne znaci posto verovatno ne zivi na teritoriji Srbije s obzirom da je iz BL :lol: )

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ne može se porediti uređaj treće genaracije sa operativnim sistemom, sa uređajem druge generacije bez operativnog sistema. Pa čak da je u svemu S700 bolji, 6630 je daleko izvan njegove lige, SonyEricsson može samo da mu pljune pod prozor. Ovo za kameru, ko kako sudi, ali ja kažem da su iste, a za poruke 6630 nema ravnog. Podržava sve vrste poruka, a MMS mu je do 350kb(možda su povećali limit, da ja nisam obavešten) i može da ih primi gomilu. Nokia je od uvek bila čuvena po porukama, nikako se nije obrukala sa 6630 što se toga tiče. :D

Dakle, nema šta da se razmišlja, a čak da je dilema i između 7610 i S700, pa opet 7610 pobeđuje zbog operativnog sistema.
U susret novim izazovima...

Oljica
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:11

Post od Oljica »

Slazem se sa ludakom,a sto se tice predimenzionisanosti 6630 samo da kazem da s700 kada se otvori ima duzinu od 15 cm otprilike sto je bas preterano.Mislim, nije ako njime hoces da se branis od napadaca :mrgreen:,moze dobro da posluzi kao satara :D

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa da sve to stoji, nisu ista klasa, i znam koje su sve prednosti symbiana imam 2 symbian tel-a, ali to nekom prosecnom korisniku kakav je ocigledno miljex ne treba! :D
Nije previse mali ali je manji, i uzi! Razliku u tezini garantovano posle dan koriscenja neces ni osetiti!
Da kad se otvori ali otvaras tel samo kad pises poruke ili hoces pa pozoves neki broj koji nije u imeniku!
Symbian je strava, sve to stoji i sam znam sta sve mozes sa symbian telefonom, i ja ne ulazim uopste u polemiku koji je telefon u globalu bolji, logicno je da bilo koji smartfon ne moze da se poredi sa obicnim telefonima ali prosto pricam sta konkretno, ovom coveku treba, a i sam je rekao! :D

miljex
Mobil fan
Mobil fan

Post od miljex »

6630 nema IR, ali symbian ima mogućnost priključenja na samostalni IR adapter, koji ja koristim prilikom rada na kamerama ( čime se i bavim ), žao mi je što objašnjenje nije bilo potpuno,

6630 je smartphone, a S700 običan telefon i tu je kraj priče, pitanje je ko šta hoće.

To "spavanje" nije greska vec mogucnost telefona da radi a da ne prima signal. To ti je pogodno (recimo) ako igras neku strava igru pa ne zelis da te iko prekida ili recimo dok slusas muziku...

vjeruj mi ne radi se o toj opciji, nije moguće da se uključi 3 puta u sat vremena, a što se dimenzije tiče 6630 je osjetno velik, dok S700 to skriva, a korištenje tastature je ograničeno potrebno, jer sve komandne tipke stoje napolju, do koristiš tastaturu, veličina je poželjna, lakše se kuca.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ne vjerujem da je to tako neki veci bug proculo bi se. Postoji opcija Offline koja ti iskljucuje signal i pojavi ti se iksic na indikatoru signala kad to ukljucis. Mozda je taj telefon na kom si to zapazio padao ili shta znam ja vec... :roll:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Kako da se procuje kad je telefon tek izasao, za t610 npr se proculo da guta memoriju tek posle mesec dana, tako da to ne stoji! :D

Odgovori