VELIKI problem sa k750 kamerom!

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
adriano
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 17. Avg 2006. 10:53

VELIKI problem sa k750 kamerom!

Post od adriano »

danas sam primetio kad sam pogledao slike da mi see stalno pojavljuje crna mrlja pri slikanju...tj kad ukljucim kameru(pomerim poklopac) stalno je tu!znaci pokusao sam da ocistim kameru ali nista!da li je mozda upala cestica prasine ne nzma ali stvarno mi se ne svidjaju slike kad vidim tu crnu mrlju...sta da radim? da li da idem u servis?reklamaciju imam jos 2 meseca... ne znam... ajde pomozite!a problem sto mi je padao nekoliko puta ali danas nije i ne znam zasto se pojavljuje ta crna mrlja..pre nije bila
http://img283.imageshack.us/my.php?imag ... 245wt5.jpg
http://img283.imageshack.us/my.php?imag ... 246to4.jpg

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

taj problem je imao i moj ortak.. kao smo zakljicili problem je u senzoru jer je verovatno bio na susncu neko vreme i nesto se s*e*a*o.. kako da popravis se ne secam idi i reklamiraj..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

uh ovo je ozbiljno kao sto jegallee, rekao moguce je da je senzor crko posle kontakta sa suncem(ako si direktno uperio) to stoji u svi upuststvima koje stizu uz digitalni fotoaparat...da se ne treba izlagati direktnoj suncevoj svetlosti i zracima....nosi ga u servis(sigurno nije prasina jer se ne manifestuje tako)...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@adriano: pogledaj na svetlu da li "je uslo nesto" tu kod kamere ili slicno, ne znam kako izgleda kada je senzor u pitanju, ali ovo mi stvarno lici kao mrlja jer te dve slike imaju razlicite ISO vrednosti i vidi se taman kao da je nesto upalo. Ovo je bilo onako neiskusno razmisljanje, jer nikada nisam imao slicka iskustva ili video nekog sa tim problemom (pricam uglavnom za foto aparate, ne smao za telefone). Uglavnom > pravac u servis.

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

morsel
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Nov 2006. 23:49
Kontakt:

Post od morsel »

i meni se desavao isti problem, i to drugi dan nakon sto sam uzeo tel.ja sam kod sebe resio problem tako sto sam tel iskljucio i upalio i mrlje nije vise bilo...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

adriano, skini masku i ocisti staklo...izgleda da je nesto upalo unutra :disgust:
8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

Moze da se desi da je upalo nesto unutra(pitao sam danas jednog servisera,to se desavalo ali kad sam spomenuo k750i on se zacudio i otvorio jedan sto je dosao na servis i kaze da je prosto nemoguce da upadne prasina u nutra(gotovo je hermeticki zatvoreno)..tako kaze...ali pokusaj i odnesi ga u servis negde gde ce ti otvaranjenajmanje kostati...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

I na burazerovom K750 se pojavljuje identican problem,isto ima mala mrlja na display-u kad hoce da slika nesto!
Mislim da je to najverovatnije zbog cestih padova koje je fon pretrpeo,a iskreno bilo ih je dosta :lol: ,a i sasvim je moguce da je zbog direktnog uperivanja senzora kamere ka Suncu! :roll: :wink:
A ovo da je upala prasina,to mi je neverovatno,skoro sam siguran da nije zbog toga! :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

kljaja, otvarao sam ga x puta i nije nikakva hermetika u pitanju :uhuh: par srafica i to je to
:wink: prasina moze uci unutra,sve zavisi u kakvim uslovima se fon koristi tj izlaze
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

Moja kamera na K750 nema nikakvih posledica direktnog fotografisanja sunca. Možda sam samo imao sreće, ali pre mislim da je kod Adrijana problem ili čestice nečistoće koja je nekako zapala pod zaštitno staklo pobjektiva, ili je sam senzor sa greškom (koja se javila tokom upotrebe) - nešto kao mrtav piksel kod LCD/TFT displeja.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

fain2daniel, ma nisam ja tvrdio da je hermeticki zatvoren nego je gotovo nemoguce da upadne bilo sta unutra a ja sam isto otvarao fon i menjao masku...McLaren, i ja se slazem da je od direktnog izlaganja suncevom zracenju,jednostavno crkne senzor i kraj...a neka pokusa neko da gleda 2-3 minuta direktno u sunce kad je vedro,citao sam na stranom sajtu sto se zdravlja tice dolazi do unistenja roznjace i svih celija i vid se trajno gubii(mali off) ko voli nek izvoli.... 8)
Btw mi mu nikako ovom raspravom nismo pomogli jer samo nagadjamo...adriano, mogao bi da nam javis sta si uradio sa fonom,da li si ga nosio u servis? :?

adriano
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 17. Avg 2006. 10:53

Post od adriano »

e ljudi izvinite sto ste cekali....ali crne mrlje vise nema :)))))
primetio to pre 2 nedelje...jednostavno je nema...znaci ne bi nikog da sad generalizujem po pretpostavkama...ali izgleda da su ljudi koju su pretpostavili da je to bila cestica prasine samo, bili u pravu...znaci hvala na savetima i nisam isao do servisera niti sta nisam jednostavno imao vremena.... :)
samo sto vise nisam zadovoljan sa fonom zelim k800i ali to je vec sad druga stvar hehe :) i jel neko zna nesto u vezi k850? jeste da je malo offtopic ali bilo bi lepo ako moze da mi odgovori...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@adriano: za k850 imas josh da se nacekash. Za sada pravi planove za k800 (eventualno k810).

POzz :wink:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

casper
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 09:16

Post od casper »

Imam ovaj telefon vec godinu ipo dana i imam problem sa dugmetom kamere.Kada ga stisnem do pola upali auto fokus medjutim nece da slika ili slika posle nekoliko sekundi.Pretpostavljam da je dugme otislo usled upotrebe.Ima li neko slican problem i zna li kako popraviti?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

stisni ga jednom ali do kraja, pa vidi hocel uslikat....
nece da slika u trenutcima kad on ne moze da se usredoci na objekat pa da ga fokusira (vecinom u mracnijim predelima)

znaci prekodana jednom samo pritisni i pusti, on ce sam fokusirat i okinut... mislim da je to prob a ne da je otislo dugme

Damjanic
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Jun 2006. 09:57

Post od Damjanic »

nije to do dugmeta, ako nista ne uspijes samo uzmi i resetuj telefon (nestace ti vjerovatno sve iz telefona, u vecini slucajeva nestaje ali nije pravilo) i ako ti ni tada ne bude radilo moras nositi u servis na fles, i tada ce sve biti ok... pozdrav

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

A da uđeš u servisni meni (>*<<*<*), pa pod SERVICE TESTS pokreneš KEYPAD i onda proveriš kako telefon uopšte reaguje na taster. Normalno je da na pola pritiska prikaže "Camera Focus" a na pun pritisak "Camera Capture". Probaj to više puta uzastopno, ako tu brlja-otišla je folija tastature i treba da se zameni u servisu. Ako tu radi dobro, a prilikom fotografisanja ne, onda može biti da je sw pobrljavijo.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od kljaja »

casper, probaj ovo sto rixxon, kaze u pravu je meni je na mom bivsem k750 crko dzojstik i dugme 2,3...pa sam ja menjo tu foliju i dzojstik...ali foliju retko gde ces naci original uglavnom je sa nekog polovnog ili ko zna odakle....

casper
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 09:16

Post od casper »

Hvala svima na savetima.Pokrenuo sam test i sve je bilo ok zatim sam resetovao telefon medjutim,sve je opet postarom.Morace fles?

Odgovori