VELIKI problem sa k750 kamerom!
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
VELIKI problem sa k750 kamerom!
danas sam primetio kad sam pogledao slike da mi see stalno pojavljuje crna mrlja pri slikanju...tj kad ukljucim kameru(pomerim poklopac) stalno je tu!znaci pokusao sam da ocistim kameru ali nista!da li je mozda upala cestica prasine ne nzma ali stvarno mi se ne svidjaju slike kad vidim tu crnu mrlju...sta da radim? da li da idem u servis?reklamaciju imam jos 2 meseca... ne znam... ajde pomozite!a problem sto mi je padao nekoliko puta ali danas nije i ne znam zasto se pojavljuje ta crna mrlja..pre nije bila
http://img283.imageshack.us/my.php?imag ... 245wt5.jpg
http://img283.imageshack.us/my.php?imag ... 246to4.jpg
http://img283.imageshack.us/my.php?imag ... 245wt5.jpg
http://img283.imageshack.us/my.php?imag ... 246to4.jpg
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
- Kontakt:
uh ovo je ozbiljno kao sto jegallee, rekao moguce je da je senzor crko posle kontakta sa suncem(ako si direktno uperio) to stoji u svi upuststvima koje stizu uz digitalni fotoaparat...da se ne treba izlagati direktnoj suncevoj svetlosti i zracima....nosi ga u servis(sigurno nije prasina jer se ne manifestuje tako)...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...
@adriano: pogledaj na svetlu da li "je uslo nesto" tu kod kamere ili slicno, ne znam kako izgleda kada je senzor u pitanju, ali ovo mi stvarno lici kao mrlja jer te dve slike imaju razlicite ISO vrednosti i vidi se taman kao da je nesto upalo. Ovo je bilo onako neiskusno razmisljanje, jer nikada nisam imao slicka iskustva ili video nekog sa tim problemom (pricam uglavnom za foto aparate, ne smao za telefone). Uglavnom > pravac u servis.
POz
POz

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
Moze da se desi da je upalo nesto unutra(pitao sam danas jednog servisera,to se desavalo ali kad sam spomenuo k750i on se zacudio i otvorio jedan sto je dosao na servis i kaze da je prosto nemoguce da upadne prasina u nutra(gotovo je hermeticki zatvoreno)..tako kaze...ali pokusaj i odnesi ga u servis negde gde ce ti otvaranjenajmanje kostati...
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
I na burazerovom K750 se pojavljuje identican problem,isto ima mala mrlja na display-u kad hoce da slika nesto!
Mislim da je to najverovatnije zbog cestih padova koje je fon pretrpeo,a iskreno bilo ih je dosta
,a i sasvim je moguce da je zbog direktnog uperivanja senzora kamere ka Suncu!
A ovo da je upala prasina,to mi je neverovatno,skoro sam siguran da nije zbog toga!
Mislim da je to najverovatnije zbog cestih padova koje je fon pretrpeo,a iskreno bilo ih je dosta

A ovo da je upala prasina,to mi je neverovatno,skoro sam siguran da nije zbog toga!

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
Moja kamera na K750 nema nikakvih posledica direktnog fotografisanja sunca. Možda sam samo imao sreće, ali pre mislim da je kod Adrijana problem ili čestice nečistoće koja je nekako zapala pod zaštitno staklo pobjektiva, ili je sam senzor sa greškom (koja se javila tokom upotrebe) - nešto kao mrtav piksel kod LCD/TFT displeja.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
fain2daniel, ma nisam ja tvrdio da je hermeticki zatvoren nego je gotovo nemoguce da upadne bilo sta unutra a ja sam isto otvarao fon i menjao masku...McLaren, i ja se slazem da je od direktnog izlaganja suncevom zracenju,jednostavno crkne senzor i kraj...a neka pokusa neko da gleda 2-3 minuta direktno u sunce kad je vedro,citao sam na stranom sajtu sto se zdravlja tice dolazi do unistenja roznjace i svih celija i vid se trajno gubii(mali off) ko voli nek izvoli....
Btw mi mu nikako ovom raspravom nismo pomogli jer samo nagadjamo...adriano, mogao bi da nam javis sta si uradio sa fonom,da li si ga nosio u servis?

Btw mi mu nikako ovom raspravom nismo pomogli jer samo nagadjamo...adriano, mogao bi da nam javis sta si uradio sa fonom,da li si ga nosio u servis?

e ljudi izvinite sto ste cekali....ali crne mrlje vise nema
))))
primetio to pre 2 nedelje...jednostavno je nema...znaci ne bi nikog da sad generalizujem po pretpostavkama...ali izgleda da su ljudi koju su pretpostavili da je to bila cestica prasine samo, bili u pravu...znaci hvala na savetima i nisam isao do servisera niti sta nisam jednostavno imao vremena....
samo sto vise nisam zadovoljan sa fonom zelim k800i ali to je vec sad druga stvar hehe
i jel neko zna nesto u vezi k850? jeste da je malo offtopic ali bilo bi lepo ako moze da mi odgovori...

primetio to pre 2 nedelje...jednostavno je nema...znaci ne bi nikog da sad generalizujem po pretpostavkama...ali izgleda da su ljudi koju su pretpostavili da je to bila cestica prasine samo, bili u pravu...znaci hvala na savetima i nisam isao do servisera niti sta nisam jednostavno imao vremena....

samo sto vise nisam zadovoljan sa fonom zelim k800i ali to je vec sad druga stvar hehe

- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
A da uđeš u servisni meni (>*<<*<*), pa pod SERVICE TESTS pokreneš KEYPAD i onda proveriš kako telefon uopšte reaguje na taster. Normalno je da na pola pritiska prikaže "Camera Focus" a na pun pritisak "Camera Capture". Probaj to više puta uzastopno, ako tu brlja-otišla je folija tastature i treba da se zameni u servisu. Ako tu radi dobro, a prilikom fotografisanja ne, onda može biti da je sw pobrljavijo.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...
- kljaja
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
casper, probaj ovo sto rixxon, kaze u pravu je meni je na mom bivsem k750 crko dzojstik i dugme 2,3...pa sam ja menjo tu foliju i dzojstik...ali foliju retko gde ces naci original uglavnom je sa nekog polovnog ili ko zna odakle....