N73 ili K800i?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

To da bolje ispadne nije tacno!
Nekom se vise svidja izvestacena slika kao na N73,a nekom se vise svidja realna slika koju dobije sa K800,meni licno K800 pravi bolje i kvalitetnije fotografije i ni jedan test ne moze da me ubedi suprotno!
I ta poredjenja su po meni glupost,postoji najmanje 50 takvih poredjenja i na nekom kazu: :uhuh:
"K800 pravi fantasticne slike,a N73 dosta zaostaje zbog toga,toga i........"
Sledeci kaze "N73 pravi ubedljivo najbolje fotografije,K800 ne moze ni da joj pridje....." :wacko:
I na kraju kome da verujes :wacko: ,a i dosta zavisi koji FW su koristili u oba kad su testirali tako da...... :P
Sa nekim mojim licnim poredjenjem koje sam napravio s ortakom,dosli smo do zakljucka koje se najcesce i cuje:
1) Na display-u su fotografije identicne,znaci ne primecuju se razlike!
2) Na kompu dolaze do izrazaja izvestacene boje na N73 koje iskreno izgledaju lepo,mnogi bi reklli da su slike mnogo lepse nego na K800 (npr. boja neba,cveca.....),dok s druge strane K800 pravi dosta realnije slike (sto je po meni lepse i bolje),znaci npr. boja neba nije tako plava,cvece nematako lepu zelenu boju......
Po kvalitetu i ostrini fotografije su izjednaceni,negde je slika malo ostrija na K800 negde na N73,dok kod slikanja u mracnijim uslovima ili u mraku ne mogu da se porede,znate vec i zasto,tu je K800 ubedljivo bolji! :roll: 8)
E da,i po kvalitetu izrade je bolji K800 definitivno,drzao sam oba dosta puta u ruci (cak sam i imao K800),N73 stalno krcka,skripi,dok mi se kod K800 to nije desavalo,a to dal K800 deluje kao igracka ili ne.....:wacko:

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

gallee napisao:napalm death, nokia ima malo vestacenja u slici ali jbg ipak bolje ispadne
ima i dost ostriju sliku, i nekako bolju za oko.. ma po meni n73 je mnogo bolji og k800 (deluje mi ko igrackica i sav mi deluje krt pod rukom) i Jadeshine, uzimaj n73 i nemas sta da rasmisljas

n73 mi je kompletniji savrseniji i moram da kazem nokija je!!Jadeshine,
nemas pojma,k800 ima dosta ostriju sliku od n73 i n73 deluje kao igracka,k800 je mnogo kvalitetniji od n73 i stvarno su mi smesni ovakvi komentari
nokia c7

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Iako se i meni svideo n73 na prvi pogled tj. po specifikacijama,moram reci da je k800 bolja kupovina za svakog kome bi smetala cinjenica da se kinder jaja prave od bolje plastike od n73.Inace,moram da se pridruzim opazanju da k800 izgleda kao fon visoke klase(mada nisam odusevljen funkcijama),dok n73 kad sam uzeo u ruke,odmah sam imao osecaj da samo sto se ne raspadne.I dalje su po meni bolji telefoni k750 tj. N70,za one kojima nije najbitnija kamera.K750,da ne bude nejasno,je za mene bolji od k800 jer ima bolji i jaci zvuk na sluskama,tj. na nivou w serije(sa dobrim sluskama).Da,ako vam je nebitno sto je n73 izuzetno lose uradjen i sto ima mnogo bug-ova koji ce biti ispravljeni vremenom,preporucujem da uzmete njega,jer ima vise mogucnosti od k800.Mada za Symbian 9.1 jos uvek ima vrlo malo app.,barem onih korisnih,pa su u tom pogledu 6630,6680,n70,n72 bolja kupovina od n73, + su svi bolje izradjeni od n73(mada ni n70 nije bas dobro uradjen).

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

llulle, dovoljno je da ti kazem duplo veca rezolucija videa i simbyan.. mislim imas pravo da cutis.. nego za zavrsimo i ovo.. ako imas nesto da mi kazes reci mi na pp..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

ljudi nabavio sam neke cool programe koje java platforma moze da sanja pa mi je tako kamera znanimljivija i korisnija nego ikad. na n73 imas potpuni multimedijalni ugodjaj uzmi njega i promijeni mu softver :wink: :wink:

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

a kmoji su u pitanju? mislim da i mi mi probamo neto..
N-Naravno..!

Alex777
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:11

Post od Alex777 »

Ako ti treba telefon sa dobrim fotografijama,uzmi SE,a ako ti treba dobar video,uzmi N73!Ako imas digitalni fotoaparat minimum 3megapixela onda ti kvalitet fotografija nije vazan!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

znaci simbijan (zezanja nikad dosta, igrice ko na kompu, razni alati) i duplo bolji video od k800 uzmi n73 (moj favorit)

a ako ti treba malo bolja kamera uzmi k800 (telefon ce te smoriti jer nema os
N-Naravno..!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

gallee napisao:llulle, dovoljno je da ti kazem duplo veca rezolucija videa i simbyan.. mislim imas pravo da cutis.. nego za zavrsimo i ovo.. ako imas nesto da mi kazes reci mi na pp..
Blago tebi... :lol: :lol: :lol: :lol: Kazes mu da ima pravo da cuti, a ni ti ne znas... Koliko ja znam, 352x288 je 4 puta vece od 176x144.. A ti si napisao dva puta... Ako je jedan cinilac veci dva puta, onda je kolicnik veci dva puta. Ako se oba cinioca udvostruce, onda je kolicnik 4 puta veci (2x2=4)

I ono sto je glavno, symbian nije svima prednost ;) Neko vise voli brz telefon, a symbian dosta koci telefon... Ja takodje ne volim symbian 9.1, od kako sam kupio w950, samo uiq system i walkman "kategorija"... Savrsena kombinacija... :D

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

ja priznajem da je n73 sjajan fon ali nikad ne bih menjao k800 za n73,kome god sam dao svoj k800 taj se odusevio,a nikad nije bilo tako,pogledaj malo reklame na tv(dzens bonz reklamira,ana ivanovic,pojavljuje se po muskim casopisima kao fon koji morate imati) se je se+kvalitet je kvalitet
Poslednja izmena od llulle u Ned, 07. Jan 2007. 12:21, izmenjeno 1 put ukupno.
nokia c7

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

Alien, auu ti mislim da nemas ni osnovnu (ja je zavrsavam i tvrdim ti da je rez n73 duplo veca od k800) auu e obruka se silno.. heh.. lapsus ti je to bio..

e bas sam se slatko nasmejao.. hehhehehehehe..

ja mu kazem da je zanimljiviji i nikad mu tel nece biti dosadan..
N-Naravno..!

Jadeshine
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 28. Avg 2006. 10:53

Post od Jadeshine »

Jos nisam odlucila i jos da dodam ja nisam ON nego ONA :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrav :)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

dimenzije su priblizne,kamera ili symb? ja sam na strani N73 jer vise dobijas u svakom pogledu a ako se lozis na savrsene fotke zemi digitalac 8)

budder sorry za off...fixed :oops:
Poslednja izmena od fain2daniel u Ned, 07. Jan 2007. 12:15, izmenjeno 1 put ukupno.
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

bez prozivanja ...

pozdrav...

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Ljudi treba shvatiti da su ovi modeli nebo i zemlja i da nemaju nikakvu slichnost osim te famozne kamere.Smatphone (N73) je telefon sa operativnim sistemom koji predstavlja neshto vishe od obichnog telefona sa kamerom i to trebada bude jasno svima koji porede ova dva modela. Dobra kamera na ovom smartphonu je samo jedna prednost! Razumem da postoje ljudi kojima to ne odgovara i kome uopshte taj OS ne znachi nishta i sasvim je to u redu ali ne razumem zashto onda uopshte postavljaju pitanja u vezi poredjenja ovih telefona? Dhzaba vam neko pushtao priche i prichao bajke shta je razlika u ovim telefonima,znam da vam nishta netje znachiti.Trebate sami da utvrdite shta vam zapravo treba? Evo razlike u slikama ja lichno slikao:

N73
Slika

K800
Slika

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Pa posle josh neko kaze "meni se vishe svidjaju slike od n73, iako k800 ima bolju kameru" :lol: :lol: :lol: . Za sve te ljude moja poruka glasi: kupite naocare, ocigledno da ne vidite dobro (ili mozda kupite drugi monitor, ili ga bar podesite kako treba).

@slike: pogledajte samo granje na sta lici na n73 i na k800. Pogledajte senku (zar u prirodi izgleda ljubicasto :lol: )... itd... I takodje, ne znam na koju foru ali slika od k800 je slikada 1/800s (iso 80), a slika od n73 na 1/125 i to na iso 100. Znaci da se taj jugo kretao, sliku od n73 bi mogli da deletujete odmah a dok od k800 bi bila dobra.

Toliko o kameri.... :wink:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Meni je iskreno slika sa N73 lepsha. To je moje mishljenje a za druge ne znam... Ne trebaju ljudima nikkave naochare ni drugi monitori,ljudi jednostavno znaju shta je dobro . Kad to kazhem ne mislim samo o kameri nego o kompletnom telefonu. Kada vetj komentarishemo kameru ,vidite i sami da je slika sa N73 oshtrija (pogledajte zemlju ispred juga) Trava po suntzu nije tako tamana i mutna kao na K800 itd. Raspravi nikad kraja :) Shto se tiche K800 podsetio me je na model K500 koji sam imao pre 2-3 godine,potpuno isti aparat sa dobrom kamerom i nishta vishe. :) Naravno telefon je dobar i kvalitetan,verovatno bih ga i ja koristio ali mene zanima neshto drugo...Poz!
Edit sam uradio iz vaspitnih razloga ;)

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

... a sto se tice toga da su boje realnije na K800 : JESU ali program kao sto je Photo Rite to resava
barem kod mene samo kliknem autofix i dobijem realniju sliku ... :wink:

dejan ralevic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 17:25

Post od dejan ralevic »

Kao sto je objasnio albumag, glupo je porediti smartphone i dumbphone; kvalitetna kamera je samo jedan element, i po tome su ovi modeli slicni, ali tu se svaka slicnost zavrsava :roll: .
dexx

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

albumag napisao:Meni je iskreno slika sa N73 lepsha. To je moje mishljenje a za druge ne znam... Ne trebaju ljudima nikkave naochare ni drugi monitori,ljudi jednostavno znaju shta je dobro . Kad to kazhem ne mislim samo o kameri nego o kompletnom telefonu. Kada vetj komentarishemo kameru ,vidite i sami da je slika sa N73 oshtrija (pogledajte zemlju ispred juga) Trava po suntzu nije tako tamana i mutna kao na K800 itd. Raspravi nikad kraja :) Shto se tiche K800 podsetio me je na model K500 koji sam imao pre 2-3 godine,potpuno isti aparat sa dobrom kamerom i nishta vishe. :) Naravno telefon je dobar i kvalitetan,verovatno bih ga i ja koristio ali mene zanima neshto drugo...Poz!
Edit sam uradio iz vaspitnih razloga ;)
k800 pravi kvalitetnije slike od n73 i samo im se kamere mogu porediti,a k800 pravi kvalitetnije fotke i to su dokazali najbolji review sajtovi na svetu,nadam se da ce i ms jednog dana postati jedan od najboljih
nokia c7

Zaključana tema