Za mrtve piksele sam pitao jer sam promenio TRI iphone-a, koje sam nove iz Svajcarske dobijao, vec sa jednim ili vise mrtvih piksela. Posle treceg sam digao ruke. Zato me plasi da li ce kod samsunga biti isti slucaj. Pomislio sam i da to ima neke veze sa touch screen ekranima jer pre ovog iphone-a imao sam gomilu telefona, uglavnom nokia symbian i ni na jednom nisam imao ni jedan mrtav piksel. Kad smo vec kod toga i ove price oko garancije iz posta iznad, da li mozda neko od vas zna da li konkretno Roaming, odnosno njihova garancija pokriva pojavu mrtvih piksela i ako pokriva, da li ima neki uslov do kojeg broja ne pokriva? Telefon koji cu mozda uzeti je sa njihovom garancijom, pa me zato zanima. Kad smo vec kod njih i one price za koje trziste je namenjen telefon, da li mozda znate za koje trziste su telefoni koji Roaming prodaje? Pretpostavljam da su svi iz istog izvora.
Sto se kamere tice, ako on moze da pravi onakve slike kao sa onog linka sto sam postavio, onda je to za moj ukus bar fenomenalno, jer ipak je to samo mobilni telefon, a ne digitalac. Pritom, indirektno zakljucujem iz pojedinih komentara da je ovo ok kamera, ali da ima i boljih. Interesuje me koji su to telefoni koji imaju bolje kamere od ovog modela? Imao sam recimo prethodno n82, koji vazi za telefon sa dobrom kamerom i ove slike sa samunga su znacajno bolje od slika sa n82. KAd smo vec kod kamere, kakva je situacija sa video snimcima? Znam da moze da snima u 640x480, ali ne znam kakav je kvalitet snimaka? Da li je u randu ovih slika sa onog linka?
Za cenu, odnosno gubitak pri prodaji sam pitao iz dva razloga. Prvo nikada nisam koristio wm telefon(stari symbian-ac
 ), pa ne znam da li cu i kako uspeti da se naviknem na wm, a drugo, upravo nokia 5800 mi je nesto sto sam gledao i o cemu sam razmisljao i razmisljam i dalje pri kupovini novog telefona. Posto sam trenutno bez telefona(imam neki krs samo da mogu da se javim), relativno mi je hitno da kupim neki telefon, pa razmisljam da li je bolje da uzmem sada omniu, kao trajno resenje, ili da je uzmem pa prodam za par meseci ako se 5800 pokaze dobro i kada mu cen padne (u tom slucaju me interesuje koliko bih izgubio na omniji), ili treca varijanta je da sada uzmem neki recimo polovan n82, posto sam njega imao i odlican je telefon, pa da cekam opet 5800 dok mu cena padne negde bar do 300 eur. Inace, nisam vam rekao bitan podatak da ovo za omniju ako upali, dobicu je za 420 eur, sto je opet mnogo jeftinije nego u radnjama. Citao sam i temu o 5800 ali vidim da se uglavnom vodi polemika oko toga kada ce stici i koja ce mu cena biti, dok neke drugo informacije nisam nasao. Takodje sam procitao neki review u kome se zale da je kvalitet izrade 5800 dosta los(valjda je tipu vec pokla maska posle par dana koriscenja), tako da ako je to tacno (posto su meni robustnost, dugotrajnost, kvalitet izrade jako bitni), onda bih lakse prelomio u korist omnije.
 ), pa ne znam da li cu i kako uspeti da se naviknem na wm, a drugo, upravo nokia 5800 mi je nesto sto sam gledao i o cemu sam razmisljao i razmisljam i dalje pri kupovini novog telefona. Posto sam trenutno bez telefona(imam neki krs samo da mogu da se javim), relativno mi je hitno da kupim neki telefon, pa razmisljam da li je bolje da uzmem sada omniu, kao trajno resenje, ili da je uzmem pa prodam za par meseci ako se 5800 pokaze dobro i kada mu cen padne (u tom slucaju me interesuje koliko bih izgubio na omniji), ili treca varijanta je da sada uzmem neki recimo polovan n82, posto sam njega imao i odlican je telefon, pa da cekam opet 5800 dok mu cena padne negde bar do 300 eur. Inace, nisam vam rekao bitan podatak da ovo za omniju ako upali, dobicu je za 420 eur, sto je opet mnogo jeftinije nego u radnjama. Citao sam i temu o 5800 ali vidim da se uglavnom vodi polemika oko toga kada ce stici i koja ce mu cena biti, dok neke drugo informacije nisam nasao. Takodje sam procitao neki review u kome se zale da je kvalitet izrade 5800 dosta los(valjda je tipu vec pokla maska posle par dana koriscenja), tako da ako je to tacno (posto su meni robustnost, dugotrajnost, kvalitet izrade jako bitni), onda bih lakse prelomio u korist omnije.Kod omnije mi je nije opet najjasnija ta prica o rezoluciji. Jel moze neko ukratko to da mi objasni? Da li je mana te rezolucije samo disproporcija izmedju duzine i sirine, ili je sama rezolucija mala, pa je prikaz slike na ekranu smooth, mutan (neostar)? Recimo 5800 ima duplo vecu rezoluciju od iphone-a a manji ekran i kazu da je prikaz savrsen.

Eto kad budesh otishao po tel. ukljuchi ga i ukucaj taj kod i testiraj na licu mesta...
 Eto kad budesh otishao po tel. ukljuchi ga i ukucaj taj kod i testiraj na licu mesta...  Meni je za sada bitan ovaj deo gde on ako sam dobro razumeo "redja" boje i tu bi trebalo da vidis da li ima neki stuck/dead pixel. Jel pusta belu i crnu boju? Jesi gledao da li ti imas neki od tih piksela na svoj telefonu? Hvala jos jednom.
 Meni je za sada bitan ovaj deo gde on ako sam dobro razumeo "redja" boje i tu bi trebalo da vidis da li ima neki stuck/dead pixel. Jel pusta belu i crnu boju? Jesi gledao da li ti imas neki od tih piksela na svoj telefonu? Hvala jos jednom. 
 I kakva je (pitam previshe zar ne)???
 I kakva je (pitam previshe zar ne)???