Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
MilanDC
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 19. Dec 2008. 01:18

Post od MilanDC »

Ok, ovako. Da ne bih odgovarao svakom pojedinacno, odgovoricu uopsteno. Da, naravno hvala svima mnogo na pomoci! 8)

Za mrtve piksele sam pitao jer sam promenio TRI iphone-a, koje sam nove iz Svajcarske dobijao, vec sa jednim ili vise mrtvih piksela. Posle treceg sam digao ruke. Zato me plasi da li ce kod samsunga biti isti slucaj. Pomislio sam i da to ima neke veze sa touch screen ekranima jer pre ovog iphone-a imao sam gomilu telefona, uglavnom nokia symbian i ni na jednom nisam imao ni jedan mrtav piksel. Kad smo vec kod toga i ove price oko garancije iz posta iznad, da li mozda neko od vas zna da li konkretno Roaming, odnosno njihova garancija pokriva pojavu mrtvih piksela i ako pokriva, da li ima neki uslov do kojeg broja ne pokriva? Telefon koji cu mozda uzeti je sa njihovom garancijom, pa me zato zanima. Kad smo vec kod njih i one price za koje trziste je namenjen telefon, da li mozda znate za koje trziste su telefoni koji Roaming prodaje? Pretpostavljam da su svi iz istog izvora.

Sto se kamere tice, ako on moze da pravi onakve slike kao sa onog linka sto sam postavio, onda je to za moj ukus bar fenomenalno, jer ipak je to samo mobilni telefon, a ne digitalac. Pritom, indirektno zakljucujem iz pojedinih komentara da je ovo ok kamera, ali da ima i boljih. Interesuje me koji su to telefoni koji imaju bolje kamere od ovog modela? Imao sam recimo prethodno n82, koji vazi za telefon sa dobrom kamerom i ove slike sa samunga su znacajno bolje od slika sa n82. KAd smo vec kod kamere, kakva je situacija sa video snimcima? Znam da moze da snima u 640x480, ali ne znam kakav je kvalitet snimaka? Da li je u randu ovih slika sa onog linka?

Za cenu, odnosno gubitak pri prodaji sam pitao iz dva razloga. Prvo nikada nisam koristio wm telefon(stari symbian-ac :wink: ), pa ne znam da li cu i kako uspeti da se naviknem na wm, a drugo, upravo nokia 5800 mi je nesto sto sam gledao i o cemu sam razmisljao i razmisljam i dalje pri kupovini novog telefona. Posto sam trenutno bez telefona(imam neki krs samo da mogu da se javim), relativno mi je hitno da kupim neki telefon, pa razmisljam da li je bolje da uzmem sada omniu, kao trajno resenje, ili da je uzmem pa prodam za par meseci ako se 5800 pokaze dobro i kada mu cen padne (u tom slucaju me interesuje koliko bih izgubio na omniji), ili treca varijanta je da sada uzmem neki recimo polovan n82, posto sam njega imao i odlican je telefon, pa da cekam opet 5800 dok mu cena padne negde bar do 300 eur. Inace, nisam vam rekao bitan podatak da ovo za omniju ako upali, dobicu je za 420 eur, sto je opet mnogo jeftinije nego u radnjama. Citao sam i temu o 5800 ali vidim da se uglavnom vodi polemika oko toga kada ce stici i koja ce mu cena biti, dok neke drugo informacije nisam nasao. Takodje sam procitao neki review u kome se zale da je kvalitet izrade 5800 dosta los(valjda je tipu vec pokla maska posle par dana koriscenja), tako da ako je to tacno (posto su meni robustnost, dugotrajnost, kvalitet izrade jako bitni), onda bih lakse prelomio u korist omnije.

Kod omnije mi je nije opet najjasnija ta prica o rezoluciji. Jel moze neko ukratko to da mi objasni? Da li je mana te rezolucije samo disproporcija izmedju duzine i sirine, ili je sama rezolucija mala, pa je prikaz slike na ekranu smooth, mutan (neostar)? Recimo 5800 ima duplo vecu rezoluciju od iphone-a a manji ekran i kazu da je prikaz savrsen.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

MilanDC, Da ne idemo u off jer je ovo ipak tema isključivo za OMNIU,ali 'ajde.
Telefon sa stuck/dead/not awake bla,bla pixelima ti ne smeju prodati,sem ako ne primetiš pa ti uvale.Ili nisu ni oni primetili.
Do 5 stuck/dead/not awake pixela ne važi za mob.tel.
Ako primetiš čak i nakon 5-6mes. dužni su da to poprave ili zamene fon.Naravno ukoliko je fon u garanciji.
Ja sam promenio brdo telefona,samo na jednom sam imao mrtav pixel,a to je bila NOKIA 6600.
Tako da nema pravila.
8)

MilanDC
Novajlija
Novajlija

Post od MilanDC »

Izvini ako smaram, ali da li ovo za 5 ... piksela vazi kod Roaming-a, odnosno njihova garancija to priznaje, ili si to rekao uopsteno? Mene interesuje bas za Roaming, posto bih dobio njihovu garanciju (24 meseca). I da li postoji neki pouzdan nacin da se proveri ekran pre kupovine? Cuo da ima ima neki LCDTEST.EXE, ali ne znam sta on tacno radi i gde da ga nadjem?

Ova ostala pitanja iz prehodnog posta i dalje stoje, pa ako je neko voljan da odgovori...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

I još jedna stvar.
Za OMNIU ne koristite futrole sa magnetnim preklopom već samo originalnu.
Magnet oštećuje mehanizam blende i negativno utiče na display,koji je,po prilično veliki :)
8)

MilanDC
Novajlija
Novajlija

Post od MilanDC »

Gde da nadjem originalnu futrolu posto se u originalnom plakovanju ona ne dobija?

Moze li neko ovo da proba pa da javi prvo sta je to uopste, a drugo da li ste pronasli neki stuck/dead pixel?
Omnia LCD Test utility for dead pixels
For Omnia i900 LCD test, there is a useful utility in windows folder:

*#0*# or \\Windows\\LCDTest.exe
Inace, bio bih zahvalan ako bi neko jos bacio pogled na moj prethodni post i odgovori mi na ono sto sam pitao. :)

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2008. 01:14

Post od Elektro »

Ispadne kao neki mali test... Za plavu boju, za crvenu, za vibracije, za kameru i za bla bla bla bla... :D Eto kad budesh otishao po tel. ukljuchi ga i ukucaj taj kod i testiraj na licu mesta... ;)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

MilanDC, Ja neznam odakle si,ali ako je u usr....m Požarevcu ima onda bi trebalo da je ima i u tvom gradu.
A sto reče Elektro, uradi taj test pa vidi.
8)

MilanDC
Novajlija
Novajlija

Post od MilanDC »

@Elektro

Hvala! Pokusavam bezuspesno adnima da nateram nekog vlasnika omnije da uradi ovaj test, ali svi beze kao da ce da im se dezintegrise telefon posle toga... :uhuh: Meni je za sada bitan ovaj deo gde on ako sam dobro razumeo "redja" boje i tu bi trebalo da vidis da li ima neki stuck/dead pixel. Jel pusta belu i crnu boju? Jesi gledao da li ti imas neki od tih piksela na svoj telefonu? Hvala jos jednom. 8)

@cale

Ja sam iz Beograda. Sigurno je ima "negde", samo ne znam gde, a nesto mi se ne obilaze redom radnje, jer samo vec izgubio jedno tri meseca zivota trazeci torbice i folije za iphone, pa ne bih da opet prolazim kroz istu stvar. 8) Kako znas da je "originalna"? Koliko otprilike kosta?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

MilanDC, Ja sam brate uradio ovaj test,radi i sve je OK.
A za cenu futrole cu ti javiti sutra.
8)
Sad ja nešto da pitam.
Zašto mi je taster za EQ na Touch Player-u "zamrčen" na Normal?
Ne dozvoljava izmenu :?

MilanDC
Novajlija
Novajlija

Post od MilanDC »

Hvala. Izgleda da od ovog novog nema nista, pa idem mozda sutra da vidim jedan polovan. Na sta da obratim paznju? Jel ima neki lifetimer koji mogu da vidim a koji ne moze da se ponisti?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Ko želi Spb Mobile Shell v2.1.0 javite na PP Aplikacija me je ostavila bez teksta. :wink:
8)

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2008. 01:14

Post od Elektro »

cale, kao prvo i prvo, GDE si nashao futrolicu za omniu??? :blinky: I kakva je (pitam previshe zar ne)??? :) Kao drugo, Spb mobile shell je extra programchic, i ima toplu preporuku (moju), e jedino shto nisam uspeo na njemu da reshim jeste to shto mi u gornji desni ugao nagura i bateriju i mrezu i operatera i zvuk sve jedno preko drugoga, ne znam zashto, pa ako znash reshenje rado bih ga chuo (prochitao)... :wink:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Elektro, Na originalnu futrolu zaboravi.
Tip mi je rekao da mu stizu u ponedeljak,za Omniu,kineske-600din.
A sto se programa tice,meni se to ne desava.Ne znam o cemu je rec.Probaj sa ovom verzijom.
Na PP ti je.
8)

MilanDC
Novajlija
Novajlija

Post od MilanDC »

Sto da zaboravimo na originalne futrole? Jel zvog cene? Odakle ti ono bese? Jel ce te kineske biti u Beogradu?

I interesuje me gde se u Beogradu moze naci originalna dodatna oprema za omniju? Interesuje me recimo ovako nesto jer sam to imao za iphone i izgleda nevidjeno dobro.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

MilanDC, Kao prvensteno zbog ponude,ko zna da li ce ih biti.
Što se mog mišljenja tiče,Screen Protrector za Omniu,ko nađe u BG ili bilo kom gradu,poješću svoj fon.
Kao drugo,te kineske kopije se apsolutno nista ne razlikuju od originala i u BG ih već ima.
Sve ovo ne pričam napamet,već mi je tako rečeno u prodavnici koja je izuzetno visoko rangirana u mom gradu po pitanju mob.tel.
(vlasnik mi je extra ortak)
A ja ono beše iz Požarevca.
8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

cale napisao: Zašto mi je taster za EQ na Touch Player-u "zamrčen" na Normal?
Jesi li ga "odmrčio"?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Jok :dry:
Kako to da izvedem?
O čemu se radi?
:?

toni-toni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 15. Dec 2008. 00:35

Post od toni-toni »

Imam i900 OMNIA i vec nekoliko dana se mucim da instaliram iGO 8 nikako ne uspevam moze imam losu verziju ako zna neko neki link gde ima free verziju sto moze da uspe da se instalira nek mi napise link hvala unapred

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

cale, have you guys noticed the touch players preset Equilizers only enabled when you use provided wired handsfree by Sammsung.
I want to find a hack how to enable equilizers withought using wired headset
Izvor

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

toni-toni, Da bi igo8 radio na Omnii mora instalirana verzija mora imati podrsku za 240x400 rezoluciju. Da li verzija koju si instalirao ima odgovarajucu podrski proveravas na sledeci nacin: U Igo8 folderu imas datoteku data.zip. Raspakuj na PC-u ovu datoteku. Dobices folder data i u njemu niz podfoldera. U podfolderu ui_igo8 se nalaze folderi sa komponentama korisnickog interfejsa za razlicite rezolucije. Ovi folderi imaju nazive prema prema podrzanim rezolucijama (240_320, 320_320, ...). Da bi igo8 radio na Omnii moras imati folder 240_400 (ili 400_240).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori